Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
Bayer Zsolt: Bezzegsvédország 3.

Bayer Zsolt: Bezzegsvédország 3.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szodoma-Gomora állapotok a skandináv „mintaállamban”?

A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOK TELE VANNAK – A MENTŐAUTÓK „ÓRÁKIG” KÖRÖZNEK A KRITIKUS BETEGEKKEL

A coronavírus következtében Stockholmban kezd összeomlani a nyomás alatt a betegellátás. A mentőszolgálatok személyzetétől származó adatok szerint az Expressen közlése szerint „órákig” kényszerülnek a mentősök körözni kritikus állapotban lévő betegekkel, míg találnak egy sürgősségi osztály, amely hajlandó átvenni őket.

A helyi különleges egészségügyi vezetés állítólag kétségbeesetten dolgozik a mentőautók átirányításán azokba a kórházakba, ahol van még kapacitás. Az elmúlt hét végén valamennyi kiemelten kezelt mentőautót a Karolinskába irányították, mivel a többi kórházban már kimerültek a kapacitások. Mindennek ellenére sem sikerült mindent elintézni.

A Stockholm City-nél dolgozó Emil Skoglund mentő betegápoló és biztonsági felelős az Expressen-nek adott interjúban írja le a helyzetet: - A Huddinge-ban lévő kórház sürgősségi személyzetének betegápoló kollégái csak áltak és sírtak. Mindenütt mentőautók voltak, egyetlen üres hely nem volt a mentőautók céljára fenntartott helyen. Fel vagyunk készülve minderre, valahogyan mégis bíznunk kell abban, hogy a döntéshozóknak teljes képük van a kórházak betegellátási kapacitásáról. Úgy gondolom, hogy megtesznek mindent, amit tudnak.

Éppen egy hasonló mentőautó szolgálati leállást vezettek be a Södertälje kórháznál. A rohamkocsik Södertäljéből a Huddinge-i Karolinskába szállítják a betegeiket. Mindemellett „tisztázatlan”, meddig fog ez a helyzet fennállni. Betegbiztonsági szempontból a helyzet nem éppen megnyugtató.

Skoglund szerint a mentőautók hirtelen átirányítása eredményezi, hogy kritikus állapotban lévő betegeket órákig szállítanak különböző kórházak között – anélkül, hogy valahol átvennék őket. Beszél többek között egy betegről, akit kék fényjelzéssel és szirénával szállítottak 2,5 órát, amig tudtak részére találni egy befogadó kórházat.

- Volt egy beteg, aki a mi véleményünk szerint krízis állapotban volt, azaz kék fénnyel és szirénával szállított személy volt és szüksége volt az azonnali beavatkozásra. Ehelyett továbbküldték és különböző kórházak között köröztek vele. Végül valahol 2,5 óra után felvették.

Szakemberek és a helyzetet értékelők ugyanakkor attól tartanak, a coronajárvány még csak a kezdeti szakaszában tart Stockholmban és még hosszú idő, míg a betegek száma eléri a csúcsot.

]]>Akutmottagningarna är fulla - ambulanser kör runt kritiska patienter "i timmar" - Samhällsnytt]]>

686 Shares 707 19 Till följd av coronaepidemin börjar sjukvården i Stockholm kollapsa under trycket. Enligt uppgifter från ambulanspersonal som Expressen publicerar tvingas ambulanser köra runt "i timmar" med kritiska patienter tills de hittar en akutmottagning som kan ta emot dem.

Fordította: Géber Zsuzsánna

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (8) Vetítő (30) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (514) Tereb (142) Történelem (15) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6353) Kultúra (6) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2434) Heti lámpás (260) Mozaik (83) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Gazdaság (667) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>