Ma 2023 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Bayer Zsolt: Ez így nem mehet tovább!

Bayer Zsolt: Ez így nem mehet tovább!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Miért tesszük ezt? Mi ennek az értelme?

 

Mindenekelőtt olvasgassunk régi újságokat! Fölöttébb tanulságos!

2021. október 1-jén így ]]>írt a Magyar Nemzet]]> – figyelem! A háborúnak még nyoma sincs!

Tehát:

„Az elmúlt évek talán egyik legsúlyosabb, a határon túli magyarokat ért támadással állunk szemben, e fenyegetéssel a két állam közötti vitában a Kárpátalján élő őshonos kisebbséget próbálják a zsarolás eszközeként felhasználni – jelentette ki lapunknak az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. A közelmúltban a határon túli magyarság jogainak érvényesítésében vállalt szerepéért is a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett idősebb Lomnici Zoltán ezt annak kapcsán mondta, hogy Mihajlo Holovko, a Ternopili Megyei Tanács elnöke megdöbbentő kijelentést tett egy ukrajnai televíziós adásban. 

A politikus a Magyarország és Oroszország között megkötött gázszállítási szerződésről úgy vélekedett, hogy a probléma megoldásának egyik módja az lenne, hogy az ukrán állam »keményen nekimegy a kárpátaljai magyar kisebbségnek«.

A kijelentés miatt Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke nyílt levélben fordult Irina Venediktova ukrán főügyészhez. Szavai szerint kétségtelen, hogy Holovko cinikus kijelentése szándékosan arra irányult, hogy gyűlöletet szítson az országban a Kárpátalján élő magyarok és a többi állampolgár között, és egyben felszólítás arra, hogy korlátozzák az állampolgárok jogait azok etnikai és nyelvi hovatartozása miatt. Brenzovics László úgy véli, hogy Holovko döbbenetes kijelentésével büntetőjogi szabálysértést követett el. A KMKSZ elnöke ezért kérte, hogy nyílt levelét egy bűncselekmény elkövetéséről szóló bejelentésként kezeljék.”

Világos beszéd – minden oldalról.

És nézzünk egy immár háborús időkben íródott cikket! A ]]>Mandiner 2022. augusztus 27-én számolt be egy ügyről]]>, íme:

„Megosztó tartalmú jelentést tett közzé az Amnesty International augusztus elején az orosz–ukrán háború kapcsán. A nemzetközi szervezet közleményében rögzítette, hogy az ukrán kormányzati erők civilek életét veszélyeztetik a konfliktusban azzal, hogy katonai bázisokat létesítenek és fegyvereket működtetnek lakott területen belül. Az Amnesty szerint különösen igaz ez az iskolákra, kórházakra.

Az NGO szerint ez a fajta harcmodor a nemzetközi humanitárius jog szabályaiba ütközik, főleg azért, mert civilek életét veszélyezteti. »Feljegyzéseinkben mintázatszerűnek találtuk az ukrán erők magatartását, amellyel a háborús nemzetközi jogot sértik meg, egyszersmind civilek életét kockáztatják a háborúban, amikor hadműveleteket hajtanak végre lakott területen belül« – rögzítette a közleményben az Amnesty International főtitkára. Agnès Callamard szerint pusztán az, hogy védekező pozícióba kényszerül egy háborúban, nem mentesíti az ukrán hadsereget az alól, hogy betartsa a nemzetközi humanitárius jog szabályait. Azóta több ezren követelik a főtitkár lemondását a Change.org felületen ötvenhét, Ukrajnában tevékenykedő civil aktivista indítványára. Aki megnézi az Amnesty International honlapját, láthatja, hogy rendszeresen jelennek meg rajta tudósítások az orosz agresszió fejleményeiről.

Az internet – ahogy szokták mondani – mégis felrobbant a hírre. Különösen a baloldali médiumok szemében tűnt arcpirítónak, hogy az Amnesty International, az emberi jogok szószólója ezúttal nem »a történelem jó oldalára állt«; pontosabban: elemzésében igyekezett objektíven, az emberi jogok oldaláról megközelíteni a történteket.

A Bloombergön megjelent publicisztikájában Clara Ferreira Marques azt boncolgatta, hogy az Amnesty pártatlansága Oroszország malmára hajtja a vizet.”

Ez is világos beszéd. Mondhatnánk, mondj  – az Amnesty esetében: véletlenül és szokatlanul  – igazat, és betörik a fejed.

S hogy mindezt miért idézem most ide? Csak azért, mert az Indexen most, két nappal ezelőtt, 2023. február 28-án jelent meg egy cikk, ez:

Beregszászban 30 ezer hrivnyát adnak a szülőknek, hogy ukrán osztályba küldjék gyerekeiket.

 A cikkben pedig ezt olvashatjuk:

„A minap a Beregszászi Városi Tanács három frakciója azzal a kéréssel fordult a polgármesterhez, hogy vegye napirendre azt a programtervezetet, amelyben anyagilag támogatnák azokat a szülőket, akik gyermekeiket ukrán tannyelvű osztályba járatják.

]]>Mukachevo.net ]]>szerint ez a kezdeményezés hasonló ahhoz, ahogyan a magyar kormány a magyar nyelven tanuló gyermekek szüleit támogatja.

A program kidolgozói szerint a beregszászi önkormányzatnak anyagi ösztönzést kellene nyújtania a szülőknek, hogy jobban biztosítsák az általános iskolás gyermekek tanulási feltételeit. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a közösség néhány év alatt elérje, hogy az államnyelven tanuló gyermekek száma jelentősen növekedjen – írja a portál.

A határozattervezet szerint a szülők, akik gyermeküket ukrán tannyelvű osztályba küldik, évente 30 ezer hrivnyát kapnak, amíg gyermekük 5. osztályos nem lesz.

A kérelmezők remélik, hogy a következő ülésen az 1–4. osztályos tanulók támogatási programjáról szóló határozattervezetet felveszik az ülés napirendjére, és lesz elég szavazat annak elfogadásához. A tervezet már ez év szeptember 1-jén életbe léphet.

Az anyagi megélhetés biztosítására sok magyar szülő is választhatja ezt az utat, a gazdasági helyzet ugyanis jelenleg kritikán aluli Ukrajnában, miközben a munkanélküliség hatalmas.”

Ez is világos beszéd, világos szándék. És akkor beszéljünk mi is világosan:

Az EU és annak részeként sajnos mi is pénzt adunk egy működésképtelen, csődben lévő államnak, amely utána arra költi a pénzünket (beleértve a románokét, a bolgárokét és a lengyelekét is), hogy jutalmazzák, ha valaki feladja nemzeti identitását, azután, hogy már törvényileg a magyar iskolákban is durván korlátozták az anyanyelvi oktatást.

Miért tesszük ezt? Mi ennek az értelme? Van valakinek értelmes, elfogadható válasza?

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Politika (1581) Szépségápolás (15) Történelem (15) Irodalmi kávéház (518) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Életmód (1) Egészség (50) Tereb (142) Mozi világ (440) Heti lámpás (261) Jobbegyenes (2574) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6700) Sport (729) Nagyvilág (1306) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (676) Flag gondolja (33) Belföld (8) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>