Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
d61b81dd16518bb17c1c4566ae833d1d.jpg

Kampányradar – Maradona effektus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mexikó 1986. Bizonyára sokan emlékeznek erre a foci világbajnokságra. Részben a ruszkiktól elszenvedett történelmi 6:0 kapcsán, részben pedig az akkor fénykorát élő zseni Diego Armando Maradona játéka miatt.

Idén Brazíliában rendezik a labdarúgó világbajnokságot, de előtte még április 6.-án egy számunkra jelentős esemény fog lezajlani hazánkban.

A parlamenti választás tétje nem kicsi.

Folytatjuk - e a 2010-ben megkezdett utat, amely végre az ingoványos labirintus kijárata felé vezet, hiszen már látjuk felderengeni a fényt az út végén, vagy pedig letérünk erről az útról, úgy ahogy tettük 2002-ben?

Javában folyik a kampány.

Azért kezdtem a jegyzetemet az 1986-os Mexikói VB-vel, mert azon a tornán történt egy nagyon érdekes és tanulságos történet, amely megítélésem szerint ráillik, bármilyen furcsa is a Fidesz mostani kampányára.

Az argentinokat a döntőbe vezető Maradona brillírozott az egész világbajnokságon, szinte nem volt gyenge mérkőzése. Ezért a döntőben a németek azt a taktikát választották, hogy kő keményen ráálltak az isteni Diegora, kikapcsolták a játékból. Való igaz semlegesíteni is tudták a göndör tűzgolyót.  Azonban a világbajnokságot ennek ellenére a dél-amerikaiak nyerték meg.

Azért történt ez, mert a németek minden erejüket, figyelmüket, tehetségüket arra használták fel, hogy az ellenfél legerősebb emberét semlegesítsék, ezáltal nem szenteltek elég figyelmet az ellenfél többi játékosára. Így a kupát a döntő után, minden német igyekezet ellenére, az argentin csodagyerek, Maradona emelhette a magasba.

A történet úgy kapcsolható össze a hazai politikai élettel, hogy a Fidesz a kampányában szinte kizárólag Gyurcsány Ferenccel foglalkozik, azért teszi ezt, mert az vitathatatlan, hogy ő az ellenfél legerősebb embere. Eközben azonban kevés figyelmet szentel a baloldal többi szereplőjére.

Vigyázzunk erre az úgynevezett Maradona effektusra, nehogy  - április 6.-án éjjel  - ne a mi kezünkbe kerüljön az ország irányítása.  

Az végzetes volna az egész ország jövőjére nézve.

Kampányradarunk, 12 részét olvasták. Hamarosan jelentkezünk a következő résszel.

Csépányi Balázs

A sorozat korábbi cikkei:

]]>Kampányradar - Scheiring Gábor a hazudós]]>

]]>Kampányradar - "B" - terv]]>

]]>Kampanyradar - Fel fel te éhes liberális]]>

]]>Kampányradar - Ébresztő elvtársak!]]>

]]>Kampányradar - Mesterházy és a jófiú "imidzs"]]>

]]>Kampányradar - Unikum, és ami mögötte van]]>

]]>Kampányradar - Köteles beszéd 2.0 - amikor a fagyi visszanyal]]>

]]>Kampányradar - No Para, Imre]]>

]]>Kampányradar - Széll Kálmán és a Paksi bővítés]]>

]]>Kampányradar - Jön-e velem nagysád Simit járni?]]>

]]>Kampányradar - Reszkessetek egerek!]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2789) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Kultúra (7) Mondom a magamét (7549) Sport (729) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Életmód (1) Szépségápolás (15) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>