Ma 2023 február 02. Karolina, Aida napja van. Holnap Balázs napja lesz.
5ad4025b90147446fbd6097107dba803.jpg

Bayer Zsolt: Ahány nap, annyi hazugság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nyomozást rendelt el az ügyészség az Állami Számvevőszék jelentése alapján, hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. Ugyanis – így az Állami Számvevőszék– 2004 és 2007 között néhány privatizációs ügylet kapcsán legalább 15 milliárd forint veszteség érte az államot.  

A felsorolt ügyletek között van a Mol és Bábolna privatizációja.

Hányszor, édes Istenem, hányszor mondta el az ellenzék és az ellenzéki sajtó, hogy ezek az ügyek bűzlenek… S mindhiába. Hányszor mondtuk el, hogy a Mol maradék állami részvénypakettjének eladása egyszerűen bűn és felelőtlenség – mindhiába. (S most látszik csak igazán, mennyire igazunk volt, hogy a Szurgutnyeftyegaz jól bevásárolta magát a "nemzeti" olajtársaságba…) S mondtuk, hogy Bábolna elkótyavetyélése bűn és felelőtlenség – mindhiába. Megtették. Mint annyi minden mást. S most az is kiderülni látszik, amit sejtettünk mindvégig, csak nem tudtunk bizonyítani. Hogy saját zsebre ment ez is. Mert az a 15 milliárd valahol van, valahol megvan ám! Vagy egyszerűen magánzsebekbe vándorolt, vagy azért lett eladva, ami el lett adva, s azért áron alul, mert valakik jól jártak.

A hazaárulók jártak jól.

A számvevőszék megírta a jelentését, az ügyészség nyomozásba fogott.

S bár ez kevés elégtétel eddig, de azért mégis reménykeltő.

Talán nem ússzák meg.

Még akkor sem, ha mindent elkövettek azért, hogy ne legyenek választások. S azért (is) elkövettek mindent, hogy eltüntessék a nyomokat. Azt hiszem, aki most nagyot akar kaszálni, iratmegsemmisítőket forgalmazzon. Ahogy közeledik a végük, ezeknek a masináknak egyre nagyobb keletje lesz.

Amúgy pedig, ez a mostani eset a válasz arra az álkérdésre, miért kell az új kormánynak a számonkéréssel és a rovancsolással kezdeni.

Hogy ne úszhassák meg, azért. Senki, egyik sem. A dunaújvárosi polgármester sem, aki ellen szintén nyomozás indult, mert némi telekpanama lengi körül a Hankook nagy üdvrivalgással beharangozott beruházását.

S nézzük tovább.

Bajnai elment Brüsszelbe. Pofavizitre. Találkozott az EU pénzügyi biztosával, aki nyilatkozatban fejezte ki abbéli örömét, hogy a kölcsön fejében adott EU-s feltételek mily szépen teljesülnek Magyarországon.

S a biztos fenti nyilatkozatát az összes baloldali meg liberális médium főhelyen hozza, mint valami győzelmi jelentést.

Mert annyi a hazugság, hogy már nem tudják fejben tartani.

Igen–igen! Emlékeznek még, mikor felvették ezt az irdatlan kölcsönt, hogy ne váljon fizetésképtelenné az általuk tönkretett ország, nos, emlékeznek még Gyurcsány akkori nyilatkozatára? Mert én emlékszem. Baló Györgyhöz ült be a stúdióba, és Az Este című műsorban a következőket mondta:

1.: A kölcsönt mindenféle feltétel nélkül kaptuk. Azért kaptuk, mert erős és megbízható ország vagyunk.

2.: Ezt a kölcsönt nem fogjuk felhasználni, nem fogjuk elkölteni. Ez csak afféle biztonsági tartalék, ami azért van, hogy még tovább erősítse a hazánk iránti bizalmat.

Ezt mondta a gazember.

Eltelt fél év, és az akkor felvett pénz kétharmadát elköltöttük.

Lyukakat tömködtünk be vele, és most nyakunkon az 1000 milliárdos megszorítócsomag…

A pénzügyi biztos meg örül, hogy szépen teljesítjük a kölcsön fejében szabott feltételeket.

Mondjam még?

Jó, mondom… Még két apróságot. Kiderült, hogy a Szurgutnyeftyegaz részvényvásárlása kapcsán összevissza hazudoznak. Veress még azt mondta, fogalmuk sem volt az egészről, Ficsor meg elszólta magát, hogy tudták. S ha valaki kíváncsi a hazudozás magasiskolájára, a rémisztően pitiáner és átlátszó mellébeszélés csimborasszójára, akkor nézze meg legalább felvételről Tóth Károlyt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s tagját a Napkeltében. Az is most volt, néhány napja. Döbbenetes, amit előadott Szurgutnyeftyegaz-ügyben. Egész lényével, egész metakommunikációjával, és még hallgatásával is hazudozik…

Mindehhez képest szinte apróságnak látszik, hogy vizsgálat indult a Budapesti Közlekedési Vállalatnál is. Felettébb gyanússá vált ugyanis néhány szakértői szerződés. Mert ezek ott úgy lopják ki a pénzt, hogy szakértői szerződéseket kötnek, és súlyos százmilliók tűnnek el a semmire…

Amiről most beszéltem, nem egészen egy hét termése.

Tetvek ezek. Élősködők.

Meddig még, tényleg: meddig?
Bayer Zsolt ,magarhirlap.hu

Hozzászólások

Pogi
2016-01-28 13:27
a különös az, hogy tekintet nélkül világnézetre, hiszünk benne...

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Tereb (142) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (516) Jobbegyenes (2537) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1305) Gazdaság (675) Mondom a magamét (6587) Belföld (8) Életmód (1) Politika (1581) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>