Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A Szabó Pál mégcsak hagyján...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindjárt elolvashatják a Pestisrácok beszámolóját a Momentumos csíráról. De előtte itt a legfrissebb szenzáció!

Néhány nappal ezelőtt a „bulinegyed” szélén, hajnalban, az utcán egy kuka mellett találtak egy szánalmas, kicsike, petyhüdt és puha pöcst.

Az alapos, átfogó vizsgálatok minden kétséget kizáróan bebizonyították, hogy fenti objektum azonos Soproni Tamással.

És akkor lássuk, milyen az, amikor ilyesféle dolgok bekerülnek a tévébe: 

“Ki a faszom az a Szabó Pál?” – Az Echo Tv-ben lepleződött le a momentumos stílus 

Élő adásban káromkodott, “kiafaszomozott” Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke, amikor tegnap az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában vendégeskedett. Földi-Kovács Andrea műsorvezető gyakorlatilag a sarokba szorította Sopronit, akinek többször is az arcára fagyott a mosoly. Földi-Kovács Andrea kérdésére Soproni leszögezte, a Momentum nem fog bocsánatot kérni a vidékiektől, amiért párttagjuk, Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő fia, Mécs János trágár írásban arról értekezett, hogy rühelli a vidékieket. Soproni szerint nincs miért magyarázkodniuk. Földi-Kovács Andrea a Momentum által korholt, leváltandó politikai elithez fűződő korábbi kapcsolatairól, valamint az új pártot mozgató, öreg kommunista háttéremberekről is kérdezte a Momentum alelnökét. Továbbra sem egyértelmű, hogy miből finanszírozza a mozgalom a működését és tevékenységét, valamint, hogy mit is akarnak valójában, hiszen az értékrendjüket firtató kérdésekre változatlanul gumifogalmakkal dobálóznak.

Keményen megszorongatta Soproni Tamást, a Momentum Mozgalom alelnökét Földi-Kovács Andrea, az Echo Tv műsorvezetője a Napi Aktuális című műsorban tegnap. Az interjú csúcspontja, amikor Soproni élő adásban káromkodott és “kiafaszomozott”, Kovács-Andrea pedig rendre utasítja stílusa miatt.

Soproni Tamás az Együtt–PM–MSZP–DK jelöltje volt az önkormányzati választáson, amit most úgy értékelt, hogy már akkor is a jobb-bal megosztottságon való felülemelkedés céljával lett választókörzetében a baloldal közös jelöltje.

A PestiSrácok.hu nemrég megírta, a MoMo egyik tagja azért lépett ki nemrég a mozgalomból, mert elmondása szerint leszerepelt kommunisták és ballib öregek kezdték el mozgatni a szálakat a háttérben. Mindezt a mozgalom elnöke sem tagadta, legfeljebb finomítani próbálta. Amikor az Echo Tv műsorvezetője megemlítette Szabó Pált, a Gyurcsány-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterét, valamint a korábban az MSZP háza táján szintén ifjúsági mozgalmakat szervező, választmányi elnökhelyettesi tisztséget is betöltött Haris Évát azok közül akik tudvalevően ott mozognak a háttérben a Momentum háza táján, Soproni újra a kategorikus tagadást választotta.

Ki a faszom az a Szabó Pál?

– hangzott el a Mécs János parasztozó – a Momentum szerint ironikus – szövegéhez és Fekete-Győr András szar minőségű politikát csináló politikusokról szóló gondolatához illeszkedő megnyilvánulás.

Földi-Kovács Andrea kérdésére Soproni leszögezte, a Momentum nem fog bocsánatot kérni a vidékiektől, amiért párttagjuk, Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő fia, Mécs János trágár írásban arról értekezett, hogy rühelli a vidékieket. Soproni szerint nincs miért magyarázkodniuk. Emlékezetes, Mécs János azt írta: “rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”.

A Soros György támogatását az egykori Haza és Haladás berkeiből már ismerő Soproni Tamás kategorikusan tagadta azt is, hogy Soros támogatná a Momentumot. A finanszírozással kapcsolatban fenntartotta azt az állítást, hogy mintegy 1700 magánszemély adományaiból jött össze a kampány által felemésztett pénz. Ezzel kapcsolatban Soproni felemlegette az Armani-zakós fideszeseket, akik számára elképzelhetetlen lenne az utcát járó aktivista munka, amelyet ők végeztek el a NOlimpia kampány során. Amikor a műsorvezető szembesítette vele, hogy a Momentum tagsága is jelentős részben a budapesti elitbe tartozó fiatalokból kerül ki, akkor megint csak a kormányközeli gazdasági elitre terelte a szót a mozgalom alelnöke.

Kiderült, a nem megvalósult honlapra 12 millió forintot eltapsoló Hajnal Miklósra is büszke a Momentum, mondván a kezdeményezés, amire a pénzt kapta, ugyan csődbe ment, de legalább bebizonyította a vállalkozó szellemét. A Hajnal Miklósra büszke párt értékeivel kapcsolatban újra a teljesítményelvűség, a szolidaritás és a pozitív nemzetkép rendkívül rugalmasan értelmezhető fogalmai hangzottak el."

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Gazdaság (709) Mondom a magamét (7608) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2804) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Életmód (1) Belföld (11) Heti lámpás (313) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>