Ma 2020 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Az oroszok lebuktatták a török fegyverszállítást az Iszlám Államnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Moszkva adatokat adott át az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Eszerint a török titkosszolgálat felügyelte a török illegális fegyverszállítmányokat és katonai hardver ellátmányt az Iszlám Államnak Szíriába.

Vitalij Csurkin ENSZ-nagykövet közölte: az Iszlám Állam legfőbb fegyverellátója Törökország, amely civil szervezeteket használ fel erre a célra. A National Intelligence Organization of Turkey irányítja ezeket a műveleteket. A szállítás főként autókkal történik, beleértve a humanitárius segélykonvojokat is. A diplomata erről levelet írt az ENSZ Biztonsági Tanácsának.

Az oroszok szerint a terrorista csoportok több mint 1,9 millió dollárnyi robbanószerhez jutottak törökországi forrásból. Csurkin egészen pontos adatokkal is szolgált. A terroristákhoz 2,5 ezer tonna ammónium-nitrát, 456 tonna kálium-nitrát, 75 tonna alumíniumpor, nátrium, glicerin és salétromsav érkezett Törökországból 2015-ben.

Oroszország és Törökország között az elmúlt hónapokban elmérgesedett a viszony, miután a törökök lelőttek egy orosz gépet, mert megsértette a török határt, amikor Szíriában bombázott. A két ország ráadásul egyaránt meghatározó szerepet szeretne betölteni a térségben, ami törvényszerűen érdekellentéteket szül.” (]]>vs.hu]]>

És most ennek a Törökországnak a nagy, szent valagába omlott bele a komplett EU, Merkellel az élen. Apropó, Merkel! Ez a Merkel a Charlie Hebdo elleni merénylet után látványosan kiállt a szerkesztőség  és a sajtószabadság mellett.

Nemrégiben a német közszolgálati televízió, a ZDF közölt egy anyagot, amelyben kifigurázták Erdogan török elnököt. A török nagykövet hivatalosan tiltakozott ez ellen – majd pár nap múlva –most kapaszkodjanak!- a ZDF törölte anyagaiból és archívumából az inkriminált anyagot!

Ez az a Németország, amelyik amúgy hetente kioktat bennünket a sajtószabadság kérdéseiből.

Csak hát, most odahaza vannak magasabb érdekek… Rohadékok…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (494) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Politika (1571) Mondom a magamét (4948) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Gazdaság (655) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Sport (729) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (5) Heti lámpás (248) Kultúra (6) Nagyvilág (1452) Tereb (140) Jobbegyenes (1912) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>