Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Geszti Péter körmönfont támadása Orbánék ellen

Geszti Péter körmönfont támadása Orbánék ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ismét megkaptuk, nem érünk semmit.

Felhévizy kicsit szégyellte magát a héten, mert nem nézte meg moziban a Semmelweis-filmet. Mégpedig azért tört rá ez az érzés, mert a napokban került fel a Netflix kínálatába Koltai Lajos szenzációs mozija és Félix csak itt nézte meg az alkotást. Nagyon tetszett a film a hírlapírónak és bizony valóban pironkodott amiatt, hogy nem váltott rá mozijegyet. Egyébként hatalmas sikerrel vetítették az anyák megmentőjéről készült filmet. A ]]>Filmforgalmazók Egyesület]]>ének legfrissebb közlése alapján 336 619-en váltottak rá jegyet. Ez bizony megsüvegelendő szám. A film kapcsán Felhévizynek eszébe jutott egy Geszti Péterről írt 2020-as jegyzete, amelyben az énekes, dalszerző, reklámszakember ezúttal produceri mivoltában kóstolta be a kormányt. 

 

Annyi történt, hogy ]]>Gárdos Péter]]> szeretett volna filmet forgatni ]]>Semmelweis Ignác]]>ról. Ennek a filmnek Geszti lett volna a producere, azonban annak ellenére, hogy első körben a forgatókönyvre megkapták a támogatást a Nemzeti Filmintézettől, végül mégsem ők kapták a végső megbízást. Ennek oka Gesztiék szerint, ahogy az végül a regény formájában megjelenő Gárdos-mű sajtótájékoztatóján elhangzott, az, hogy olyan valaki is érdeklődött a téma iránt, aki közelebb áll a lehetőséghez, hogy le is forgassa a filmet. Ezzel a körmönfont megjegyzéssel finoman utaltak az alkotók, a támogatást végül elnyerő Lajos Tamás Semmelweis-filmjére, amelyet a ]]>Sorstalanságot]]> is jegyző ]]>Koltai Lajos]]> rendezett meg. 

Ez már azóta történelem, a film igazolta a döntéshozókat sikert sikerre halmozott. Azonban aktualitást ad a történetnek, hogy Geszti a HVG-nek adott egy hosszú interjút, ahol ismét támadást intézett Orbánék ellen:

„A művészvilág kicsit magának is köszönheti, hogy ma egy csomó gyenge szakmai minőségű, hozzá nem értő ember kaphat lehetőséget színházcsinálásban, filmkészítésben, médiában, zeneiparban. […] rengeteg sértett ember várta, hogy végre labdába rúghasson. A NER pedig nem méricskél: a tehetségnél fontosabbá vált a törzsi hovatartozás. Így aztán pályán kívülre került az egész független értelmiség; nem kellenek ide az okoskodók, sem a művészeti önkifejezés szabadsága, eljött a kisebb-nagyobb személyes bosszúk ideje.”

 

Az egykori SZDSZ-es rímfaragó ismét a tudomásunkra hozta, a tőle megszokott liberális ravaszsággal, hogy gyakorlatilag aki jobboldali, az nem lehet tehetséges. A tehetség szerinte kizárólag a balliberális oldal sajátja. 

Nem meglepő, hogy egy követ fújnak a baloldali, liberális művészeink a brüsszeli elittel, hiszen nekik is akkor jó és módfelett demokratikus egy adott ország kormánya, ha baloldali, és ezért úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Geszti Péter és a hozzá hasonló magas lóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az a világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést, minden támogatást. 

– Gesztinek is ez a baja, rendszeresen sírja tele a különféle médiumokat azzal, hogy szerinte gyenge szakmai minőségű, arra érdemtelen alkotok kapják a megbízásokat, támogatásokat. Természetesen ízlésről nem érdemes vitatkozni, mint ahogy a Semmelweis-film nézettségi adataival sem. Geszti azt mondta az interjúban, hogy eljött a személyes bosszúk ideje a hatalom részéről, ebben nincs igaza, hiszen pont ő és a hozzá hasonló sértődött liberálisok gerjesztik, szítják a tüzet – gondolta magában Felhévizy, majd kényelmesen helyet foglalt a kanapéján és másodszor is elkezdte nézni Koltai Lajos Semmelweis-filmjét.

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2807) Vetítő (30) Politika (1582) Egészség (50) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Heti lámpás (318) Gazdaság (711) Mondom a magamét (7625) Életmód (1) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Tereb (146) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>