Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
a30a0e3340ab694cea187beb15521a1a.jpg

Natasha könyvespolca - Könyvheti újdonságok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha választanom kéne a könyvheti újdonságok közül, előbb-utóbb a vicces/képregényes, vagy a borzongatós műveknél ragadnék le. Az alábbiakban néhány, ilyen témakörökbe tartozó, frissen megjelent kötetet ajánlok a hasonló érdeklődésűeknek.

Baráth Katalin A fekete zongora című regénye végre új köntösben pompázik és bárki számára elérhető! Ez azért nagy szó, mert tavaly az első kiadást szinte egymásnak adogatták az országban és csak a szerencsések olvashatták. De megváltozott a helyzet, és most már bárki belemélyedhet az Agatha Christie-hez hasonlított szövevényes gyilkosság történetébe, melyet most kibővített változatban jelentetnek meg.Az 1900-as években Ókanizsán a művelt könyvesbolti kisasszony, Dávid Veronika éppen a saját regényén dolgozik, amikor a város bolondja szinte a karjaiba omlik - egy késsel a hátában. Felborul a városka addigi élete és persze mindenki a gyilkos kilétét kutatja, Veronnal az élen. Az első kiindulási pont az áldozat zsebében talált Ady-vers, A fekete zongora. Csakhogy gyilkosságot gyilkosság követi és csak úgy szaporodnak a hullák (na nem a kifejezés valódi értelmében). Izgalom, poén és egy kicsi szerelem - méghogy a magyar krimi haldoklik?

Az érdeklődők belepillanthatnak az alaposan átgondolt, elbűvölő miliőbe akár az írónő blogjában is. De vigyázat! Könnyen bele lehet ám feledkezni.

A hamarosan mozikba kerülő, Amerikában már nagy népszerűségnek örvendő Scott Pilgrim kivételes átlagéletét elmesélő sorozat hét része közül az első kettő már megjelent hazánkban is. De miért tud lekötni minket a huszonhárom éves fiatal fiú története?

Mert jó nevetni a fiatalokon - a szerencsétlenkedéseiken, a hülyéskedéseiken, vagy amikor csak futnak az igaz szerelem után. Mert könnyű beleélni magunkat a helyükbe, legyen szó a szakítás halasztgatásáról, az élet értelmetlenségének látszatáról, vagy az állandó videójátékok előtt való ücsörgésről. Mert a képregényeket amúgy is szeressük a könnyedségük és a szerző stílusa miatt, és biztos rejtegetnek valami meglepetést (amit tanúsítok, csak nem árulok el többet).

Emberek százai tűnnek el nyomtalanul nap mint nap. A hozzátartozók vigasztalhatatlanok, reménykednek az eltűnt személyek visszatérésében. De hogy tud az ember nyomtalanul elveszni? Biztos lehet valakit okolni miatta.

A gyereket el lehet és el is szabad rabolni. Kiszakítani az addigi környezetéből, aztán gondoskodni róla, ruhát varrni neki, ajándékokkal elhalmozni; mindez magasztos dolog - így vélekedik a Dél-Amerikában élő Bigua ezredes. Egy ilyen gyerekekből álló, összetákolt család is lehet harmonikus és boldog.

A gyerekek lassacskán felnőnek, kiteljesednek és hogy, hogy nem, Bigua beleszeret az egyik nevelt lányába. Vajon lesz-e jövője a családnak, vagy darabjaira hullik az idill?

Jules Supervielle neve még ismeretlenül cseng hazánkban, de a történet 1924-es, első megjelenését követően világsikerre tett szert. Talán megkedvelik a magyar olvasók is az elsőre borzalmasan hangzó, de állítólag szeretnivaló és nagyon is valóságosnak tűnő történetet.Az Ulpius-ház nem tököl a világszerte ismert thrillerek kiadásával - folyamatosan jönnek a Tess Gerritsen, a Jeff Abbott-regények, amik legjobban egymás mellett, szépen egymás mellé állítva mutatnak jól (külcsínyből ötös).

A sorba tökéletesen illő első thrillerét, A fúriát Chelsea Cain terhessége alatt írta (reméljük, nem lesz semmilyen mellékhatása a gyerekre nézve). A történet szerint egy portlandi sorozatgyilkos szereti kilúgozni és szétszórni a városban a gimnáziumba járó áldozatainak hulláit. Az ügy kiderítésére kirendelt nyomozónak, a drogokon élő Archie Sheridannak nincs könnyű dolga és kénytelen segítséget kérni egykori támadójától, a Hannibal Lecterhez gyanúsan hasonlító Gretchen Lowell-től.

Lehet, hogy Cain túllépi azt a vékony, érzelmi határvonalat, ami nyomozó és gonosz között húzódik és amit a Lecter-trilógiában csak sejteni lehetett? A reklám után kiderül.

(]]>eredeti a könyves.blogon]]>)

Natasha
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
]]>http://biblioteka.freeblog.hu]]>   

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Vetítő (30) Egészség (50) Tereb (146) Flag gondolja (36) Gazdaság (699) Sport (729) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (535) Politika (1582) Történelem (17) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2764) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Heti lámpás (306) Tv fotel (65) Mozaik (83) Autómánia (61) Kultúra (6) Mondom a magamét (7429) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>