Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
A Berki Krisztián-jelenség sötét oldala

A Berki Krisztián-jelenség sötét oldala

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szép új világ…

Felhévizy Félix nem túl nagy bulvárfogyasztó, de azt még neki is el kellett ismernie, hogy gyakorlatilag felrobbantotta a hazai internetet Berki Krisztián ]]>halálhíre]]>. A nagyszájú playboyt 41 éves korában érte a halál. Az okok egyelőre még tisztázatlanok, annyi bizonyos, hogy drogot találtak a holttest mellett, és a legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy ]]>el is kapta]]> a rendőrség a dílert, akitől Berki feltehetően a szert vette. Felhévizy, lévén hatalmas Fradi-szurkoló, nem is a bulvárból ismerte Berki Krisztián nevét, hanem a focipályákról. Ugyanis Berki korábban NB 1-es játékos volt, de pár évig még a Ferencváros vezérigazgatói posztját is betöltötte, ahol kétes pénzügyekkel forrt össze a neve, így a Fradi-szurkolók finoman szólva nem zárták a szívükbe. Majd a celeblétet választotta, különböző show-műsorokban, realitykben szerepelt. Polgárpukkasztó stílusa miatt nagyon megosztó volt, de ráharapott a bulvár, mert ugye nekik az a fontos, hogy minél szaftosabb sztorik, botrányok kerüljenek napvilágra, így egészen a műsorvezetői pozícióig ívelt a karrierje. Az utóbbi időben korábbi párjával való civódásától volt hangos a bulvár, de sokakat felbőszített, hogy áruba bocsátotta második gyermekének a születését, hiszen pénzért élő adásban közvetítette a szülés pillanatait. 

Ennyit dióhéjban Berkiről, azonban magával a jelenséggel érdemes foglalkozni. ]]>Felhévizy ]]>akkor döbbent rá igazán arra, hogy a celebség, a celebstátusz és maga a bulvár milyen szerepet is tölt be valójában a mindennapjainkban, amikor közeli barátai, komoly, megbecsült kolléganői a mostani haláleset kapcsán megmutatták, hogy gyakorlatilag napi szinten követik az Instagramot, a Facebookot és az egyéb közösségi hálós platformokat, ahol bizony rendszeresen böngészik a celebek posztjait. Tehát az tévhit, hogy csak az aluliskolázott, a komoly dolgok iránt kevésbé fogékony embereket érdekli a bulvár. Sokkal szélesebb az ilyen típusú tartalmakat fogyasztó réteg a társadalomban, mint azt gondolnánk. Természetesen egy hírlapíró a szakmájából adódóan figyeli a közéleti eseményeket, a fontos híreket, napi történéseket, de ebbe nem igazán tartoznak bele olyan emberek magánéleti posztjai, akik semmilyen teljesítményt nem tettek le az asztalra, mégis felkapta őket a média. Ezért volt meglepő Félix számára, hogy közeli ismerősei is rendszeres fogyasztói ennek a felületes világnak. 

Berki Krisztiánt például rengetegen követték az Instagramon, sokan szerették, talán még többen gyűlölték, de mégis rendszeresen lesték az életét, figyelték árgus szemekkel, hogy éppen mit tesz közzé, hogy csámcsoghassanak rajta. Amikor meghalt, akkor pedig előkerültek az ügyeletes megmondóemberek, akik azonnal pálcát törtek fölötte, mondván, megérdemelte a sorsát. Mintha az ő életükben minden olyan flottul menne. A legszebb öröm a káröröm, tartja a mondás.

Hogy hova vezet ez a világ, ma még elképzelni sem tudjuk. De azt észre kellene venni, hogy a szakadék felé rohanunk, nehogy késő legyen.

– Természetesen mindent lehet a maga helyén kezelni, nyilván az ismerőseimnek sem Pumped Gabo véleménye az etalon, de azért mégis nézik, követik őket. De az is lehet, hogy bennem van a hiba. Nem tudom felvenni a modern kor által diktált ritmust, vagy csak egyszerűen megöregedtem. Nem tudom. A mi időnkben még különböző vendéglátóipari egységekben beszélgettünk az élet nagy dolgairól, lányokról, politikáról, filmekről, zenéről vagy éppen a Fradiról. Ma már ez nincs. A szép új világban inkább figyeljük az Instán vagy a Face-en, hogy mások hogy élik az életüket, ahelyett hogy a sajátunkat élnénk. Jön a nyár, csiripelnek a madarak, hát kell ennél több? – tűnődött magában Felhévizy, majd kiment a teraszra meglocsolni a már bimbózó, gyönyörű leandereit, majd telefonon megkérdezte a legjobb barátját, hogy van-e esetleg kedve egy kis eszmecserével egybekötött esti borozgatáshoz.

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Egészség (50) Autómánia (61) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mondom a magamét (7652) Heti lámpás (319) Mozi világ (440) Kultúra (9) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Tereb (146) Sport (729) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2813) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>