Ma 2023 szeptember 26. Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.
8886b02cc89340043985bf992083e39c.jpg

Bayer Zsolt: Attitűd

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyilatkozatot adott ki az MSZP. A nyilatkozatot Gőgös Zoltán és Bangóné Borbély Ildikó írta alá. A nyilatkozat ismételten az úgynevezett „földmutyikról” szól, és a kabai „ügyeket” állítja a középpontba. Beszél továbbá „rablógazdákról”, „őrjöngve tomboló sáskahadakról”, „narancsos haverokról”.

Lássuk előbb a tényeket: Kabán jelen pillanatban nincsenek ügyek. Kabán nem hirdettek győzteseket a földbérletekre, Kabán nem nyert földet sem fideszes polgármester, sem narancsos haver. Csak szólok, hogy világos legyen: Kabán kabai gazdálkodók fognak földet nyerni.

Mindezeken túl itt lenne az ideje, hogy az illetékes minisztérium előálljon a valódi számokkal és tényekkel. Hol, mennyi földet nyertek, és kik. Ugyanis pontosan tudom, hogy bár voltak vitatható döntések, megkérdőjelezhető győztesek (hol nincsenek ilyenek?), de összességében a kormány ezen a területen kifejezetten jó munkát végzett. Arra gondolok egészen pontosan, hogy az esetek döntő többségében helyi gazdák nyertek a földbérleti pályázatokon. Csak az ő hangjuk nem hallatszik messzire. Leginkább azért nem, mert nem beszélnek.

Ebben az országban soha nem szokás a jóról beszélni. Nem fér össze sem a panaszkultúránkkal, sem a média alapvető működési törvényeivel, sem az ellenzék magatartásával. Így lesznek aztán Kabán „földmutyik”, miközben nincsenek Kabán földmutyik. És hiába turnézza végig Ángyán József a médiát a maga rögeszméivel – az igazság összességében nem az ő oldalán van. Vannak ellenben mögötte érdekes figurák, akik a háttérből irányítják őt, és a professzor úr erről feltehetőleg nem is tud.

Az előtérben pedig itt vannak az MSZP furcsa alakjai. Itt van például
Bangóné Borbély Ildikó. A büntetett utóéletű Gyurcsány Ferenc egykori legodaadóbb híve, a szégyenletes és undorító kettős állampolgárság elleni szocialista kampány plakátarca. Bangóné elérhető hivatalos életrajzában ez olvasható: „Férjem 2006-ig a Kabai Cukorgyárban dolgozott, 2008 óta a Baromfi Coop Kft. földesi telepének vezetője. Férjem kabai, itt élünk 19 éve.” Hosszasan kerestem az interneten, vajon mit mondott Bangóné, amikor 2006-ban bezárták a kabai cukorgyárat. Semmit sem találtam. Pedig 2006-ban bezárták a kabai cukorgyárat. Ez volt az Európai Unió egyik legiszonyatosabb döntése. Amikor Ausztrália, Brazília és Thaiföld a Világkereskedelmi Szervezetnél (WTO) panaszkodott amiatt, hogy az Európai Unió cukorexport-támogatással tartja fenn a magas cukorárakat, és a WTO helyt adott a panasznak, nos, akkor a fényességes EU négymillió tonnával csökkentette cukortermelési kvótáját. Ennek esett áldozatul az addigra már privatizált magyar cukoripar. És a kabai cukorgyár. Majd a bölcs és mindent szabályozó szabad piac nagyobb dicsőségére, duplájára nőtt Magyarországon a cukor ára. Az akkori kormány meg bioetanol-üzem létrehozásával nyugtatta a kabaiakat –emlékeznek még? Gyurcsány minden héten elmondta, hogy Magyarországot a bioetanol-gyártás fogja naggyá tenni…

Semmi sem épült Kabán. Csak tönkretettek újfent egy működő, sok ezer embernek megélhetést jelentő iparágat. Tönkretették azok, akik szerint ez a jövő útja, és akik szerint a szabad piac a megoldás a mi gondjainkra. Akik hagyták, hogy az unió bezárassa a kabai (szerencsi stb.) cukorgyárat, aztán nézték, hogy jön be dupla áron az országba nyugatról a cukor, közben bioetanolról pofáztak, nos, azok mind bűnözők. És most nyilatkozatokat adnak ki, amelyben földmutyikról értekeznek. Nem mellesleg Bangóné Borbély Ildikó azt a Bihar-Sárrét Összefogás Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.-t vezette a közelmúltig, amely után hónapok óta nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A gyanú szerint a LEADER-pályázatok elbírálásánál és a kifizetéseknél is súlyos visszaélések történtek. A nyomozás miatt a Vidékfejlesztési Hivatal nem utal a kft.-nek egy fillért sem. Bangóné meg „őrjöngő sáskahadakról” vizionál.

Szánalmas ez az egész. De legalább most már tudjuk, mire készül ezen felül az MSZP a kampányában.

Arra készül, hogy egyfolytában hazudozni fog.

De ebben legalább nagy gyakorlata van, ebben verhetetlen. És Bangóné ott fog állni az egész kampánystratégia élén. Hiszen érti a feladatot. És energiaárakkal, munkanélküliséggel, egészségüggyel fog foglalkozni, majd minden gondért a kormányt fogja hibáztatni, és természetesen vissza fog térni a baloldalisághoz. Hiszen ez az MSZP-kampány középpontja. Nagyon baloldaliak lesznek Bangónéék, „rezsistopot” fog követelni, és szót sem ejt majd fiskális fegyelemről, megszorításokról. És lesz „kisemberpártiság”, „elitellenesség” és – most tessenek nagyon figyelni!- ez is lesz: „Bizonyos esetekben akár az értelmiséggel, de mindenképpen a nagyvállalkozókkal szembeni szkepszist és kritikai attitűdöt kell megjeleníteni.”

Na, ezek készülnének vissza a hatalomba. De nagyon. Mint a Bourbonok. Csak méltóság, tudás, fenség, műveltség nélkül. Mint amikor kiönt a reterát…

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (689) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2680) Mondom a magamét (7096) Heti lámpás (276) Politika (1581) Vetítő (30) Nézőpont (1) Belföld (10) Sport (729) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Történelem (16) Egészség (50) Tereb (145) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34) Irodalmi kávéház (529) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>