Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
c098e9918b1d492c8e8ed657e4b43e8f.jpg

Az állatorvosi ló, avagy egy szalámilopás utóélete

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt napokban számtalan cikk, kommentár, vélemény jelent meg a „Settenkedő” lopási ügyével kapcsolatban. A jobboldali média bírált, kifigurázott, nevetségessé tett. Hangsúlyozom teljesen jogosan.

Nem pusztán a lopás ténye miatt voltak helyénvalóak a bíráló írások, sokkal inkább Bakáts politikai szerepléseinek függvényében erősödtek fel, ütöttek meg bizonyos esetekben kemény hangokat. A Magyar Hírlap jó tollú publicistája Szentesi Zöldi László írásában (Settenkedés, MH. 2011.02.08) nagyon kemény kritikát fogalmaz meg, olykor erősebben rányomva ceruzáját a papírra. Olyannyira, hogy még az általam nagyon tisztelt Pesty László is a Hír tv, Civil Kaszinó műsorában, túlzottan keménynek titulálta Szentesi írását Bakátsról. Hajlamosak vagyunk megsajnálni embereket, még akkor is, ha nem szolgáltak rá az empátiánkra, ez úgy gondolom emberi tulajdonság. Ez azonban nem ment, menthet fel senkit a bűne alól, főként nem egy véleményformáló közszereplőt, akinek minden rezdülésére, gondolatára ezrek figyelnek.

Bakáts Tibor pályája során soha nem riadt vissza attól, hogy belerúgjon a nemzeti, polgári oldalba. Ő amolyan „a szemedbe jó pofizom, a hátad mögött beléd mártom a kést” típus.  Az egyébként a Pázmányon teológiát (Ne lopj!) is hallgató újságíró kizárólag a baloldali médiában űzte áldásos tevékenységét. A Gyárfás által irányított Nap Tv-ben rendszeres műsorvezető volt, ugyanúgy, mint a „magyar és keresztény szerető” Tilos rádiónál. Közben publikált az És-ben, a Magyar Narancsban az Elle magazinban, s jelenleg is az ATV-ben vezet műsort Kuncze Gáborral, bár a hírek szerint felfüggesztették(?). Legutóbb a média törvény elleni „Free Press” tüntetésen exponálta magát, meglehetősen vehemensen ítélve el a kormány döntéseit. Több ezer ember tapsolt Bakátsnak beragasztott szájjal. Nos ezt, a baloldali emberekben vitathatatlanul meglévő hitelét, hitelességét veszítette el a „Settenkedő” ezzel az áruházi lopással. Önmaga azt mondja megbánta, elhisszük neki, de a hitelesség nem olyan dolog, hogy hop! leakasztom a fáról és ripsz-ropsz hiteles vagyok. Bár a magyar médiavilág produkált már furcsa dolgokat, gondolok itt elsősorban Frei Tamás hazug álinterjúira, amelyek után pár hónapi médicsönd következett mindössze, majd Frei régi fényében tündökölve jelent meg ismét. Szomorú dolgok ezek.
 
 
De miért pont a magyar média működne normálisan, ha szinte semmi sem működik megfelelően ebben az országban? Rendet kell végre tenni minden területen, elsősorban az emberek fejében, hiszen, ha Bakáts a lopása után, mondjuk pár hónap vezeklést követően, vissza tud térni, mint véleményformáló újságíró, akkor kérem szépen nem csak a baloldali média lesz a hibás, aki teret enged véleményének, hanem az emberek is, akik hitelt adnak ezek után is neki. Ilyen értelemben Bakáts szomorú története, egyfajta próbája lesz a társadalomnak is, egy állatorvosi ló, mely megmutatja, hol tart jelenleg a megújulás. Mert a tavaly áprilisi „fülkeforradalom” szerintem nem volt elég ahhoz, hogy a fejekben is helyükre kerüljenek a dolgok!
 
Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7657) Vetítő (30) Jobbegyenes (2815) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Tereb (146) Gazdaság (711) Belföld (11) Életmód (1) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>