Ma 2020 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Bayer Zsolt: Csak egy poszt Barcelonából

Bayer Zsolt: Csak egy poszt Barcelonából

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Olvassák ezt el, kérem, nagyon figyelmesen:

NÁRAY TAMÁS POSZTJA BARCELÓNÁBÓL

Naray Tamas

És még valami...

Barcelona-ban van egy élelmiszerlánc, a MERCADONA. Ott vásárolok mindig. A pénztárnál előttem ketten állnak, legelől egy kedőt viselő muszlim nő, (ez egyébként itt (is) gyakori látvány), mögötte egy fiatal anyuka, egy hároméves körüli gyerekkel. Az anyuka miniben, magassarkúban. A kislány azt kérdezi tőle, hiszen gyerek, hogy a néni miért van így felöltözve ebben a melegben. (37 fok van) Persze nyilván mindenki hallja. Hiszen gyerek és kíváncsi... Nincs ebben a kérdésben semmi rossz. Az anyuka sincs zavarban, valamit a szokásokról magyaráz, indulatmentesen, tök korrektül. Mire a nő hátrafordul és a következőt mondja a kislánynak:

-Pár éven belül anyukád is fel lesz öltözve.

Mindnyájan jéggé dermedtünk. Nem, nem a félelemtől. Hanem attól, hogy ezt merte.

És el se hinném, ha nem előttem történik meg, 2017. augusztus 17-én, este 19 óra 15 perckor... Miközben a televízió a barcelonai terrortámadásról sugározza a fejünk fölött a riportot.

Ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait.

(Kérem, hogy mellőzzétek mind a szidalmazó, mind pedig a tudtalanság/tanulás/kötelező segítségnyújtás tartalmú kommentjeiteket. Köszönöm.)

Nos, pontosan erről van szó. Náray tökéletesen, pontosan foglalja össze a lényeget. Csak egyetlen egy dologban téved. Hogy az európai fehér embernek most is, ilyenkor is, és mindig „kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait.”

Így ítéljük ugyanis magunkat halálra.

Nem kell kordában tartani a gondolatainkat többé, és a cselekedeteinket sem. Ugyanis nem igazán rólunk, hanem a gyerekeinkről van. Igen, ezt a harcot meg kell harcolni. Akárhogyan és bárhogyan. És ha már muszáj (akarta a fene!), akkor jobb minél előbb. Hogy az a muszlim nő megtanulja egy életre: ez itt a mi világunk. És vagy hajlandó ezt tudomásul venni, vagy eltakarodik innen, az egész fajtájával, pereputtyával és a kölykeivel együtt. Hogy felfogja végre, nem marad számára más lehetőség, már ha életben akar maradni... hát ezért.

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Nagyvilág (1450) Jobbegyenes (1793) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Belföld (5) Autómánia (61) Kultúra (6) Egészség (50) Mondom a magamét (4637) Politika (1571) Heti lámpás (241) Gazdaság (652) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (489)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>