Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Fábrytól lenne mit tanulni a ballibeknek

Fábrytól lenne mit tanulni a ballibeknek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szívből jövő üzenet...

A ballib újságírás ikonikus alakja, a sárban dagonyázás karakán indexes faszagyereke, Sixx most éppen a most moziba kerülő Bosszuállók - Végtelen háború című filmről írt magasröptű elemzést.

Idézet a kritikának szánt, de igénytelen fröcsögéssé silányult írásából:

Megvan az a vicc, hogy a pap, a rabbi meg az imám bemennek a kuplerájba? És az, hogy a pap, a rabbi, az imám, a lelkész, a lelkipásztor, a sámán, a varázsló, a guru, a láma, a tulku, a rinpócse, a tenzó, a szerzetes, a prédikátor, a pandit, a mulla, a gadol, a boszorkány, a druida, a laman, a dastúr, az apáca és Semjén Zsolt bemennek a kuplerájba? Pedig ha valaki beül a harmadik Bosszúállókra, nagyjából erre számítson.

Emlékeznek Fábry Sándor remek performanszára a Gyárfás-féle Nap-Keltében, ahol a ballib újságírókat úgy fricskázta meg, hogy az interjú során többször váratlanul, oda nem illő módon felemelte az akkor megjelent könyvét és mondott róla pár mondatot, majd folytatta a válaszát az eredetileg feltett kérdésre.

Nos, Sixx most ezt a parttalan Semjénezést szintén teljesen oda nem illő módon építette bele a filmkritikájába.

A gond az, hogy addig, amíg Fábry akciója okos és humoros volt, Sixxé csupán szánalmas és primitív. Sokat lehet olvasni mostanában arról, hogy az ellenzék és az ellenzéki média a nagyon csúnyán elveszített választást követően jelenleg a gyászmunka fokozatait éli.

A probléma abból adódik, hogy a gyászmunkához, a gyász feldolgozásához előre mutató, mély érzésekre lenne szükség.

A gyűlölet nem pálya!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Egészség (50) Sport (729) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Autómánia (61) Mondom a magamét (7719) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Tereb (146) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>