Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
11e0dd0f4960695dfe944ea6bd1d53e4.jpg

Bayer Zsolt: Cui Prodest?

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

„A német alkancellár felszólította Szaúd-Arábiát, hogy álljon le a németországi szélsőségesek pénzelésével.

A szociáldemokrata Sigmar Gabriel figyelmeztette Szaúd-Arábiát, hogy ne támogasson vallási szélsőségeseket Németországban. Szerinte Szaúd-Arábiából világszerte pénzelnek vahabita mecseteket, márpedig ezekből a közösségekből kerülnek ki azok az iszlám szélsőségesek, akik veszélyeztetik Németországot.

»Világossá kell tenni a szaúdiak számára, hogy vége azoknak az időknek, amikor félrenézhettek« - mondta az alkancellár a Bild am Sonntagnak adott interjújában.

Gabriel kemény fellépést követelt a radikális nézeteket terjesztő mecsetek ellen. Hozzátette, hogy az a vallási fundamentalizmus, ami a szalafita mecsetekben zajlik, nem kevésbé veszélyes, mint a szélsőjobboldal. Szerinte az államnak már akkor közbe kell avatkoznia, amint ezeken a helyeken gyűlöletre és erőszakra uszítanak.

Elmondta, hogy a szalafitákat ugyanúgy kell kezelni, mint a szélsőjobb­oldaliakat.” (via Spiegel, 444.hu)

Érdekes hír ám ez! És tegyük hozzá mindjárt, hogy arról is szállingóznak hírek, miszerint a szaúdiak pénzelik a migránsokat is. Továbbá a szaúdiak közölték azt is, hogy „segítség gyanánt” hajlandók felépíteni Európában több száz mecsetet.

Akkor nézzük a lehetséges változatokat:

1. Az egész csak kitaláció, pletyka, titkosszolgálati akció, amely a szaúdiakra akarja terelni a gyanút és a felelősséget.

2. Szó sincs ilyesmiről, csupán a német alkancellár egy hülye, aki a végsőkig akarja védeni Merkel tarthatatlan és bűnös bevándorláspolitikáját, ezért állt elő ezzel a konteóval.

3.: Mindez igaz, és jelen pillanatban a szaúdiak az iszlám szélsőségesek legnagyobb támogatói szerte a világban.

Ha a harmadik változat az igazi, akkor további problémákkal nézünk szembe:

1. Szaúd-Arábia ma az Egyesült Államok legfontosabb szövetségese a térségben.

Hogyan lehetséges ez? Hiszen Szaúd-Arábiában napirenden vannak a nyilvános kivégzések, korbácsolások, lefejezések és akasztások, a szaú­diak lábbal tiporják a legalapvetőbb emberi jogokat, a saríját alkalmazzák, vagyis az ország a lehető legszélsőségesebb államalakulat a közel-keleti térségben. Miképpen lehetséges, hogy az emberi jogokra oly’ kényes Egyesült Államok, amely habozás nélkül ideszól Magyarországra, ha nem esszük meg rendesen a bablevesből a csipetkét, ez az Egyesült Államok szó nélkül eltűri a szaúdiak embertelenségét, az emberi jogok lábbal tiprását?

Nos, ez úgy lehetséges, hogy az Egyesült Államokat soha nem érdekelték az emberi jogok. Ez is csak egy furkósbot, amelyet kénye-kedve szerint lóbál, és akkor és ott „veti be”, ahol és amikor az érdekei megkívánják. Vagy legalább azt hiszik, hogy érdekeik szerint cselekszenek. Ne feledjük: ez az Egyesült Államok Szaddám Huszein minden gazemberségét elnézte, minden felett szemet hunyt, ameddig Huszeinre szüksége volt Irán ellen. Amikor Huszeinnek még volt vegyi fegyvere, és azzal irtotta az iraki kurdokat, idősb Bush elnök elutazott Bagdadba, meglapogatta Huszein lapockáját, és biztosította őt támogatásáról. Aztán, amikor Huszeinnek már semmije sem volt, csak egy használt kotonja, viszont az Egyesült Államok úgy ítélte meg, már nincs rá szüksége, akkor telehazudták a világot Huszein vegyi fegyvereiről, és lerohanták Irakot, majd felakasztatták a diktátort.

Irakban azóta permanens háború dúl, a lakosság pusztul, az élet élhetetlen, a szélsőségesek köszönik, jól vannak, az Iszlám Állam virágzik, az amcsik meg mossák kezeiket.

2. Az Egyesült Államok titkosszolgálata nyilván tisztában van azzal, hogy Szaúd-Arábia támogatja szerte a világon, de legfőképpen Európában az iszlám szélsőségeseket. (Amennyiben a német alkancellár nem hazudik.)

Ebben az esetben pedig az a kérdés vetődik fel, hogy az Egyesült Államok miért hallgat. Miért tűri ezt, miért nem figyelmezteti, illetve figyelmeztette már régen európai szövetségeseit erre a veszélyre, és miért nem figyelmeztette közel-keleti szövetségesét, hogy ezt azonnal fejezze be?

Ez a százpontos kérdés!

Ennek a kérdésnek folyománya az ezerpontos kérdés, miszerint: az Egyesült Államok vajon Európa szövetségese-e, vagy csupán érdekei szerint manipulálja földrészünket, és végső soron az Európát fenyegető terror illetve a terrortól való félelem is jól jön neki?

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2804) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Heti lámpás (313) Mondom a magamét (7608) Egészség (50) Sport (729) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Belföld (11) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Történelem (18) Nézőpont (1) Gazdaság (709) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>