Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
7b0498aaa481c02a9251488b61ff0ed4.jpg

Bayer Zsolt: Elkezdődött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szanyi Tibor így írta le a Fidesz nevét: FideSS. Könnyű lenne elintézni a dolgot annyival, hogy Szanyi Tibor egy szerencsétlen, frusztrált idióta (az), de a Fidesz azonosítása az egykori Schutzstaffel (SS) alakulatokkal mégis csak túlmutat egy nyomorult figura rothadt agyán.

Ugyanis nagy hagyománya van ennek az egész nyugati világban. Míg Goebbels azt mondta, hogy „ki a zsidó, azt én döntöm el”, addig korunk „baloldali” és „liberális” gonosztevői kényük-kedvük szerint döntik el, ki a náci és/vagy fasiszta. És természetesen kísérletet tesznek a megbélyegzettek kiirtására, amennyiben is valóságos „kivégzéseket” hajtanak végre a nyilvánosság tereiben.

Ezeknek a gonosztevőknek legkedvesebb harci terepe az úgynevezett Kulturkampf. „Művelt liberálisok körében a Kulturkampf kifejezéssel a jobboldal olyan feltételezett szándékaira szokás hivatkozni, amelyek célja, hogy a liberálisok démonizálásával a saját értékeit kényszerítse rá másokra.” Jonah Goldberg tökéletes megállapítása ez a Liberálfasizmus című művében.

A szerző így folytatja: „…az eredeti Kulturkampf azonban, éppen ellenkezőleg, nem a jobboldal támadása volt másként gondolkodó liberálisok vagy veszélyeztetett kisebbségek ellen, hanem baloldalról jövő támadás a hagyomány és a konzervativizmus erőivel szemben”. Továbbá: „Van egy fontosabb célja is annak, hogy fasisztáknak bélyegzik a változás ellenfeleit: ez a változást teszi a dolgok természetes rendjévé azzal, hogy nevetségessé teszi magának a természetes rendnek a fogalmát.” E mögött „az az elgondolás áll, miszerint a társadalmi és nemi szerepek nem állandók, a hagyománynak, vallásnak és a természeti törvénynek nincs kötelező ereje vagy tekintélye a hatalomra irányuló egyéni akarattal szemben, s tragikusan hibáztunk akkor, amikor erről elkezdtünk másképp gondolkodni”. Ebből a gondolatból következik az a napjainkban tapasztalható jelenség, mikor is a gonosztevők ádáz harcot, Kulturkampfot vívnak az iskolában szabadon választható erkölcstan és/vagy hittan ellen. Ami évezredeken át magától értetődő és természetes volt, azt a 20. század második felében nevetségessé tették a „változás”, a „haladás” megszállottjai, akik ráadásul annyira sem bíznak az általuk folyton felszabadítani akart emberben, hogy szabad akaratából eldönthesse, hittanra vagy erkölcstanra járatja-e a gyerekét. S miközben állandóan azzal vádolják a hagyomány és a hagyományos életformák védelmezőit, hogy rákényszerítik akaratukat és „ízlésüket” a többiekre, a „másokra”, addig mást sem tesznek, mint másokra kényszerítik saját értékeiket. Senki más, csak ők. „…a kultúrharcokban a liberálisok az agresszorok. Érthetetlen, hogy ez egyáltalán miért is vitatható, hiszen a napnál is világosabb, hogy a hagyomány hívei védik életmódjukat az úgynevezett haladó erőkkel szemben… Nem állítom, hogy a változás erői mindig tévednek, távolról sem, csak azt, hogy a baloldal tisztességtelen, amikor úgy tesz, mintha esze ágában sem lenne másokra kényszeríteni az értékeit.” (i. m.)

S az úgynevezett baloldal tisztességtelensége különösen szembeötlő a volt szocialista országokban, ezen belül pedig Magyarországon. Ez áll a FideSS felirat hátterében. S persze az, hogy elkezdődött a kampány. A baloldali kampánystratégák elővették a régi módszert. Egy remek dokumentumfilmből megismerhettük, miképpen dolgoztak annak idején amerikai „szakemberek” Jelcin győzelmén. Felmérték, hogy Jelcint képtelenek népszerűvé tenni, hát kiadták a jelszót: „El kell érni, hogy a nép még Jelcinnél is jobban gyűlölje az ellenfelét.” Ez kezdődött most el. Hallgassák csak a szocialista „politikusok” megszólalásait! Messziről bűzlik, hogy fejükbe verték a kommunikációs paneleket, s ezek legfontosabbika Orbán gyalázása. Minden ügyben. Így beszél az összes mostantól, Szanyi meg leírja, hogy FideSS, és aprókat sikkant az örömtől, annyira megrészegíti önnön szellemessége. Egy másik kretén nyilvánosan örömködik a váci időközi választások eredményén. „A Fidesz legyőzhető!” – kiabálja, miközben Vácott a Fidesz győzött, a szocialisták pedig tíz százalékkal kevesebbet kaptak, mint három éve. Vagy: szintén Török Zsolt osztja meg a nyilvánossággal, miszerint „megy az áfacsökkentési aláírásgyűjtés ezerrel!”. Aztán a kormány bejelenti, hogy tíz százalék alá csökkenti a hús áfáját. És láss csodát! A Népszabadság másnap a következőképpen tálalja a hírt: „Lázár Csányinak kedvez: csökkenhet a húsáfa. Januártól tíz százalék alá csökkenhet a hús áfája Lázár János szerint. Ez most vagy ötszázalékos húsáfát jelent, vagy a gyógyszerek áfájának emelését is.” Hát persze… Egy másik kedvencem pedig ezt harsogja: „Nem csökkenti a hús árát az áfacsökkentés.” De akkor minek gyűjtenek aláírást ezek a nyomorultak?

Eh, mindegy. Márai is tudja a lényeget: „A kommunisták nem hisznek Istenben, mert nem hisznek az emberben sem. Nem hinni csak föltétlenül lehet, épp úgy, mint hinni.” Erről van szó. Csak azt nem tudom, meddig viseljük még el ezeknek a föltétlen nem hitét.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Gazdaság (693) Politika (1581) Irodalmi kávéház (531) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (6) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2719) Heti lámpás (279) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Tv fotel (65) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7237) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>