Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bayer Zsolt: Helsinki Bizottság -meg a többi...

Bayer Zsolt: Helsinki Bizottság -meg a többi...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Íme, három magyar rendőr története a Helsinki Bizottsággal: 

Alább egy „apróság”, mely igazolja, miért életveszélyesek és elviselhetetlenek ezek a szervezetek, és miért kell mindegyiket a helyére szorítani.

Minden együttérzésem a meghurcolt rendőröké, a rendőrök családjáé, és remélem, egyszer majd a bűnözők is megbűnhődnek, csakúgy, mint ezek a tisztességes embereket tönkretevő, bűnözőket védő, az egész társadalom természetes és józan értékítéleteit és természetes jogérzékét felülíró nyomorult gazemberek.

Íme, három magyar rendőr története a Helsinki Bizottsággal: 

„ÖRÜL A JOGVÉDŐ:

Jogerősen is börtönbe megy a tolvajt fogó zsaru 

Míg a tolvaj bűnözőket felkaroló Helsinki Bizottság háza táján pukkannak a pezsgők, addig három rendőrcsaládban most a könnyek folynak. Ketten elvesztették hivatásukat, míg a harmadikban az apától való búcsúzkodás ideje jött el. Letöltendő börtönre ítélték, mert az általa elfogott tolvajok azt állítják: bántalmazta őket.

A leszerelt zsaruk nem beszélnek róla, de mindenki tudja: ha akkor nem fogják meg a tolvajokat, ha később érnek ki, ha elfordítják a fejüket... most minden rendben volna.

Az eljárás alapjául szolgáló esemény még 2013. júliusában történt Hatvan határában, egy kukoricásban, ahol öt tolvaj bűnöző kukoricacímert lopott és a helyi rendőrök őket cselekményük közben tettenérték. Az eltulajdonított vagyoni érték mintegy 600 ezer Ft.

Az öt bűnözőt a Helsinki Bizottság nevű, önmagát "jogvédőnek" nevező ügynökség azonnal felkarolta és segítségükkel feljelentést tettek, miszerint a rendőrök a helyszínen nem adtak nekik inni, sőt bántalmazták is őket.

A tolvajokat, előállításuk után orvos vizsgálta meg, aki semmilyen sérülést, külsérelmi nyomot nem látott rajtuk, azonban négy nappal az intézkedés után egyikük beszerzett egy látleletet bordatörésről, természetesen azt állítva, hogy e sérülését még az intézkedés során szerezte.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség indított nyomozást, majd a tolvajok ellentmondásos vallomásait, a rendőrök egybehangzó vallomásait és az orvosi véleményt figyelembe véve arra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

A Helsinki Bizottság persze panasszal élt, de nagy sajnálatukra az újraindított és végigvitt második nyomozás is erre a megállapításra jutott. Végül maguk a jogvédők vették kézbe a dolgot és pótmagánvádas eljárásban állíttatták bíróság elé a rendőröket.

Az eseményről anno a Népszava nevű sajtóorgánum számolt be legelőször. Persze figyelembe vette, hogy a tolvajokat általában nem kedvelik még olvasóik sem, így hatva az érzelmekre, fogalmazásmódjában a tolvajbanda cselekménye egyszerűen így szerepel – tessék figyelni! - „gyógyszeralapanyaghoz gyűjtött” kukoricacímert. Így azért mindjárt másképp hangzik a cselekmény: a lopásból egyszeriben nemes gesztus születik.

Az újság azt is kihangsúlyozta, hogy a kukoricacímert egyébként nem szedte le a tulajdonos, tehát ergo - szerintük - nincs is vagyoni kár...

A cikk folytatása szerint a rendőri intézkedés során az események „eldurvultak” és a rendőrök megbilincselték a tetteseket, sőt kettőt közülük bántalmaztak is. Tehát a bilincselés már eldurvulásnak számít...

A drámai történet persze ennyivel nem ért véget: a cikk kiemeli azt is, hogy az elfogott tetteseket "órákon keresztül" fektették a földön és nem adtak nekik vizet sem...

Az eljárás során kiderült, hogy az elfogott tolvajok közül ketten ellenszegültek a rendőri intézkedésnek, így velük szemben szükségessé vált a testi kényszer alkalmazása. A földre fektetés pedig nem „órákig” tartott - ahogy a jól hangzó klisé állítja - , hanem csak addig, amíg kiérkeztek az előállításban segédkező, valamint a helyszíni szemlét lefolytató kollégáik. Az intézkedőknek addig maguknak is a napon kellett ácsorogni, de persze ez már kevesebbeket érdekel...

Hogy vizet miért nem kaptak a tettenért tolvajok, arra viszont bizony valóban nehéz magyarázatot találni... Vélhetően azért, mert a kukoricaföldön viszonylag kevés vízcsap áll rendelkezésre, a tolvajok pedig a gyógyászati/jótékonysági akciójukhoz nem vittek magukkal...

Az ügyben kirendelt orvosszakértő annyit állapított meg, hogy a szóban forgó bordatörés keletkezhetett akkor is amikor intézkedtek a rendőrök, de akár később is, sőt kihangsúlyozta hogy ez nem egyértelműen megállapítható!

A tolvajok közül csak négyen voltak hajlandóak megjelenni a tárgyaláson. Ötödik társuk rendre kivonta magát az eljárásból már a nyomozati szakban is.

Az ügyben a nyomozás során kihallgatott, az eljárásban nem szereplő tucatnyi rendőr tanú vallomását a Helsinki Bizottság indítványára a bíróság nem vette figyelembe, mert ők "összebeszélhetnek". A bizonyítási eljárás magját így csak a négy tolvaj vallomása jelenti (ők ugyanis nem beszélhetnek össze).

A bíróság azzal az indoklással, hogy az ítéletnek prevenciós jellege van, vagyis a célja a hivatalos személyek elrettentése, egy rendőrt másfél év letöltendő szabadságvesztésre, kettőt felfüggesztett szabadságvesztésre és lefokozásra ítélt, amely azt jelenti, hogy mindhárom vádlott rendőri karrierjének vége szakad... Az ítélet jogerős.

Az ügyet generáló Helsinki Bizottság az elért hatalmas sikerről, már anno, az első fok után is büszkén számolt be honlapján, sőt azt a tényt, hogy a rendőri brutalitás áldozatai tettenért tolvajok voltak, egyenesen elhallgatta. Helyette így fogalmazott: „a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa három rendőrt ítélt el első fokon bántalmazás hivatalos eljárásban és testi sértés bűncselekménye miatt, amiért megrugdostak és ütlegeltek két SÉRTETTET.”

Tetszik érteni? Két „sértettet”... Nem két ellenszegülő, tettenért tolvaj bűnözőt, hanem két "sértettet"...

"Nagyon remélem, hogy ez példaértékű lesz" - nyilatkozta jókedvűen Győző Gábor, a Helsinki Bizottság nevű, önmagát "jogvédőnek" nevező szervezet alkalmazottja a TV2-nek a tárgyalás után.

A tolvajok lopási ügye persze hamarabb lezárult. Ők cselekményükért – másik bíróságtól - jogerősen figyelmeztetésben részesültek és 20 ezer Ft eljárási költség megfizetésére kötelezték őket. Úgy tűnik, esetükben nem volt fontos a katonai tanács által hangsúlyozott „elrettentés”... Győző Gábor duplán örülhet, hisz talán ez az ítélet is kellő mértékben "példaértékű" - a lopást fontolgatóknak...

„Megjelennek a mesterséges testületek, amiket beinjekcióznak a struktúrába. Bizottságok, amiket senki nem választott meg. (...) a média, akik önkényesen formálják a véleményedet.”

Yuri Bezmenov – volt KGB ügynök a felforgatás tudományáról – Los Angeles 1983.

„Az ügynök már régen ott van a feladatra. Egy tiszteletben álló polgár. Esetleg fizetést kap különféle alapítványoktól törvényes küzdelmei címén, például az emberi jogokért, a nők jogaiért, a gyermekek jogaiért, vagy a fogvatartottak jogaiért... valamiért. (...) Utálat és bizalmatlanság keltése azon emberek felé, akiknek meg kellene védeniük téged és be kellene tartassák a törvényeket és a rendet... (...) Morális relativitás. Ez egy lassú helyettesítődési folyamat, melyben az alapvető erkölcsi értékek cserélődnek fel. A végére egy bűnöző már nem is bűnöző.”

Yuri Bezmenov – volt KGB ügynök a felforgatás tudományáról – Los Angeles, 1983. 

Kedves olvasó! Ha nem jelent nehézséget, a meghurcolt zsarukért tedd meg, hogy megosztod ezt a posztot, hisz a "példaértékűség" és az "elrettentés" úgy működik, ha mások is megismerik...! Hadd örüljön a "Bizottság"...!

 Megjegyzés: A Helsinki Bizottság a Magyarországon Soros György pénzéből működő 65 egyesület egyike, akik megpróbálnak a magyar emberek között feszültséget kelteni és bomlasztani​. Nagy szerepük van ma is az illegális bevándorlók dédelgetésében.”

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Hozzászólások

Béla
2017-06-16 08:40
Megosztanám én, jó cikk ez, de hol? A facebook magyar számára nem elérhető, aljas emberek felügyelik ugyanis. Miért nem akar a kormány és a propaganda médiuma, saját facebook-ot magyaroknak is lehetővé téve a szabad szólás jogát?
jocó
2017-06-16 15:58
Bayer nagyon óvatosan céloz az igazságra.Helyette én megteszem. Miért tilos tényeket kimondani? – A faji alapú Soros-hálózat, a liberális média faji irányultsága és egyéb hallgatások Trump amerikai elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt egyaránt „antiszemitizmusváddal" támadták azért, mert Sorost bántották. Sorost, aki zsidó. Hagyjuk most az előbbit. De tényleg: mit tehet Orbán, ha nem akarná, hogy Soros miatt is rákenjék ezt a ma már sablonjelzőt? Hogyan beszélhet ma bármilyen politikai vezető vagy közismert ember, ha bírálni merne valakit, aki zsidó, anélkül, hogy rákennék az említett jelzőt? Elértünk egy olyan ponthoz, amikor a zsidó csak dicsérhető, mert ha szidalmazzák vagy egyszerűen rosszat mondanak róla, azonnal előkerül az „antiszemitizmus” bunkója. Gondoljunk bele: miért a bírálók tehetnek arról, hogy a zsidók uralnak mára már mindent? Hogyan lehet a bankrendszert támadni anélkül, hogy ne említenénk tulajdonneveket, akik hordozói zsidók, miközben a bírálóknak általában szándékában sem áll zsidózni? Csak egyszerűen tényeket kimondani. Hogyan tudjuk például azt mondani, hogy az MNB korábbi elnöke elkótyavetyélte az ország aranykészletét anélkül, hogy ne említenénk meg a bűnöst, Surányi Györgyöt? Ha Surányi, Rotschild, a Goldman Sachs és társai horvátok lennének, akkor antihorvátoznánk nevük említésekor? Most már tényleg elérkeztünk egy olyan pontra, hogy illendő lenne kimondani, az egész nyugati világot irányító intézményrendszer élén zsidók állnak. Ugyanez a helyzet a civil szférában is. Nézzük például a Soros-féle alapítványokat, az ő civil szféráját és hálózatát. Tud bárki mondani egy olyan magyarországi Soros-támogatású szervezetet, amelynek vezetése nem zsidó? Miért nem mondjuk ki akkor: egy zsidó hálózatról van szó. A Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság, a Transparency International Hungary, az Eötvös Károly Intézet és valamennyi Soros-finanszírozású szervezet zsidó kézben vannak. Soros fő itteni alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány attól kezdve van zsidó irányítás alatt, amióta az egykori ÁVH-s spicli, Vásárhelyi Miklós vezette azt rögtön az első „szabad” választásokat követően. Ezek a szervezetek zsidó alapon működnek együtt egymással, zsidó alapon támogatják egymást, utalgatják a pénzeket. Mondjuk ki. Mondjuk ki azt is, hogy ezek a zsidók csak faji alapon házasodnak. Nincs olyan, hogy egy Vásárhelyi Máriának a férje, egy Haraszti Miklósnak, egy Demszky Gábornak, egy Bolgár Györgynek, egy Németh Péternek és valamennyi balliberális médiazsidónak és egyéb zsidónak az élettársa ne lenne zsidó. Ha már a médiánál tartunk: hallgasson bele bárki a Klubrádiónak csupán a reklámjaiba is. A Budapest Klezmer Band Budapest Klezmer Band hátán, majd a Bálint Művelődési Ház, majd a Karinthy Színház és így tovább. Zsidó, zsidó, zsidó és zsidó. A média teljesen az ő kezükben van. Faji alapon. Vajon véletlen, hogy zsidó a Népszava, zsidó a Klubrádió, zsidó a 168 Tóra, zsidó a Hócipő, a 444.hu, a Heti Világgazdaság, és folytathatnánk napestig, tehát hogy zsidó minden balliberális médium vezetése és tulajdonosa? Ne vicceljünk! Zsidó tilalom van ennek a kimondására. Aki ezt a tényt kimondja az összeesküvés-elméletekben („konteókban”) hisz és persze antiszemita. Lassan azonban elérkezünk egy olyan ponthoz, amikor mindez már annyira világos és egyértelmű mindenki számára, hogy nemsokára átlépjük a Rubicont. A szólásszabadság Rubiconját. Amelynek másik partjára érve már felszabadultan fogunk beszélni azon tényekről, amelyek csak azért nem ütik ki a szemünket, mert félelemből szemellenzőt viselünk.
Béla
2017-06-16 17:44
Nos, az önmagában egy csoda, ha nem törölnek minket. Haraszti Miklósról jut eszembe, Lengyel József, az Igéző írójának Naplója. Ott említi meg, harasztimiklóst, figyelmeztették besúgónak küldték rá. nem érdekelte az "öreget", tudta, úgy se tudnak vele mit csinálni kádár-aczélék. Lengyel József derék öreg fickó volt, olyan mint az öreg Bolkonszkij hercegnek egy meggyőződéses, hithű komcsi változata, hívő volt, de tiszta lélek. ritka...ezt azonban már nem mondhatjuk el harasztimiklósról, s mivel nincsen sajtó és gondolatszabadságtörvény, csak szurkolhatunk, ne töröljék az előttem szóló igazmondó embert..NEM KÜLÖNÖS HOGY SENKI NEM ÍR IDE, MAGUNK KÖZÖTT BESZÉLÜNK, EGY FURCSA ORATÓRIUMBAN???
Béla
2017-06-16 17:46
Mit is mond Balczó András? Magyarország zs. hódoltsági terület. 44 óta megszálltak minket...
jocó
2017-06-16 18:42
Kedves Béla! Nagy örömmel olvasom a beírásait.ha csak ketten írunk ide az is több a semminél,addig amíg teljesen kitiltanak mindenhonnan.Ez nagy kérdés,hogy mások miért nem írnak ide egy sort sem,talán ennyire fásultak az emberek.A Flag faszbukjára azért van egy pár beírás.
Béla
2017-06-16 21:12
Údv. azt hiszem tényleg csak az esett lelkek klubja: a hozzászólók többsége beteg, vagy ferde, az is lehet, nem is látnak minket.Bayer országosan fogható királyi egyesen lehetne napi jelenség, mintha valamiért nem lenne a Fidesz érdeke, Lovas és Bayer vezetésével végre egy magyar médium. Évfordulója van Orbánnak, minden idők legnagyobb magyar politikusa lehetne, ha kitör fenntartói felügyelete alól, s önálló, egyedi útra lépne..Igaza van, a magyar oldalnak nincsen valódi médiuma, de igénye sincsen rá senkinek. Az átlag azt sem érti meg, miért rab, ha nincsen teljes sajtó s gondolatszabadság. Azt sem tudják, mi az..
jocó
2017-06-17 06:16
Az elgondolkodtató,hogy a Fidesz miért nem támogat egy Magyar médiát.A választ lehet találgatni.Breuer Péter egy szuperaktív, izraeli-magyar állampolgárságú zsidó újságíró, aki évek óta a Kossuth Rádió zsidó vallási műsorának vezetője. Az elmúlt évtizedben nem volt zsidó rendezvény Budapesten Breuer aktív jelenléte nélkül. Cége, a Breuer Press Production Kft. most kapott húszmillió forintot a Miniszterelnökségtől a zsidó vallási szokások megismertetésére. Az első Orbán-kormány idején Schmidt Mária igyekezett helyzetbe hozni Breuert, aki már akkor is feltűnt állandó nyomulásával, gátlástalan nagyravágyásával. Erőfeszítéseit siker koronázta, nemrégiben az adófizetők pénzén megkezdte a működését egy zsidó televízió is, ahol még a riportalanyok testbeszédét is megfigyelik, nehogy valaki valami rejtett rasszista vagy antiszemita üzenetet továbbítson. Breuer Péter még a "keresztnév" szavunktól is herótot kap A verbális közléseket maga Breuer ellenőrzi, tehát ott nem lehet hiba. Jó példa erre a következő beszélgetésrészlet. A volt népszabadságos, jelenleg ATV-s médiazsoldos Csuhaj Ildikó érdekességként megemlítette, hogy amikor a búcsúzó amerikai nagykövet Szijjártó Péterrel beszélgetett, a keresztnevükön szólították egymást. Breuer azonnal közbeszólt: „az utónevükön! Elnézést, hogy kijavítom, de [ez] ma [a] komilfó.” (Az idegen szavak szótára szerint a komilfó 1. illendőt, helyest jelent, illetve 2. jól neveltet, kifogástalant. ) A furcsa közbevetésre a szolgalelkű Csuhaj azonnal bocsánatot kért. A beszélgetésen részt vett ifjú Lomniczi Zoltán is, de ő sem utasította rendre Breuert. Elgondolkodtató, hogy egy magyar állam által finanszírozott televízióban megtiltják a magyar szavak egy részének használatát. A további félreértések elkerülése érdekében ajánlatos lenne, ha Breuer Péter és társai nyilvánosságra hoznák a betiltandó (nem komilfó!) magyar szavak jegyzékét.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6347) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Történelem (15) Gazdaság (667) Jobbegyenes (2431) Mozi világ (440) Nagyvilág (1464) Vetítő (30) Egészség (50) Életmód (1) Tereb (142) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (514) Sport (729) Belföld (8) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>