Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Orbán Viktor zseniálisan adott mattot a baloldalnak

Orbán Viktor zseniálisan adott mattot a baloldalnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Liberális könnyek Alfölditől Schillingen át egészen Vásárhelyi Máriáig.

 

Ezt a választást megnyertük, és nem kicsit, hanem nagyon – sóhajtott fel megkönnyebbülten Felhévizy Félix vasárnap este, amikor a feldolgozottsági adatok olyan magas szintre emelkedtek, hogy az eredmény semmiképpen sem tudott volna már megfordulni. Nagy volt az öröm az egész házban. Félix lement koccintani még éjszaka Reinfrank nénihez, akinél addigra már egy kisebb társaság gyűlt össze. 

Mindenki boldog volt, hiszen ez a fényes győzelem valóban nagyszerű, páratlan eredmény. 

Zsinórban negyedik alkalommal kapott az Orbán Viktor vezette közösség kétharmados felhatalmazást az emberektől. Tudatosan írtam közösséget, mert bizony ez sokkal több mint egy párt, illetve két párt szövetsége. Ezt a békemenetek mindig bizonyítják. Ez a közösség világos értékrend mentén szerveződött és nagyon erős lelki kötelék fűzi egymáshoz a tagjait. Orbán Viktortól egészen a legkisebb faluban voksát leadó fejkendős nagymamáig.

Talán ez az összetartozás, ez a megbonthatatlan egység az, ami a kormányzati eredmények mellet újból sikerre vitte a kormánypártokat. Azonban nem mindenki volt ilyen boldog az eredmények láttán. A baloldali-liberális oldal gyakorlatilag mind a mai napig nem tért magához a választás éjszakájának a sokkhatásából. Érdemes felidézni miket ]]>írogattak össze]]>, telesírva a világhálót. 

Schilling Árpád rendező, aki kedves párjával, Sárosdy Lilla színésznővel a kormány egyik legvehemensebb támadója volt, Facebook-oldalán a következőket posztolta: 

„Ez az egész rettenetes. Olyan, mintha ránk tolatott volna egy kamion – írta szomorúan a Krétakör alapítója és vezetője. – Miközben ezer és ezer önkéntes dolgozott hősiesen, éjjel-nappal, fizetség nélkül, pusztán hazaszeretetből, szolidaritásból a magyarok jövőjéért és becsületéért aggódva. Kimondhatatlanul fáj, hogy látom a kétségbeesést azok arcán, akik mindent, de mindent megtettek azért, hogy Magyarország legalább egy centit emelkedjen a mocsárból.”

Alföldi Róbert színész, rendező is teljesen padlót fogott az eredmények láttán, megismételte Schilling hasonlatát – olyan, mintha ránk tolatott volna egy kamion –, majd hozzátette: „Csak közben ott is maradt. És szerintem az elkövetkező négy évben egyre nehezebb lesz az a kamion. Nem baj. Ez a hazám. De én akkor is büszke vagyok arra, hogy része vagyok egy európai, toleráns, liberális, befogadó kisebbségnek; és ha kisebbségben kell majd leélnem az életemet, akkor úgy lesz. Mert ez a hazánk.”

A mindig vérben forgó szemű színész, Molnár Áron, NoÁr igyekezett keményen fogalmazni, de ő sem tudta leplezni csalódottságát:
 „ezt a rendszert demokratikus úton nem lehet leváltani. Ez a ]]>szavazás ]]>egy rossz színház lett. Mi, szavazatszámlálók statiszták voltunk egy brutális rendszerben, jelenlétünkkel legitimáltuk ennek a hatalomnak a működését.” 

Ahogy VV Zsolti, azaz Osváth Zsolt vlogger is el volt keseredve, hiszen ő mindent megtett a sikerért, műsorában megfordult az összes ellenzéki vezető, mégis kudarc lett a vége. A következőket írta:

„Azért semmisültem meg, mert én ebben a dologban hittem. […] Undorral és rosszulléttel tervezzük a külhoni létünket.”

De nagyon nehéz reggele lehetett Vágó Istvánnak is, aki a választás másnapjának délutánján egy lenyugvó napot ábrázoló fotóval jelentkezett, de este már a régi, megszokott stílusában egy erős csúsztatással igyekezett bírálni a választások tisztaságát. 

Fluor Tomi a zenész is keserű hangon szólt a követőihez és az eredmények láttán megrendülve posztolt:
 „Nézd csak! Tudom, hogy nincsen miben hinnem. Azt is tudom, hogy el kell mennem innen” – írta Instagram-oldalán Kosztolányi Dezsőt idézve. Jelezve azt, hogy legszívesebben elhagyná az országot.  

Majd érkeztek menetrendszerűen a fekete öves megmondóemberek is, a ]]>Budapest táblánál tovább nem látó]]>, köldöknézegető, szója lattét szürcsölgető liberális értelmiségiek. ]]>Vásárhelyi Mária]]> például ismét meglátta a lényeget és megtalálta a vereségük okát: 
„Megint jönnek a túlfeszített lényeglátók, a neofiták, a pálya széléről igazságtevők, a bűnbakkeresők és persze a politikai elemzők, akik mindent és mindennek az ellenkezőjét is megmagyarázzák! Mondjanak le az ellenzéki pártok vezetői, nem volt a kampánynak fókusza, nem voltak rövid, jól érthető üzenetek, az ellenzék nem ismeri Magyarországot, Márki-Zay tehet róla, Gyurcsány tehet róla, Jakab Péter tehet róla – zúg a kórus. […] Nem az üzenetekkel, a fókusszal, a befektetett munkával volt a baj, hanem az ellenfél gátlástalan hazudozásáról és arról a monopolisztikus médiarendszerről, amelyet a Fidesz felépített az elmúlt 12 év során […]” – majd levonta a konzekvenciát: „Akik 60-70 ezer forint jövedelemből élnek és havonta egyszer esznek húst, azok hálásak azért, ha egyszer ingyen jól lakhatnak hússal. Ebben a kormánypártok által monopolisztikusan uralt világban – szerintem – nem lehet választást nyerni. […]” 
Előkerült ]]>Papp Réka Kinga]]> is, aki a következőket posztolta a vereséget magyarázó cikkét promotálva a Facebook-oldalára: 
„Nagyon elegem van már abból, hogy örökké magyarázkodnom kell Magyarország miatt, mintha minden magyar ember, aki maga nem gazember, elszámolással tartozna a nemzetközi közönség bármely kósza tagja felé azzal, hogy miért uralkodik mégis a becstelenség az országunkban. […]” 

]]>Perintfalvi Rita]]> pedig az alábbiakat posztolta:
„[…] Máris tolják a szennyet a nácik, nem elég nekik a kétharmad. Hát akkor én bejelentem, hogy bázisközösséget alapítok! Egy ellenálló bázisközösséget, egy radikálisat! Ami nyitott mindenki felé, akár hívő, akár kiábrándult hívő vagy éppen vállaltan ateista” – írta a katolikus teológus, a baloldal kérlelhetetlen megmondóembere, majd hozzátette:
„Építsük fel az ellenállást! Találkozzunk, beszélgessünk, gondolkozzunk rendszeresen együtt! Velem tartotok??? […] Ha a politikusaink baromira töketlenek és nem bírják elkergetni ezt az embertelen rezsimet, nekünk kell a kezünkbe venni a sorsunkat és megvédeni a hazánkat!”

Természetesen majd így együtt szépen ]]>megbeszélik]]>, hogy ők nagyon jók voltak, de ez a fránya, hazug, népnyúzó, csaló Fidesz teljesen kimosta az amúgy is primitív, vidéki bunkó szavazóinak a fejét, de tovább kell küzdeni, mert a haladó liberális gondolkodásé a jövő és egyszer úgyis megbuktatja saját magát Orbán-rendszere, csak ki kell várni.

– Hát így állunk most. A baloldalon elkezdődött a konzekvenciák levonása helyett egy alternatív, hamis igazságkép megrajzolása. De ez legyen az ő problémájuk. Mi, itt a jobboldalon azonban nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvédenünk az elért eredményeket és ]]>folytatódhat]]> a megkezdett munka. Csodás pillanat volt a győzelem, megmutattuk a világnak, hogy minket magyarokat nem lehet leírni – gondolta magában Felhévizy, majd boldogan felidézte Orbán Viktor ]]>győzelmi ]]>beszédének egyik legfontosabb részletét:
„Ez nemcsak a mi győzelmünk, hiszen az egész világ láthatta ma este itt, Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött, és azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk.”

Borítókép: Alföldi Róbert rendező a budapesti Radnóti Színház új alternatív játszóhelye, a Kazinczy utca 21. szám alatti épület második emeletén kialakított Radnóti Tesla Labor bejárásán tartott sajtótájékoztatón 2019. október 30-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Tereb (146) Egészség (50) Történelem (18) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Gazdaság (709) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7603) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2804) Heti lámpás (313) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Politika (1582) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Sport (729) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>