Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
Bayer Zsolt: Egy francia professzor Magyarországról

Bayer Zsolt: Egy francia professzor Magyarországról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kevin Bossuet történész professzor Orbán Viktorról - elképesztő!

Orbán Viktor és az egészségügyi válság kezelése Magyarországon :
elég a meghatározó médiumok félretájékoztatásaiból!

Kevin Bossuet történész professzor szerint a francia meghatározó médiumok, amelyek rendszeresen diktátornak bélyegzik a magyar miniszterelnököt, ezer mérföldre járnak a tényektől.

A Les Echos gazdasági napilap számára « a Viktátor », a Liberation számára « a magyar demokratura (kvázi diktatúra) », a Le Monde számára « Orbán Viktor katonai diktatórikus módszerei », az Express számára : « Orbán kivérezteti a demokráciát », se szeri se száma a magyar kormány vezetőjét  sértő, bántó, sőt gyalázó cikkeknek azóta, amióta a magyar miniszterelnök  radikális harcot kezdett a Covid-19 járvány leküzdésére.

Nem tegnaptól datálódik azonban a francia sajtóban ez a gyűlölet a Kelet-Európai konzervatív vezető iránt, miután Ő 2010 májusától, Magyarország miniszterelnökévé választásától minden boldog globalista, a brüsszeli Európa buzgó védelmezői, nemzetlebontók és egyéb dilisek kedvenc céltáblája lett.

Emlékezzünk csak arra a gyűlöletre, amellyel Emmanuel Macron szlovákiai látogatása során durván nekiment Orbán Viktornak, akit bolondnak és hazugnak nevezett, aki becsapja a  magyar népet. Had emlékeztessek arra a stílusra is, ahogyan Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter reagált 2018 májusban, amikor Orbán Viktor pártja diadalmasan megnyerte a választásokat : » Orbán és társai nem referenciák Európa és gyermekeink számára » és felhívta európai partnereit és elvbarátait arra, hogy energikusan küzdjenek ez ellen az « ideológiai tumor ellen ».

Az igazság az, hogy amiért Orbán Viktort ezzel a sértő, megvető hangnemmel illetik, az nem azért van, mintha ő egy hatalmas diktátor lenne, aki Magyarországot totalitáriánus állammá akarja átalakítani, – ami egyébként egy nevetséges gondolat ! -  hanem azért, mert határozottan védi azokat az eszméket és értékeket, amelyek szembe mennek az Európát egy multikulturális laboratóriummá álmodókkal és gyengíti ezt a « haladónak » kikiáltott társadalmi eszményt. Igen, Orbán Viktor zavaró tényező, mert elkötelezettsége, határozottsága, hogy bátran megvédje Magyarország és Európa nemzeti és keresztény gyökereit, hogy megalkuvást nem ismerően küzdjön a tömeges, illegális migráció és a féktelen multikulturalizmus ellen, és mert közvetlenül megkérdőjelezi, kétségbe vonja az európai elit nagy részének ideológiáját.

Az Ő illiberális társadalom koncepciója kétségtelenül erőteljes ellenféllé emeli azokkal a liberális politikusokkal szemben, aki évtizedek óta feláldozzák az európai népek egy részét a gyökértelen globalizmus oltárán.Ott, ahol Orbán Viktor nemzetről, családról, keresztény civilizációról, sőt népi identitásról beszél, fanatikus ellenségei a szabadkereskedelem, federalizmus, a kulturális sokféleség  és az egyéni boldogulás kifejezéseket használják. Orbán Viktor irritáló számukra, mert határozottan szembe megy azzal a ideológiai katyvasszal, amelyet az europaizmus felkent  apostolai naponta tálalnak fel  nekünk különféle szószokkal.

Amikor 2020 március 11-én Orbán Viktor egészségügyi szükségállapotot hirdetett Magyarországon 15 napra, nem csodálkozhatunk azon, hogy összes ellensége azonnal aktivizálódott, lesve a legkisebb alkalmat is arra, hogy bemutathassák, oh ! mennyire Ő az ördög megtestesülése. Ezzel szemben akárhogyan is állítják be egyesek, Orbán Viktor tökéletesen tiszteletben tartotta Magyarország  demokratikus szabályait, miután – ahogyan azt az Alkotmány előírja – felkérte a Parlamentet ara, hogy ratifikálja a szükségállapot meghosszabbítását. Március 30-án a híres törvénytervezetet 137 képviselő elfogadta, vagyis a képviselők 68%-a (közöttük 4 olyan, akik nem tartoznak a kormánytöbbséghez.)

Mit is mond ki ez a törvény, amelyen annyit csámcsogott a francia politikai újságírás zárt világa? Egészen egyszerűen azt, hogy « az egészségügyi szükségállapot ideje alatt a kormány dekrétummal  felfüggesztheti bizonyos törvények alkalmazását, vagy módosíthatja alkalmazásukat, és más, a helyzetnek megfelelő intézkedéseket hozhat abból a célból, hogy az életet, az egészséget, a javakat oltalmazza, és az állampolgárok jogait, csakúgy, mint a nemzeti gazdaság stabilitását megvédje. »

Ezen túl kimondja, hogy « a kormány a járvány nemkívánatos hatásainak megelőzésére, a járvány ellenőrzésére, kivédésére kapott felhatalmazást csak a szükséges méretekben és a cél elérésével arányos módon használhatja fel » és nem alkalmazhatja a dekrétumokkal való kormányzást az egészségügyi szükségállapotot követően.

Hasonlóan Emmanuel Macronhoz, Sebastian Kurzhoz vagy akár Angela Merkelhez, Orbán Viktor is rendkívüli intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy megbirkózzon a helyzettel, amely szintén rendkívüli. A magyar Parlament egyáltalán nem lett kirekesztve ebből a folyamatból. Sőt, ahogyan említettük a Parlament « visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást még az egészségügyi szükségállapot vége előtt» és a törvényt a periódus végén pedig a Parlament megszünteti.

Egyébként érdemes megjegyezni, hogy a törvény megszavazását követően a Parlament rendben ülésezik és dolgozik, olyan ügyeken is, amelyek nem kapcsolódnak a járványhoz. Valamint ahogyan azt minden parlamenti demokráciában történik, a Parlament ellenőrzi a kormány tevékenységét. Az Orbán Viktor által javasolt dekrétumokat a bíróságok és különösen az Alkotmánybíróság is ellenőrzi. Következésképpen megkérdőjelezni Magyarországon a demokráciát teljes ostobaság.

Amit sokszor felrónak még, az az, hogy a törvény szövege nem limitálja időben a magyar miniszterelnöknek adott felhatalmazást. Azonban ez teljesen  téves, hiszen a törvény szövege  feketén-fehéren kimondja, hogy a törvény megszűnik az egészségügyi szükségállapot megszűnésével. Tehát valójában van végső időpont. Mit kellett volna csinálni Orbán Viktor helyében ? Meghatározni egy konkrét dátumot, amelyet azután rendszeresen tovább tolnak? Ahogyan több európai kormány is csinálja? Ne legyünk tisztességtelenek. Kifejezetten ugyanarra az eredményre jutunk.

Mi a meglepő abban, hogy a rendelkezések szankcionálják azokat, akik tudatosan megszegik a karantén rendelkezéseit, vagy mások életét veszélybe sodró hamis információkat terjesztenek ? Egyáltalában semmi. Elég furcsa és mókás azt látni, hogy Franciaországban azok, akik ezen a ponton gyalázzák Orbán Viktor « koronavírus törvényét » nos ezek ugyanazok a személyek, akik támogatták Emmanuel Macron « információs manipuláció ellenes törvényét ». Egyszóval a mi intellektuálisan tisztességtelen képmutató országunkban a makronisták viszik el a pálmát.

Az igazság az, hogy mindezek a kritikák sokkal inkább Orbán Viktor személyét célozzák, semmint a válságkezelő törvényt. Károlyi György Magyarország párizsi nagykövete nagyon helyesen állapítja meg, hogy : «  jól látható, hogy mindazok a vádak, amelyek Magyarországot az egészségügyi szükségállapot bevezetése miatt érik egyrészt a törvény jogi alapjainak hiányos ismeretén, a rendelkezések hibás értelmezésén, valamint sajnos szándékos értetlenségen, ferdítéseken alapszanak. Ezeket a vádakat pedig gyakran a  gyűlölet beszédben használatos kifejezések túlzó indulatosságával  hangoztatják, felróva ennek az ország kormányának a legördögibb szándékokat képzeletbeli meggyőződéseik alapján, amelyeknek semmi közük az egészségügyi vészhelyzethez. Ugyanezek ásnak elő múltbeli démonokat lassan tíz éve már, amióta egy konzervatív kormány van hatalmon Magyarországon.

Elegendő csak elutazni Magyarországra, hogy valaki megértse, az a kép, amelyet Orbán Viktorról széles körben terjesztenek a nyugat-európai un. mérvadó médiák, mennyire téves. A magyar miniszterelnök sem nem szélsőjobbos, sem nem antiszemita, sőt ezek ellenkezője. Elég szórakoztató a valóságot megtudni, azt, hogy Orbán Viktor az az ember, aki a legtöbbet tette az utóbbi időben azért, hogy a valódi magyar szélsőjobb (a Jobbik nevű szélsőjobbos és antiszemita párt) meggyengüljön, jelentősen csökkentve politikai szerepüket és jelentőségüket.

Továbbá, amikor a magyar miniszterelnök a magyar származású multi milliárdos spekuláns amerikai Georges Soros-t támadja, soha nem tesz megjegyzést ez utóbbi zsidó származására, ez nem is érdekli. Lehet-e még kritizálni egy zsidó személyiséget az általa képviselt ideológia és értékek miatt, anélkül, hogy az antiszemitizmus vádját meg ne kapná az illető ? Ez az antiszemitizmus ott is látni vélő magatartás, ahol nem is létezik nem csupán egy tisztességtelen eljárás, hanem annak a bajnak az elleplezése, banalizálása, amely ellen határozottan küzdeni kellene. Egyébként a magyar miniszterelnök megválasztásának másnapján az Európai Zsidó Egyesület (EJA) gratulált Orbán Viktornak győzelméhez, Benjamin Netanyahou izraeli miniszterelnök pedig megköszönte neki azt a támogatást, amin a magyar miniszterelnök Izrael számára nyújt.

Röviden : gondolom megértették, a franciaországi média túlnyomó  többsége teljesen tévesen, részrehajlóan és az igazságot elferdítve tudósít Magyarországról. Orbán Viktor távolról sem szélsőjobboldali diktátor. Egyszerűen egy olyan konzervatív politikus, aki kiemelkedő tehetséggel kormányozza országát. Népszerű, mert sikerült az ország gazdaságát talpra állítania és felemelnie, megvédenie az országot ez ellenőrizetlen illegális migrációtól és megóvnia a magyar identitást.

Következésképpen hagyjuk abba az össze-vissza beszélést és inkább tiszteljük a magyar népet, amely immár tíz éve erős tudattal és lélekkel széles többséggel szavazza be Orbán Viktort és pártját a Parlamentbe. A magyarok jól tudják, hogy  mi a diktatúra, abból a szempontból, hogy visszatérjenek hozzá. Ideje lenne felhagyni azzal, hogy egyesek felhasználják a demokráciát a demokrácia ellenében és végre tiszteletben tartsák  a népek döntését a saját szabadságukról.

Kevin Bossuet történész professzor cikke. Megjelent a Valeurs Actuels 2020 április 30-i számában.

Fordította  és összeállította: Dr Hevér György

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7429) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Egészség (50) Politika (1582) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Heti lámpás (306) Mozi világ (440) Történelem (17) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nézőpont (1) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (535) Jobbegyenes (2764) Gazdaság (699)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>