Ma 2022 január 21. Ágnes napja van. Holnap Vince, Artúr napja lesz.
Bayer Zsolt: A Mikulás utolsó útja

Bayer Zsolt: A Mikulás utolsó útja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nincsen Mikulás, kisfiam. A Mikulást buta és elmaradott szülők hazudják a buta és elmaradott gyerekeiknek.

„– Nincsen Mikulás, kisfiam. A Mikulást buta és elmaradott szülők hazudják a buta és elmaradott gyerekeiknek, mert félnek szembenézni a valósággal és fecsérlik az idejüket. Minden gyereknek a szülei veszik az ajándékot, s aki régi, ostoba mesékkel tölti az idejét, az nem fog soha felnőni igazán. Azzal még az is előfordulhat, hogy a teste rabja lesz, és soha nem tudja meg, mi a szabadság. Az ósdi, maradi mesék semmire sem jók. Fantazmagóriák.

A gyerek a cipője orrát nézte mindvégig, akkor is, amikor az édesapja magára hagyta. A Mikulás pedig életében először úgy érezte, hogy teljesen tehetetlen. Az ő varázsereje ezt a falat nem tudja ledönteni. Gyorsan felkereste hát a Boldog Herceget, s elmesélt neki mindent. A Boldog Herceg pedig rövid töprengés után így szólt:

– Vidd magaddal a halott fecskémet. Csak ő segíthet.

S azon az estén a halott fecske körberepülte a világ legfelvilágosultabb kisgyerekét. – Szeresselek? – kérdezte a fecske, mert kedvelte az egyenes beszédet. A kisfiú pedig igent mondott, és hosszú idő óta először felemelte tekintetét a cipője orráról.

A Mikulás az ablakon át figyelt és megnyugodott. A kisfiú miatt, no meg azért, mert a fecske is régen halott volt már, s így ezzel az aprósággal sem kellett bíbelődnie…”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (139) Gazdaság (663) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Irodalmi kávéház (509) Kultúra (6) Jobbegyenes (2202) Történelem (14) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Politika (1579) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (256) Tv fotel (65) Életmód (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Egészség (50) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5831) Nagyvilág (1464)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>