Ma 2020 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A kis gömböc

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Jött a választás, és nem ő lett a főnök. Ebből levonta a következtetést, hogy még ennél is sokkal jobban fel kell fújnia a kicsike kis pofácskáját.

Egy szép napon a kis gömböc leugrott a budi faláról, ahová kitették száradni, és nekiindult a nagyvilágnak. Felfújta kicsike kis pofácskáját, „Hú, huhúúú, de mennyire nemzeti radikális kis gömböc vagyok én!” – mondta, és nekifogott dulifuli-mód nézni, ahogy egy rendes nemzeti radikális kis gömböchöz illik. Nézett dulifuli-mód a felfújt kicsike pofája mögül, varratott gárdamellénykét, oroszlánost, radikálisost, és megtanult egy csomó szót, hogy „csak a nemzet”, meg „pfuj, cigány”, meg „csúnya zsidó”, meg hogy „ki kell lépni az unióból”, és ezeket mondogatta, pattogtatta, úgy jött-ment, és a felfújt kicsike pofája meg a dulifuli nézése mögött egyszer csak elhitte, hogy ő lesz itten a főnök, de azonnal ám!

Aztán jött a választás, és nem ő lett a főnök. Ebből levonta a következtetést, hogy még ennél is sokkal jobban fel kell fújnia a kicsike kis pofácskáját, és még ennél is sokkal dulifulibban kell néznie, és nekifogott járőrözni a falucskákban, csösztetgette a cigányféléket, elégette a kék-csillagos zászlócskákat, és elhitte, most már tényleg ő lesz itt a nagyfőnök.

Aztán jöttek a választások, és szegény kis gömböc megint nem lett nagyfőnök. Ebből megint következtetéseket vont le, és megpróbálta lecserélni a dulifuli nézést cukimuki nézésre, ettől meg olyan lett a felfújt kicsi pofácskája, mint amikor a hiéna nyugtatgatja a gazellát, hogy nem fog fájni. És naftalinba tette a radikálisos gárdamellénykét, és elkezdett ártatlan, védekezésre képtelen kicsike kutyusokkal és cicusokkal fényképezkedni, akkor meg olyan nyájas lett , mint Csikatilo, az X polgártárs, amikor sötétedés után elindul a leánykollégium felé, kezében egy kalapáccsal. És új szavakat tanult a kis gömböc, szorgalmasan, hogy „Európai Unió”, meg „nem bántjuk a civil szervezeteket”, meg „nekünk végül is mindenki a barátunk”.

Aztán megtanulta a legfontosabbat, azt, hogy „korrupció! korrupció!”. És hamm! Elkezdett bekapkodni mindenfélét, ami elébe került.

Bekapkodta az állami támogatásokat, és szétosztogatta a haverok között. Így adott a kis gömböc sok-sok milliócska jó magyar forintot Matyóka Tamás autószerelőnek, hogy az írjon neki tanulmányokat például „A Jobbik politikai támogatottságának vizsgálata és a többi párttal való összehasonlítása” témakörben. Matyóka Tamás meg bevágta az olajos rongyot a műhely sarkába a pucér nős poszterek alá, és megírta, de megírta ám! És olyan jól sikerült, hogy hamar kellett írnia egyet arról is, milyen volt a magyar alumíniumipar privatizációja…

Így kapott be a kis gömböc úgy 1,1 milliárd forintocskát 2014-ben, hogy azok eltűnjenek a Matyóka Tamások műhelyeiben meg a párt­alapítványok és a pártsajtó labirintusaiban. Közben a kis gömböc egyre hangosabban ordította, hogy „Korrupció! korrupció!”, aztán eljött a nagy nap, és a kis gömböc minden eddiginél nagyobbra fújta a pofácskáját, és bekapta a legnagyobbat. A Lajost. Illetve Lajos kapta be a kis gömböcöt, de ezt nem lehetett mondani.

Lajos azt mondta inkább, hogy minden szimpátiája, a kis gömböc meg azt, hogy a Lajos szimpatikus, tépelődő ember, aztán vérfagyasztó „Korrupció, korrupció!” üvöltések közepette lepacsiztak egy jó kis plakátkampányt, amelyben semmi sem stimmel, leginkább az nem stimmel, hogy akkor mennyi is az annyi, bár a kis gömböc azzal védekezett, hogy ugyanannyi van a számlákon, mint a bevallásokban, ami igazán örvendetes, kár, hogy a bevallás nem stimmel. Ottan van hazudva. És érdekes az is, hogy a kis gömböc felfújt pofácskája mögül siránkozott a bankszövetségnél, hogy ő nem kap sehol se hitelt, de amikor megkérdezték tőle, hogy miből fizette a plakátokat, akkor azt mondta, hogy banki hitelből.

Itt tartunk most. A kis gömböc kicsit aggódik, hogy harmadszor se fog összejönni, de azért rendületlenül mondogatja az újonnan tanult szavakat felfújt pofácskával, és nézi, mit kaphat be, ameddig bekaphat egyáltalán.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-06-18 19:42
Ez is ritka jó írás, viszont már nincsenek olvasóik. MIÉRT? Sorosék bekapták a magyar médiumokat sajnos. Az országosan fogható tévé s rádiócsatornákon, miért nincsen egyetlen egy kormánytévé, ahol Bayertől Lovasig, Kerényitől Bogárig, a magyar oldal naponta tudna jó propagandát folytatni? Legalább a szavazatok arányában elosztani az országos csatornákat. Hivatalos állami tévében nem kell reklám, hiszen mi a nép adóinkból tarthatjuk fenn őket. Az állandó ismétlés erejével, miért nem adjuk le újra és újra, a magyar filmipar igazi csillagait, Sárától Szötsig. Dörner miért nem csinálhat egy élő drámaszínházat, s egyáltalán hová tették a magyar dráma archiv értékeit, miért nem adják naponta azokat is. Tudatosan és vállaltan pártosan. Azaz Csehov, három nagy darabja, a Platonov, az Ivanov, valamint a Ványa bácsi, politikai alap is soros ellen. MIÉRT NEM ÉLÜNK EZZEL LEHETŐSÉGGEL. Szolzsenyicint az éji órákban felolvasni, majd ismételni a legkülönbözőbb időpontokban. Kosztolányi Pardon cikkeit, az eredetit, a valódit. Aranysárkány, Édes Anna, Pacsirta, miért nem ismerheti meg a széles közvélemény, maga a nép? Fekete Gyula Naplóm a történelemnek, legalább felolvasni! Hát olyan nagy dolog lenne ez? Ma hülyék és vén löttyedt szocinők a műsorvezetők, garantálják a nosztalgikus emlékezést, arra a kádár korszakra, amibe most halunk bele.. Hogy volt selypegő műsorok, édi de. beszélgetések a semmiről. Legyen ilyen is, de legyen végre oly bátor harcos s izgalmas tévé is, ahol Lovas s Bayer a vezető, s ők a főszereplők!
jocó
2017-06-19 07:03
Az elgondolkodtató,hogy a Fidesz miért nem támogat egy Magyar médiát.A választ lehet találgatni.Breuer Péter egy szuperaktív, izraeli-magyar állampolgárságú zsidó újságíró, aki évek óta a Kossuth Rádió zsidó vallási műsorának vezetője. Az elmúlt évtizedben nem volt zsidó rendezvény Budapesten Breuer aktív jelenléte nélkül. Cége, a Breuer Press Production Kft. most kapott húszmillió forintot a Miniszterelnökségtől a zsidó vallási szokások megismertetésére. Az első Orbán-kormány idején Schmidt Mária igyekezett helyzetbe hozni Breuert, aki már akkor is feltűnt állandó nyomulásával, gátlástalan nagyravágyásával. Erőfeszítéseit siker koronázta, nemrégiben az adófizetők pénzén megkezdte a működését egy zsidó televízió is, ahol még a riportalanyok testbeszédét is megfigyelik, nehogy valaki valami rejtett rasszista vagy antiszemita üzenetet továbbítson. Breuer Péter még a "keresztnév" szavunktól is herótot kap A verbális közléseket maga Breuer ellenőrzi, tehát ott nem lehet hiba. Jó példa erre a következő beszélgetésrészlet. A volt népszabadságos, jelenleg ATV-s médiazsoldos Csuhaj Ildikó érdekességként megemlítette, hogy amikor a búcsúzó amerikai nagykövet Szijjártó Péterrel beszélgetett, a keresztnevükön szólították egymást. Breuer azonnal közbeszólt: „az utónevükön! Elnézést, hogy kijavítom, de [ez] ma [a] komilfó.” (Az idegen szavak szótára szerint a komilfó 1. illendőt, helyest jelent, illetve 2. jól neveltet, kifogástalant. ) A furcsa közbevetésre a szolgalelkű Csuhaj azonnal bocsánatot kért. A beszélgetésen részt vett ifjú Lomniczi Zoltán is, de ő sem utasította rendre Breuert. Elgondolkodtató, hogy egy magyar állam által finanszírozott televízióban megtiltják a magyar szavak egy részének használatát. A további félreértések elkerülése érdekében ajánlatos lenne, ha Breuer Péter és társai nyilvánosságra hoznák a betiltandó (nem komilfó!) magyar szavak jegyzékét.
Béla
2017-06-18 20:22
Azt se lehet érteni, miért akarják ezeket a gulyamártonokat és vonákat mesterségesen politikai tényezővé tenni? Kit érdekelnek? Jobbikos szavazót Bayer nem győzhet meg, ahogy minket sem változtathat meg az ellenzék. A cikk elmondja az igazat, ez helyes, de véletlen sem szabad leragadni a ráczkároly népi zenekar tagjainál. Sajnos a sorosozás is a visszájára fordul, ha aztán a kormány gyáva módon engedni fog nekik, s ciprasz lesz. Orbánt nagyon sokan gyűlölik, ez jó, mert ez a nagy ember szükséges, de nem elegendő feltétele. Viszont azt is tudomásul kell venni, soha egyetlen egy orbánozót a magyar oldalra áthozni nem tudunk, s nem is kell. Lelkeket halászni, azaz szavazatokat várni csak a nép soha nem politizáló részétől lehet. Magyart az orbánozóktól, éppen olyan „antagonisztikus ellentét” választja el, mint a fradistát a dózsástól. Nincsen ebben alku és átmenet, magyarnak lenni végzet, a magyarországi ellenzéknek pedig megkérdőjelezhető, idézőjelbe tehető környezeti változás csupán. Körülmény. A szavazók egy része, ha Orbánra is fog szavazni, nem lesz ettől magyar, csak érdeke súgja ezt. Magyarországon magyar az 1,2 millió igennel szavazó december ötödikén. A többinek a magyarságával semmire sem megyünk. Ők magyarországiak. Olyan kormánytévé kell, ahol mindenkit magyarnak tekintenek, de végre a magyar történet és irodalom elhallgatott nagy részeit is odaadjuk, mindenkinek! S úgy kell tennünk, mint a halálraítéltnek, aki az utolsó napon elkezd angolul tanulni. Mintha az utolsó magyarhoz szólanánk. S itt mindenki magyar lenne. S ez azért szép s igaz, mert minden magyarországi léleknek megvan a lehetősége arra, hogy a jót válassza. Akár magyarok is lehetnének, vona és az ellenzék....

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Életmód (1) Irodalmi kávéház (492) Gazdaság (655) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Sport (729) Szépségápolás (15) Belföld (5) Politika (1571) Kultúra (6) Egészség (50) Tereb (140) Jobbegyenes (1905) Vetítő (37) Tv fotel (65) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Heti lámpás (245) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1452) Autómánia (61) Mozaik (83) Mondom a magamét (4934)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>