Ma 2021 október 25. Blanka, Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.
Bayer Zsolt: A biztos aggódik

Bayer Zsolt: A biztos aggódik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Üdvözli: Zsolti, az anti homo sorosicus

„Levelet írt a Stop Soros miatt a magyar kormánynak az európai biztos 

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa aggódik.

Levélben fordult az Európa Tanács emberi jogi biztosa a magyar kormányhoz – tudósít az Euronews. Nils Muižnieks ebben aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban. Úgy fogalmazott, a jogszabály-tervezet komoly aggodalomra ad okot, parlamenti elfogadása tovább szűkítené az emberi jogvédők és a civil szervezetek nélkülözhetetlen munkáját.

A biztos az euronewsnak azt mondta, nem ismer ugyanilyen modellt, de már többször aggodalmát fejezte ki az Oroszországban és Azerbajdzsánban zajló hasonló folyamatokkal kapcsolatban.

Úgy vélem, ez egy nagyon rossz irány, ami roncsolni fogja a magyar demokrácia szövetét – jelentette ki. Nils Muižnieks különösen aggasztónak tartotta, hogy a javaslat jó eséllyel olyan szervezetekre és magánemberekre vonatkozik majd, akiknek emberi jogi, a menekülteket és menedékkérőket segítő munkája teljesen törvényes kellene, hogy legyen egy demokratikus országban.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa riasztónak tartja azt a magyar kormányzati retorikát, ami civil szervezeteket és bevándorlókat nemzetbiztonsági kockázatnak nevez.

Elsőként azt tanácsolnám a magyar kormánynak, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot, és szervezzen egy szenvedélymentes vitát a civil szervezetekről. Aztán azt, hogy helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáróL tavaly elfogadott törvényt. Harmadrészt pedig azt, hogy változtassa meg a velük kapcsolatos vita hangnemét - mondta Nils Muižnieks az euronewsnak.

A magyar parlament várhatóan jövő héten tartja a Stop Soros általános vitáját.”

Lényegesen rövidebb levélkét tudunk írni a nagyon nagy tekintélyű biztos úrnak:

Biztos Úr!

Maga biztos, de biztos tudja, miről beszél?

Ha a fényességes Európa nem veszítette volna el önfenntartási ösztönét, és ebből következően nemzetbiztonsági kockázatként tekintene a migránsokra, akkor sok-sok életet megmenthetett volna.

Amúgy a biztos úr azok miatt a kretének miatt aggódjon, akik szerint homo sorosicusokat kellene létrehozni. 

Üdvözli: 

Zsolti, az anti homo sorosicus

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Belföld (6) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5656) Egészség (50) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mozaik (83) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Jobbegyenes (2133) Irodalmi kávéház (506) Nagyvilág (1463) Gazdaság (662) Gasztronómia (539) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>