Ma 2022 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Bruce Springsteen lemondta az észak-karolinai koncertjét a vécétörvény miatt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
 „Vannak dolgok, amik fontosabbak, mint egy rock show, ezek pedig az előítéletek és a bigottság elleni küzdelem” 

-]]> írta Bruce Springsteen közleményében]]>, amiben bejelentette, hogy lemondja az észak-karolinai koncertjét az államban elfogadott diszkriminatív törvény miatt, ami előírja a transzneműeknek, hogy melyik mosdót használhatják.

A tervek szerint Springsteen vasárnap lépett volna fel Greensboroban, de lemondta, hogy szolidaritást vállaljon azokkal, akik a szabadságért küzdenek. A zenész szerint ez a törvény azoknak az embereknek a törekvéseit mutatja, akik nem tudják elviselni azt a fejlődést, amelyet az ország a mindenkit megillető emberi jogok elismerésének területén elért. A rajongóktól elnézést kért az elmaradt koncertért. A jegyét mindenkinek visszaváltják. 

Az Észak-Karolinában elfogadott törvény gyakorlatilag megengedi a kormánynak, hogy szexuális orientációjuk és nemi hovatartozásuk alapján diszkrimináljanak embereket. Az önkormányzatoknak ugyanakkor megtiltja, hogy külön szabályokat hozzanak ezeknek az embereknek a védelmére. Ezek alapján aztán minden közintézményben jelezni kell, hogy a mosdókat mindenki a biológiai neme szerint használhatja. (]]>Guardian]]>, 444) 

Aha. Tehát most küzdünk egy nagyot, nehogy a férfiak a férfi mosdóban, a nők meg a női mosdóban pisáljanak. Mert hogy mi lesz akkor azokkal, akik nem férfiak és nem nők, hanem… Mik is? És ez a küzdelem most a legfontosabb, persze.

Na, Bruce, akkor mától te is rajta vagy azon a bővülő listán, amely azok nevét tartalmazza, akik kinyalhatják a seggem. De te választhatsz: Kinyalhatod a női meg a férfi klozettban is!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6474) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Történelem (15) Mozaik (83) Tereb (142) Autómánia (61) Sport (729) Nagyvilág (1304) Gazdaság (669) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (8) Irodalmi kávéház (516) Jobbegyenes (2488) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>