Ma 2022 szeptember 25. Eufrozina, Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
915da3f8d534301c3ae8adbffaaae87c.jpg

Magyar Menedék Könyvesház könyvklubja - Január

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kérjük, tekintse meg a Magyar Menedék Könyvesház januári törzsvásárlói hírlevelét.

]]>]]>

]]>Pál Ferenc
A szorongástól az önbecsülésig
]]>

]]>További részletek >>]]>

Pál Ferenc, akit a fiatalok csak Pál Ferinek neveznek egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A most megjelent kötete talán életünk egyik legnagyobb rákfenéjét dolgozza fel és mutat kiutat, mivel milliók életét keseríti meg a belső szorongás. Az önbecsülés sok szorongástól és aggodalomtól szabadít meg, gyógyítja a sebeinket, és lehetővé teszi, hogy egészségesen és önfeledten éljünk. Segít, hogy szembenézzünk a realitásokkal, még ha fájdalmas is. Mindenkinek ajánljuk.

]]>]]>

]]>Bagdy Emőke
Utak önmagunkhoz
]]>

]]>További részletek >>]]>

Bagdy Emőke, - a szintén rendkívül népszerű szerző - az „Utak önmagunkhoz” című könyve egy lelki útikalauz. Lámpása bevilágítja azokat a lelki tájakat, amelyeket alig, vagy nem is ismerünk. Úti célja az önismeret. Mindannyian lelki egyensúlyra, sikerekre, békére, örömökre vágyunk, de nem tudjuk, hogyan érjük mindezt el. A könyv minden sora vezet, tanít, önmagunkról szól, lelkivilágunkról, a fejlődésünk rejtelmeiről, törvényeiről.

]]>]]>

]]>Nemeskürty István
A magyar irodalom története I-II
]]>

]]>További részletek >>]]>

Folyamatos szövegként, kézírásban, a Mohács utáni pusztulásból csupán néhány bizonyíthatóan XIII-XIV. században magyarul fogalmazott költemény vagy hitszónoklat-részlet maradt ránk. A biblia első, általunk ma ismert magyar nyelvű szövegét 1466-ban Moldvában másolták. Tudjuk viszont, hogy a nép ősidők óta énekelt anyanyelvén fogalmazott dalokat, hősi regéket. Ezeket a közemlékezet megőrizte. A magyar irodalom története egyben hazánk történelme is.

]]>]]>

]]>Gulácsy Irén
Hamueső
]]>

]]>További részletek >>]]>

Gulácsy Irén „Hamueső”-je az elsők közt adott hírt – döbbenetes képet – a román fennhatóság alá került magyar faluról s annak mérgezett levegőjében a romló közállapotokról, a trianoni döntés társadalmi és egyéni következményeiről. A kitűnően megformált alakok, különböző embertípusok sajátos-ízes nyelvezete, a szellemes párbeszédek teszik vonzóvá, egyszersmind fájdalmasan aktuálissá ezt a 2012-ig hozzáférhetetlen, igaztalanul mellőzött művet. a 20. századi Erdélyi irodalom kedvelőinek ajánljuk ezt a könyvet.

]]>]]>

]]>Schmidt Mária
Európa szerencséje
]]>

]]>További részletek >>]]>

A kommunizmus összeomlásának idején elnöklő George Bushról szól ez a könyv. George H. W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke józan és bölcs államférfiúként vezényelte le a bipoláris világ széthullása utáni új rendre való áttérést. „A maga visszafogott módján mindenkinél többet tett a szabad és demokratikus Európa megteremtéséért. Nélküle a nagy összeomlás és átrendeződés akár véres drámává is fajulhatott volna, amelynek romjai máig betemetnék Közép - Európa nemzeteit...”

]]>]]>

]]>Darvasi László
Dicsértessék a butaság
]]>

]]>További részletek >>]]>

Szokatlanul érdekes könyvet tarthat kezében az olvasó, ami egy kritika, mégpedig a Biblia kritikája. Ez a könyv annyiban sajátságos, hogy nem a balliberális krisztofóbia motiválta a szerzőt, hanem egy jobboldali kritikát fogalmaz meg. A szerző szavaival: „E könyvet azon keveseknek írtam, azon kiválasztottaknak, akik használják és használni merik a legfontosabb isteni adományt, a gondolkodás képességét...” A könyv a Zsarátnok könyvek sorozat 5. köteteként jelent meg.

]]>]]>

]]>Szabó György
Gyuri bácsi gyógynövénynaptára 2013
]]>

]]>További részletek >>]]>

Gyuri bácsi, a javasasszony unokája, a bükki füvesember 2013-as ezen 34x21 cm nagyságú falinaptára első oldalán az alábbiak olvashatók: Mindannyian arra vágyunk, hogy az egészségünket megőrizzük, a betegségeket elkerüljük. Ez a naptár a népgyógyászat tudásával, a gyógynövények használatával szeretné Önöket ebben segíteni. A felmenőimtől kapott tudás egy apró szelete ez. Minden hónap más-más témát érint, hogy mindenki megtalálhassa a számára szükséges gyógynövényeket. Szilárd meggyőződésem, hogy rendszeres használatukkal sokat tehetünk az egészségünkért.

]]>]]>

]]>Raffay Ernő
Politizáló szabadkőművesség
]]>

]]>További részletek >>]]>

Megjelent a Raffay szabadkőműves trilógia 3. kötete! A szerző – folytatva korábbi gyakorlatát – egyedülálló levéltári kutatásaival nemcsak a magyarországi titkos társaság szándékait és célrendszerét tárja fel, hanem új megvilágításba helyezi a 20. század első két évtizede Magyarországának történetét. Nem túlzás azt állítani, hogy munkája teljesen átrajzolja a Trianont megelőző időszakról kialakult képet.

]]>]]>

]]>Grandpierre Attila
Az élő világegyetem könyve 2012
]]>

]]>További részletek >>]]>

2002-ben jelent meg az ismert csillagász-zenész sikerlistás, azóta legendás munkája: Az Élő Világegyetem Könyve. Az azóta eltelt tíz évben a szerző ötször írta újra a művét, és végül, a tizedik évben, 2012-ben a könyv megérett és újjászületett. Tíz év alatt a csillagász felfedezései beigazolódtak, nemzetközi sikerek jelzik gondolatvilágának a súlyát.

]]>]]>

]]>Jankovics Marcell
Az ember tragédiája DVD
]]>

]]>További részletek >>]]>

Egy 30 éves álom valósult meg ezzel a rajzfilmmel, melyről először a 80as években beszélt terv szinten Jankovics Marcell, de mára megvalósult. Madách világklasszis irodalmi alkotását önti hihetetlenül lenyűgöző képi elemekkel, a készítő közkedvelt grafikai stílusában, amit a János Vitéz, és a Fehérlófia rajzfilmjeiből is ismerhetünk.

]]>]]>

]]>Bogár László
Háború a nemzet ellen
]]>

]]>További részletek >>]]>

A közkedvelt közíró legújabb könyve nem véletlenül kapta ugyanazt a címet, mint ami Jelenczki István négyrészes dokumentumfilmjének is a címe. A kötetben szereplő írások arra teszek kísérletet, hogy jelezzék: a magyar nemzet kritikus elágazási pont felé közeledik. Vagy képessé válik arra, hogy felismerje alapvető nemzetstratégiai érdekeit, és ebből következő céljait, vagy az eddigi lepusztulási lejtő helyett szabadesésben kezd el zuhanni ismeretlen (vagy nagyon is ismert?!) végzete felé...

]]>]]>

]]>Szilágyi Andor
tothilonka.hu
]]>

]]>További részletek >>]]>

Megjelent a Tóth Ilonkáról készülő film forgatókönyvének második kiadása. A készülő film költségvetésének a fele már rendelkezésre áll adományok révén, a további gyűjtéshez járul hozzá ez a könyv is. Tóth Ilonka orvosmedikus az 56-os áldozatok egyik szimbólumalakja, kivégzésének célja az értelmiség és az egyetemi ifjúság megfélemlítése volt. Most film Készül Tóth Ilonka életéről és mártírhaláláról, ennek a filmnek a forgatókönyvét tarthatja kezében az olvasó. A könyv-forgatókönyv ötvenhat 56. évfordulója alkalmából jelenik meg.

]]>]]>

]]>Kozsdi Tamás
A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
]]>

]]>További részletek >>]]>

Könyvesházunk legnépszerűbb kiadványa! Az Arvisura, avagy a hun torzsszövetség története, amit az ugor sámánok regöltek le évezredeken át, apáról fiúra hagyományozva a történelmet, mely az ugor asszimiláció miatt végső megörökítésre Magyarországra került a róvósámán közvetítésével. Ez a könyv az Arvisurákban segít eligazodni, melyben egy Arvisura lexikon is található. A könyv könyvesházunk gondozásában jelent meg.

]]>]]>

]]>Molnár Tamás
Molnár Tamás 3 könyve együtt kedvezőbben
]]>

]]>További részletek >>]]>

Most különleges őszi kedvezménnyel rendelheti meg Molnár Tamás 3 könyvét együtt 9800 Ft helyett csak 4990 Ft-ért. Molnár Tamás, az örök ellenzéki, kendőzetlen kritikával viszonyul a teljes magyar közélethez, elfogultság és részrehajlás nélkül rámutatva az olyan problémákra is, amelyeket a politikusok szeretnének a szőnyeg alá söpörni. A közélet iránt érdeklődőknek ajánljuk.

Továbbra is népszerű ]]>Az ember tragédiája DVD - Jankovics Marcell]]>, továbbá
]]>Atilla - A hun üzenet - Cey-bert Róbert Gyula]]>, továbbá
]]>Kié a magyar állam? - Drábik János]]>, továbbá
]]>A Templom kódja - Színia Bodnár Erika]]>, továbbá
]]>Háború a nemzet ellen - Bogár László]]>, továbbá
]]>Szkíta-hun régmúltból székely-magyar jövendő - Obrusánszky Borbála]]>, továbbá
]]>A magyar nyelv mint útikönyv - Az élet nevű túrához - Juhász Zsolt]]>, továbbá
]]>„Veszélyes” Magyarország - Fricz Tamás]]>, továbbá
]]>Kik támadják Magyarországot és miért? - Tóth Gy. László Lentner Csaba Zárug Péter Farkas]]>, továbbá
]]>A rák nem betegség - Andreas Moritz könyve]]>, továbbá
]]>Rovás Biblia - Újszövetség rovásírással]]>, továbbá
]]>Berta Tibor - Az időkód II. - Jézuspasszport]]> továbbá
]]>Usztics Mátyás - Magor nyelv és történelem]]> című könyve.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (8) Jobbegyenes (2424) Politika (1581) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Nagyvilág (1464) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (15) Tereb (142) Sport (729) Életmód (1) Autómánia (61) Gazdaság (667) Mondom a magamét (6330) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>