Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Az ellenzék 1.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van ez a Tordai Bence. Jól táplált, ivarérett, csak enyhén retardált.
És most hírt generált, ezt: 

„A Párbeszéd politikusa nyílt levélben javasolja az Eurojackpot nyertesének, hogy a nyereményét fordítsa az Orbán-rendszer lebontására 

Szombaton derült ki, hogy a játék fennállása óta először magyar ember nyerte az Eurojackpot nevű európai lottó főnyereményét, ezzel közel 7 milliárd forintnyi euró tulajdonosa lett. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa azonban nem sokáig hagyta, hogy szerencsétlen nyertes maga gondolkodjon, mire költené a nyereményét, hanem a Facebookon posztolt nyílt levélben írta le a tanácsait.

Tordai szerint a nagy vagyonnal nagy felelősség is jár, azért lényegében azt javasolja, hogy a nyertes a nyereményét fordítsa a magyar ellenzék támogatására, hiszen az ellenzék úgyis olyan kevés támogatást kap.

„Gondold át alaposan, és dönts felelősséggel: ha úgy határozol, nemcsak a te családod élhet kényelmesen nemzedékeken keresztül, de milliók sorsát fordíthatod jobbra” - javasolja a politikus.

Végül is, hol máshol lehetne jobb helyen a pénz?” (444) 

Nézzük meg az eredeti levélkét is, érdemes: 

„Nyílt levél az Eurojackpot magyar nyerteséhez

Kedves honfitársam!

Gratulálok, szerencsés nap volt számodra a tegnapi! Nyertél 7 milliárd forintot, ezzel egy csapásra Magyarország egyik leggazdagabb embere lettél. A nagy nyereménnyel azonban nemcsak öröm, hanem felelősség is jár.

Nyilvánvalóan elsősorban magadért és családodért vagy felelős, de ekkora vagyonnal annyi lehetőség jár együtt, hogy felelőssé váltál tágabb közösségedért, a magyar népért is. Nézz szembe vele: hirtelen képessé váltál arra, hogy egy nemzet sorsát érdemben befolyásold!

Mint a magyarok többsége, te is minden bizonnyal úgy gondolod, hogy rossz irányba megy az ország; hogy Orbánt és bűntársait el kell távolítani a hatalomból. Ehhez most komolyan hozzájárulhatsz!

Összehasonlításképp: frissen nyert vagyonod kétszer akkora, mint amennyit az összes ellenzéki párt 4 év alatt elkölthet. Ha akarod, a választásig minden hónapban, vagy akár minden héten küldhetsz egy újságot minden postaládába, hogy eljusson az emberekhez az igazság is, és ne csak a Fidesz propaganda-álvalósága. Ha akarod, eszközt adhatsz a független média vagy a kormányváltásért, egy szabad és igazságos országért küzdő társadalmi szervezetek kezébe. Akarod?

Gondold át alaposan, és dönts felelősséggel: ha úgy határozol, nemcsak a te családod élhet kényelmesen nemzedékeken keresztül, de milliók sorsát fordíthatod jobbra.

Bölcs döntést és sok boldogságot kívánok!” 

Kicsit szorongok, mi van akkor, ha a nyertes kormánypárti szavazó? (Aminek jelenlegi tudásunk alapján még mindig lényegesen nagyobb az esélye, mint az ellenkezőjének, már ha a legutóbbi közvéleménykutatási eredményekből indulunk ki – lásd Medián…)

De hagyjuk is ezt a feltételezést, ne zavarjuk össze Tordai Bencét, épp elég megerőltető volt számára e levélke megírása. Koncentráljunk inkább a dologban rejlő pompás lehetőségekre! Hiszen az ellenzéki pártok egy egész mozgalmat indíthatnának erre a csodálatos ötletre alapozva. Felváltva, hetenkénti bontásban elkérhetnék az ötös és hatos lottó nyertesétől a pénzt. Egy külön bizottságba tömörülve szólíthatnák fel a Kenó nyerteseket nyereményük átadására. Azt is ki lehetne dolgozni valamilyen algoritmus mentén, hogy lelkes ellenzéki aktivisták lepjék el a lottózókat, és az éppen fogadni készülő polgárok bizonyos részétől vegyék el a játékra szánt pénzüket. Azért nem mindenkitől, mert meg kell hagyni az esélyt a főnyeremény megnyerésére, mert annak elkunyerálásával sokkal többet lehet kaszálni. Ha már eddig eljutottak az ellenzéki pártok, akár aláírást is gyűjthetnek, miszerint a népek támogassák a szerencsejátékokon nyert pénzek egészének vagy bizonyos percentjének kötelező befizetését az ellenzéki pártok kasszájába. Ügyes kommunikációval elérhető lenne a támogatás, elég lenne ugyanis felébreszteni a féktelen irigységet és gyűlöletet a nyertesek (és a potenciális nyertesek) irányába, itt például ki lehet hangsúlyozni, hogy a játékra szánt pénzből mennyi lélegeztető készüléket lehetne vásárolni éves szinten, nem is beszélve a nyereményekből! Továbbá azt, hogy sokkal hatékonyabb, ha nem egyből lélegeztető gépeket vesznek a polgárok ebből a pénzből, hanem odaadják inkább az ellenzéki pártoknak meg a Tordai Bencének.

Na ugye…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2682) Autómánia (61) Történelem (16) Sport (729) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Politika (1581) Mozi világ (440) Gazdaság (689) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Életmód (1) Heti lámpás (276) Nagyvilág (1309) Tereb (145) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7100) Belföld (10) Egészség (50) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>