Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
b189e5a332641c3169f3a304e59058c9.jpg

Bayer Zsolt: Európa

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Európa csodálatos. Menj Bécsbe, s nézd meg Gustav Klimt képeit, igyál meg egy kávét Párizsban, csodáld az életet Toscana lankáin, állj meg a Tirrén-tenger partján vagy a Slieve League felfoghatatlan sziklafalánál, a skót felföldön vagy a Hortobágyon – látni fogod, hogy Európa csodálatos.

Európa beteg. A lelkét veszejti el éppen. Sokan és sokféleképpen magyarázzák ezt a folyamatot, de egyre többen gondolják ugyanazt s ugyanúgy.

A Liberation című francia lap (hozzá képest a Népszava egy nyilas újság) január 23-án hosszú interjút közölt Francois Hollande-dal, a francia szocialisták elnökjelöltjével, aki a jelenlegi közvélemény-kutatások adatai szerint le fogja győzni Sarkozyt. Nos, Hollande az interjúban egyebek mellett ezt közli a francia közvéleménnyel:

„Az én ellenfelem nem egy ember, nem egy párt. Az én ellenfelemnek nincs arca, mégis ő uralkodik rajtunk: ez pedig a nemzetközi tőke.”

Íme hát, a leendő francia köztársasági elnök szavai a legbalosabb francia lapban. S talán nem véletlen, hogy ez az idézet nem futott be nagy karriert a hazai sajtóban, pedig a hazai sajtóban nagy karriert szoktak befutni a francia lapok cikkei, a nyugati politikusok szavai, ha Orbánt gyalázzák. De ha a leendő francia köztársasági elnök ugyanazt mondja, amit itthon az „antiszemita”, „Európa-ellenes”, „rasszista”, „soviniszta” címkékkel felruházott páriák, akkor a francia sajtó nagy barátja, Várkonyi Tibor bácsi nem siet közölni a Népszava olvasóival a hírt.

Mert nem illik bele az itthoni világképbe.

Mert az itthoni világkép szerint a nemzetközi tőke szent és sérthetetlen, s aki bántja, az nem lehet tagja az európai klubnak.

Virtuális világban él a meghatározó európai értelmiség és újságíró-társadalom, s abban élnek hazai követőik is. Már régen nincs az a világ, amelyben ők hisznek, már régen nincs mindaz, ami ellen ők kérlelhetetlenül harcolnak, már régen más a legfőbb ellenség, de ezt ők nem vallhatják be, mert akkor összeomlik az életük és a virtuális világuk.

De a valóság egyre feszültebben figyel. „A törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol.” S ha olvasgatjuk a nagy nyugati lapok cikkeihez írt olvasói kommentárokat, megint csak megnyugodhatunk: a nyugati ember is látja, tudja, érzi mindezt. Tudja, hogy „ami van: széthull darabokra”…

De addig is Bolgár Györgyöt és Arató Andrást fogadja Brüsszelben Neelie Kroes, s meghallgatja a panaszt a magyar sajtószabadság végéről. Így természetes, hiszen Neelie Kroes része a rendszernek. A virtuális világ egyik legfőbb őre Európában. Ő a Mátrix Smith ügynöke. Őhozzá járultak panaszkodni az alsóbb beosztású értékhajléktalanok. S a minap még jómagam is azt mondtam egy interjúban, hogy ha rajtam múlt volna, nem veszem el a Klubrádió frekvenciáját, mert hát virágozzék száz virág. Tévedtem. Senki sem vette el a frekvenciájukat. Azóta kiderült, hogy a pályázaton a minimális 55 millió forintos „kikiáltási árnál” kétmillióval ígértek többet, míg a győztes húszmillióval. S az nyert, aki többet ígért. Ugyanezek az értékhajléktalanok, akik most fellármázták Európát, és Smith ügynöknél előszobáznak, állandóan a versenyre hivatkoznak. Szerintük a verseny és a piac kell eldöntsön mindent. Bolgár 2009. október 28-án a Danubius és a Sláger rádió ügye kapcsán még ezt mondta: „Milyen alapon döntenek arról, hogy ki működtesse a rádiót, kapja meg a frekvenciát? Az egy verseny kérdése, nem lehet azt mondani, hogy Danubius és Sláger, illetve a tulajdonosok jól csinálták, ezért örökre az övék. Nem, ki van írva, hogy ennyi évre kapják meg, s utána egy pályázatot hirdetünk, aki a legtöbbet ajánlja, s a legjobb feltételeket, azét fogjuk elfogadni.”

Tehát éljen a piac és a verseny – kivéve, ha saját magunkról van szó. Akkor nem érvényes mindez, akkor megyünk Smith ügynökhöz panaszra.

Itt ér össze Hollande legfőbb ellensége és a Mátrix szolgálóinak aljassága.

Itt érhető tetten, mi folyik Magyarország és a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormány ellen.

Európa csodálatos. És beteg. És még megmenthető. Csak szét kell zúzni a mátrixot, helyükre kell tenni a mátrix szolgáit, és meg kell nevezni a legfőbb ellenséget. Jó úton járunk.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Jobbegyenes (2084) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5467) Szépségápolás (15) Tereb (138) Flag gondolja (33) Gazdaság (659) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Mozi világ (440) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1456) Tv fotel (65) Belföld (6) Történelem (14) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Gasztronómia (539) Politika (1578) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>