Ma 2023 március 23. Emőke napja van. Holnap Gábor, Karina napja lesz.
Nem mindennapi karácsonyi üzenet érkezett

Nem mindennapi karácsonyi üzenet érkezett

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Dacolva a rohanó világgal.

Mindenkinek, így Felhévizy Félixnek is vannak gyermekkori emlékei a karácsonyról. Mindenkiben él egy kép a meghitt családi együttlétről, az ablakpárkányon megragadó hó porhanyós érintéséről.

Sajnos ezek a képek az idő múlásával elhalványodnak, de sohasem törlődnek véglegesen az emlékezetünkből.

A karácsonyi készülődés közben Felhévizy szemei előtt fel-fel villannak emlékei: a csillagszóró színes fényénél mosolygó pufók kisgyermek mosolya, amint az tompán visszatükröződik a foncsorozott piros üvegdísz párás felületéről. Édesapja mély hangja és a csengő finom rezdülése, mely a feldíszített fához hív. Hiszen megszületett a kis Jézus.
Megszületett és boldogan fekszik a biztonságot adó, meleg jászolban. A csillogó karácsonyfa alatt, pedig sorakoztak az ajándékok. A színes csomagolópapírok mind-mind egy-egy titkot rejtettek.

Csodálatos emlékek ezek.

A mai rohanó világ nem kedvez az ünnepeknek, nem kedvez a karácsonynak sem. Hiszen ilyenkor lelassul az idő körülöttünk, nem érdekel a morcos főnök, a pimasz eladó, csak csend, béke és nyugalom van.

– A szeretet ünnepe egyben a családok ünnepe is, tehát tegyük félre a gonosz vírust és a mindennapi élet marcangoló gondjait és legyünk ismét csillogó szemű pufók kisgyerekek – ezzel a gondolattal kíván önöknek áldott ünnepet Felhévizy Félix hírlapíró.

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1305) Kultúra (6) Belföld (8) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (142) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Heti lámpás (261) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Politika (1581) Jobbegyenes (2572) Sport (729) Mondom a magamét (6697) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (676) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (518) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>