Ma 2023 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
33620a1f5d547eca214b2d97b612bda7.jpg

Mi lesz veled magyar?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A legfontosabb cél: összefogni a szétesett magyar társadalmat . A nemzeti önérzet , a nemzettudat , a nemzeti önbecsülés mezsgyéjére vissaterelni az arról letévedt embereket. Igen az elmúlt negyven év "vörös diktatúrája" igyekezett a fejekben "rendet vágni".

Akkor amikor az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk megünneplésének apropóján az iskolákban a volt Szovjetúnió vörös zászlója vezette fel a mi nemzeti lobogónkat, március 15.-én. Ez akarva akaratlanul megmaradt az akkori kisdiákok fejében. S joggal kérdezték meg szüleiket , hogy miért ... persze választ csak ritkán kaptak.

Igen azt kell ,hogy mondjam 1990 után sem kezelték megfelelően az illetékesek a nemzeti értékrend visszaállítását. Sőt ahogy teltek az évek egyre mélyült a szakadék amelybe került a nemzet ezen a téren. A "vörös diktatúra" torzító értékrendjét felváltotta egy másik értékrend , aminek következtében , ha lehet még rosszabb helyzet alakult ki. Ennek magyarázatára álljon itt egy rövid történet.Tizenéves diákokkal beszélgettek az egyik, ma divatos bevásárlóközpontban egy tv-műsor keretetében. A gyerekek a riporter kérdésére elmondták, hogy osztálykiránduláson vannak - életükben először - Budapesten és a nevezetességek megtekintése helyett az idejüket egy bevásárlóközpont játéktermében töltik el.

Természetesen tanári felügyelettel. Igen ide jutottunk , mit nekünk a Szent Korona, a Budai vár, a Citadella, a Lánc-híd, a nyerőgépek azok igen azok kellenek. Ezen változtatni kell sürgősen, amíg még lehet, mert menthetetlenül elsüllyedünk a koromfekete sötétségben. Kérem olvassák el Forrai Sándor lélekmelegítő sorait!

A MAGYAR NEMZETTUDAT TÍZPARANCSOLATA

1. Magyar! Szeresd a te Istenedet teljes szívedből, minden erődből. Ne felejtsd el, hogy az Isten szavunk jelentése Őslélek, öröktől fogva a világmindenséget teremtő lélek, melynek fogalmát egyedül csak a magyar nyelv tudja ilyen pontosan kifejezni, ragaszkodj hozzá minden körülmények között.

2. Merjél újból minden igyekezeteddel a magyar nemzet szemléletében élni, gondolkodni, alkotni, minden cselekedeted nemzeti érdekünket szolgálja.

3. Tartsd szem előtt, hogy legyen a magyar jövőben minden magyar igaz testvére és minden más népnek, elsősorban itt a Kárpát-medencében felebarátja.

4. Becsüld meg mindazt, ami a miénk, ami magyar, múltunkkal, történelmünkkel, kultúránkkal kapcsolatos. Ennek ismerete nemzeti tudatunkhoz hozzátartozik, enélkül nem lehetsz jó magyar.

5. Boldogulni, alkotni csak közösségben tudsz, elsősorban a családi közösségben, mely minden közösségnek, a nemzetközöségnek is alapja, magva, ezért fontos, hogy a családi közösség szilárd alapokon nyugodjon, mert ha azok felbomlanak, az veszélyezteti egész nemzetközösségünket is. Vigyázz és óvd, mert felelős vagy a családodért.

6. Tanuljad, hogy minden nemzet támasza, talpköve a tiszta erkölcs, mely ha megdől, nemzetünk kerül veszélybe. Ennek elkerülése érdekében gyakorold a tiszta erkölcsöt, szeresd a munkát, követve őseink példáját, mely egyúttal magyar testvéreink megbecsülését is jelenti.

7. Ha a közigazgatásban vagy egyéb területen tisztséget vállaltál, akár az államvezetésben, kötelességed a nemzet javára cselekedned, minden idegen vagy önös érdek félretételével.

8. Kötelességed neked és minden magyarnak ősi magyar nyelvünk tisztaságának megőrzése, a felesleges idegen szavak kerülése. Amely nép elveszti nyelvét, az elvész.

9. Becsüld meg ősi magyar rovásírásunkat, mert népünk olyan ősi kulturális öröksége, amely ma már egyetlen európai népnek sincs. Tudd meg, hogy mai latin nagybetűs írásunknak is egyik alapja a székely-magyar rovásírás.

10. Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! Nemzettudatod adjon erőt, hogy Isten akaratából a nagyvilág bármely részén, a hazában vagy idegenben, emelt fővel, magyarként élhess.

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (531) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2724) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (16) Mondom a magamét (7252) Kultúra (6) Autómánia (61) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34) Vetítő (30) Heti lámpás (281) Gazdaság (694) Mozaik (83) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>