Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
d8fdee5e3ed6209d31f50f5d4cf33b5f.jpg

„Vörös” Dani = Vörös Európa?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szerdán az Európai Parlamentben sok minden eldőlt, illetve a helyére kerültek a dolgok. Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy nagyszerű politikus. Ezt tudtuk eddig is, számunkra nem volt új a felismerés, annál inkább az EU-ban ülő külföldi képviselőknek, újságíróknak.

Most először láthattuk a Miniszterelnökünket éles, vitahelyzetben a nemzetközi politika színterén. Nem vallott szégyent, sőt! Megmutatta, hogy miként kell reagálni fél információkon alapuló, igaztalan vádakra.

A vélemények, szalagcímek, amelyek a meghallgatás után napvilágot láttak, a The Guardiantól, az amerikai EBESZ nagykövet, Ian Kelly sajtóközleményéig mind-mind azt bizonyítják, hogy egy a háttérben évtizedek óta működő baloldali társaság mindent felügyel, ami a nyugati médiában megjelenik.
Ennek egyik eklatáns példája, ha mondjuk a The New York Times kelet európai információkra szakosodott újságírójának cikket kell írni, utasításra a „jobbra tolódó”, ”fasisztalizálódó” Magyarországról, természetes, hogy az illető médiamunkásnak a Motorolájában kizárólag Haraszti Miklós vagy éppen Konrád György telefonszáma szerepel a Hungary címszó alatt.

 

Ennek a mérhetetlen beágyazódásnak az okát keresve, arra a következtetésre juthatunk, hogy a vasfüggöny csak a népnek, az embereknek szólt. A kommunista politika szisztematikusan helyezte el informátorait, sameszait szinte minden nyugati, demokratikus országban. Mintha előre látták volna, hogy egyszer eljön az az idő, amikor menniük kell. De úgy akartak menni, hogy igazán maradnak. Ehhez kellettek a nemzetközi kapcsolatok és persze a nemzetközi baloldali-liberális összefonódás.
A pénzeket átmentették, olyan emberek erősödtek meg anyagilag akik közel voltak a kommunista fazékhoz.
Ennek a nemzetközi baloldali összefonódásnak az egyik zászlóshajója Daniel Cohn-Bendit.
 
“Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chávezzé váljon, egy populista nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és struktúráját”  - üvöltötte a tőle megszokott vöröslő fejjel szerdán is,  az Európai Parlamentben  az európai zöldek frakcióvezetője, a “Vörös Dani” Orbán Viktornak .
 
Megint helyben vagyunk. ŐK azok, akik megmondják, hogy ki demokrata és ki nem az. Antidemokratikusnak mondják Orbánt, akit Európában példátlan módon, demokratikus választáson emelt pajzsra az ország kétharmada tavaly áprilisban.
 
Az a Cohn-Bendit mond véleményt a demokráciáról, aki az 1968-as „prágai tavasz” elnyomásakor a szovjet beavatkozást támogatta! Röhej!
 
A „Dany le Rouge“, vagyis "vörös Dany" becenevet (bár a haja is vörösJ) abban az időben kapta, amikor azt javasolta, hogy a francia trikolór helyett a vörös zászló legyen a nemzeti lobogó. Önmaga többször büszkén nyilatkozta: "Marxista, anarchista vagyok".
Anarchista, bujtogató tevékenysége miatt, 1968 október 21.-én kiutasították hazájából, Franciaországból. Ezt követően Németországban, Frankfurtban a német anarchistákhoz csatlakozott. Ez az ember, ma hiteles kérem szépen!
 
 
 
Azt, hogy a nemzetközi baloldalnak a leghalványabb fogalma sincs a magyarországi viszonyokról, így a média törvényről sem, nagyon jól mutatja az, hogy a szerdai meghallgatáson beragasztott szájjal performanszoló és maguk elé, - kissé izzadtságszagú koreográfiával - üres címlapú magyar lapokat tartó képviselők, - köztük természetesen az igazi demokrata „Vörös Dani” is -, a Fidesz közeli Magyar Nemzet kicenzúrázott üres címlapját is magasba emelték. Ez oltári blama! Ennyire tájékozottak csupán az „elvtársak”?
 
Azon azonban érdemes lenne elgondolkodni, hogy amíg a nemzetközi baloldal ilyen mértékű összefogást tudott produkálni, addig az Európai Parlament legnagyobb frakciójával rendelkező Európai Néppárt, csak ímmel-ámmal állt ki Orbán Viktor mellet.
Arról pedig, hogy a 2006-os brutális, emberi és szabadságjogokat egyaránt lábbal tipró budapesti eseményekről az egész EU csak hallgatott, az a fölöttébb aggasztó kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy esetleg Európában nem csak a Dani a Vörös? Nem tudom.
 
Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Egészség (50) Mondom a magamét (7713) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Tereb (146) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Vetítő (30) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>