Ma 2022 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Bayer Zsolt: Egy régi barát levele Pörzsének

Bayer Zsolt: Egy régi barát levele Pörzsének

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Wass Alberttől Havas Henrikig - Nyílt levél Pörzse Sándorhoz

Szia Sanyi!

25 év barátság után sem fogok személyeskedni, mert egyrészt nem lenne sem etikus, sem logikus - összekeverni a jelenlegi politikai nézeteidet és megnyilvánulásaidat a személyes életeddel, illetve életünkkel. Másrészt nagyon nem lenne ízléses mindezt ország-világ előtt tenni. A nyílt levelek nem erről szólnak.

De nem tudok és több nap gondolkodás után rájöttem, nem is akarok elmenni amellett, amit tettél.

Sanyi!

Csak tátom a számat. Szíved joga utálni mindent és mindenkit, ami Fidesz és aki Fideszes. Most épp ez a meggyőződésed. Rendben van. Ahogy az is rendben van és a te dolgod, hogy magadat hozod nevetséges helyzetbe azzal, hogy egy definiálhatatlan identitású és meghatározhatatlan küldetésűvé vált pártot támogatsz. Tekintve korábbi elveidet, ezzel gyakorlatilag felköpsz egyet és aláállsz. Ez is a te dolgod. Az is a te dolgod, hogy mindenkivel megszakítottad a barátságot. A legjobb barátságokat is. A legjobb barátokkal is.

Ez is a te dolgod, szíved joga.

De tudod mi nem a te dolgod Sanyi? Hogy azokat tartod butának, akik rajongtak érted. Akik istenítettek.

Emlékszel azokra a vidéki és budapesti polgári körökre, akik vastapssal vártak? Akik a tetteidért bálványoztak. Fürdőztél a szeretetükben. Joggal. Csodálatos sikereid voltak. Imádtak és te is imádtad, hogy ide jutottál lélekben és karrierben is.

Az a sok tiszta lelkű idős és fiatal, akiknek a szemében te egy hős voltál. Akik alig várták a HÍR Tévén a műsoraidat, akik vásárolták a könyvedet, akik büszkék voltak rá, ha egy magyarságot magyarázó előadásod után odamehettek hozzád kezet fogni. Akik szinte már helyetted is büszkék voltak a Csillagösvényen nagyszerű sorozatodra, amit Kriskó Lacival csináltatok. Na ehhez nincs jogod Sanyi! Ezek az emberek valószínűleg eddig is már csalódtak benned, de most szíven szúrtad őket. Erdélyben is. Ahonnan az a Wass Albert származik, akit csodáltál magad is. Akiről egy limitált példányszámú szobrot csináltattunk. Akinek írásaiból idéztél és akinek irodalmát boldog boldogtalanak ajánlottad.

Azt mondtad H.H. műsorában, hogy ezeken túl kell lépni, hiszen nem attól magyar a magyar, ha lovasíjászkodik, ha Wass Albertet olvas, vagy kiválasztott szittyának gondolja magát. Nem. Valóban ez nem elég a patriotizmushoz. Komolyan is kell gondolkodni Sanyi. Nem csak puffogni és fröcsögni. Például végiggondolni, hogy a gyűlölet valaki, vagy valami iránt, sosem jó tanácsadó.

Erre a legjobb és legeklatánsabb példa épp a te mostani döntésed és megnyilvánulásod. Ismerjük egymást ezer éve, tudom, hogy nincs más okod rá. Csak a gyűlölet. Ami megbetegít Sanyi. Ami egy bűn. Legalább olyan súlyos, mint amivel vádolsz másokat. Emlékszel mennyire imádtuk a jópofa szólás-mondásokat? Mennyit használtuk, amikor helye volt valahol? Most is egy ilyen jut eszembe. „Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók”

Füleky György"

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (664) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Mozi világ (440) Heti lámpás (259) Életmód (1) Mondom a magamét (6077) Jobbegyenes (2312) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Tereb (141) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mozaik (83) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>