Ma 2024 február 22. Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
15f71df00c9c7b4684a073cb59c68877.jpg

Egér a Marson

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyerekkoromban volt egy nagyon kedves rajzfilmsorozat a televízióban, ez volt az Egér a Marson című német ópusz. A Marsra kilőtt nagyfejű, néma egér története sokunk kedvence volt, bár gyanítom, hogy nagy mértékben a mese során úton-útfélen felbukkanó hatalmas szines nyalókák keltették, ezt a máig ható vonzalmat.

Olvasom rendszeresen a baloldali lapokat, hiszen a latin úgy fogalmaz, hogy audiatur et altera pars, azaz halgattassék meg a másik fél is, azonban nem tudom őket egész egyszerűen komolyan venni. Visszakanyarodva a bevezetőmben leírt egér históriájára, valahogy úgy érzem, mintha a magyarországon tevékenykedő baloldali médiamunkások, a nagyfejű egérhez hasonlóan a Marson élnének, hiszen írásaikban, publikációikban megfogalmazott gondolatok, észrevételek köszönő viszonyban sincsenek a mai magyar állapotokkal.

Itt van mindjárt a kedvencem Gréczy Zsolt. Ő külön tanulmány. Most a nagyon színvonalas Népszava hasábjain jelent meg egy olyan írása, amelytől szerény véleményem szerint a német rajzfilm egere különbet írt volna, legalábbis realitásérzék tekintetében biztosan.

A volt Gyurcsány tanácsadó, jobb (sicc!) balkéz, megmondóember egy kicsit úgy járt, a választási vereség, helyesebben Feri lemondása óta, mintha kihúzták volna a lába alól a talajt. Csak kóvályog, imbolyog, mint ama bizonyos gólya végteméke a levegőben.

Kedves barátaim, kénytelen vagyok idézni Leváltható -e Orbán? című írásából:

"{...}Az a pökhendiség, arrogancia és bunkóság, ami árad a Fideszből, a 2002-es pénzbőség idején is elég volt a bukáshoz, talán elég lesz 2014-ben is - feltéve, ha lesz erős kihívó, hiteles program, egymásra találni képes, a közös érdeket mégis csak felismerő ellenzék, amely a bebetonozott hatalmi struktúra ellenére készen áll a megmérettetésre.{...}"

"Legkésőbb egy éven belül nem az lesz a kérdés, hogy megbukhat-e a Fidesz, hanem az, hogy békésen leváltható-e. Annak töredékéért, amit 2010 tavasza óta műveltek ezzel az országgal, 2006 őszén a Fidesz által felheccelt, utóbb felmentett csőcselék, szétverte a várost.{...}"

"{...}Azt sem tartom kizártnak, hogy a botrányos semmisségi törvény is azért született meg - túl azon, hogy ez felveti egy 2006-os, a parlamenti ellenzék és utcai csőcselék közötti megállapodás körvonalait -, hogy ha Orbánék megbuknak, a randalírozás újra kezdődhessen. Hiszen ha a haza nem lehet ellenzékben és lehet a Fidesz bukása után rögvest puskaporos a levegő, lehetett hidat lezárni, gyújtogatni, rombolni, körbevizelni Rákóczi szobrát, miért ne lehetne megint?{...}"

Ennyit kiemeltem a megmosolyogtató írásból, azt hiszem ezek a sorok önmagukért beszélnek. Ezek egy Marson élő egér gondolatai, mert ha komolyan vesszük amiket összeír, összemos nem gondolhatjuk komolyan, hogy itt él közöttünk. Kétségbeesetten próbálkozik belekap ide is oda is, és közben patakzik a homlokáról a veríték, mint annak idején a Hír Tv-ben, amikor éppen Seszták Ágnes tanította rendszeresen móresre.

Az megfigyelhető, hogy azonos kottából játszik a baloldal, hiszen szegény Ranschburg Jenő is, -  nyugodjon békében - , azt hozta fel lehetséges alternatívaként, hogy Orbán egy esetleges választási vereség után nem fogja demokratikus módon átadni a hatalmat. De ezt már 2002-ben is visszhangozta a ballib sajtó. Nem értem, mi az az ok, ami miatt ez egyáltalán felmerülhet. Igaztalan, nemtelen, aljas okokat látok csupán, ez pedig a démonizálás, hisztéria és félelem keltés. Kedves baloldali újságírók, értelmiségiek, nem látjátok a magyarországi folyamatokat? Ez a lemez már lejárt, nem fogtok vele elérni semmit! Gréczy azt írja, ez az arrogancia, pökhendiség 2002-es pénzbőség idején is bukáshoz vezett.

Még jó kedves Zsolt, hogy elismered, hogy pénzbőség volt akkoriban, egy jó négyéves ciklust követően. Ha jól emlékszem, pár mandátumos többséget szerzett mindössze a baloldal 2002-ben. Tehát az a bukás ahogy te mondod, nem volt olyan egyértelmű, hiszen akkor volt még SZDSZ, erős MSZP és a MIÉP éppenhogy nem érte el a parlamenti küszöböt.

Most amennyiben figyeled a közvéleménykutatási adatokat, láthatod, hogy a Fidesz utcahosszal vezet, annak ellenére, hogy veszített nagyon sok szavazót. Azon törd az okos fejedet inkább, hogy miként lehet abből a romhalmazból, amit MSZP-nek hívnak egységes pártot építeni, hiszen ez lenne egy igazi komoly feladat.

Heccelni az embereket, démonizálni, vezérezni, tapsoncozni nem kifizetődő manapság.

Most egész más a helyzet ezt látnod kell, hiszen naponta figyeled az eseményeket. Gyere le a Marsról Gréczy Úr, és ne akard lenyomni a torkunkon azokat a marsi szines nyalókát, mert ezt itt a földön már nem veszi be senki!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tereb (146) Mozaik (83) Gazdaság (698) Heti lámpás (305) Életmód (1) Vetítő (30) Belföld (10) Sport (729) Történelem (17) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Politika (1582) Jobbegyenes (2761) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7420)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>