Ma 2024 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
106c42861d0d875e286a234a6a464201.jpg

Orbán Viktor: eurót!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szabadság és szolidaritás, a kommunizmus szellemétől való végleges szabadulás – ez kell ahhoz, hogy Európa megküzdjön problémáival, hirdette az Európai Néppárt kampányindító kongresszusa. A varsói rendezvény megnyitójára az EU politikusainak java ellátogatott. Ott volt Angela Merkel, Francois Fillion, Silvio Berlusconi és Orbán Viktor is.

A kommunizmusnak vége, a kommunizmus örököseinek távozniuk kell – üzente szinte minden mozzanatával az Európai Néppárt (EPP) rendkívüli kongresszusának tegnapi varsói megnyitója. A kétnapos rendezvény helyszíne az úgynevezett kultúrpalota, amelyet még Sztálin "adományozott" a lengyel népnek. A hatalmas épületre már a jobbközép pártszövetség összejövetele előtt kifüggesztették az Európai Unió csaknem húsz méter széles lobogóját, képletesen leszámolva ekképpen az embertelen diktatúra emlékével. A lengyel szervezők a részletekre is ügyeltek: a sajtóvacsorát a Vörös Disznó nevű, a kommunizmust maró gúnnyal idéző étterembe – a falon elvtársak, az épület előtt fekete Volga – szervezték. Szabadság, tradíció, szolidaritás – hirdette a kongresszus megnyitóján vetített, Lengyelország elmúlt évtizedeit bemutató rövidfilm és a megnyitó egyik vezérszónoka, Donald Tusk lengyel kormányfő, aki arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy az európai civilizáció alapját alkotó értékekhez való visszatéréssel a gazdasági válsággal is könnyebben megbirkóznánk. Wilfried Martens, az EPP elnöke többek közt arról beszélt, hogy a kormányoknak változtatniuk kell. Utalt a környezetvédelem ügyére is, de elsősorban a demográfiai válságra, a leküzdéséhez kiemelkedően fontos családbarát politikára. Az EPP programadó, kampányindító rendezvényén Európa vezetőinek színe-java részt vett. Ott volt és felszólalt Francois Fillon francia kormányfő, Angela Merkel német kancellár, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint Orbán Viktor, az EPP alelnöke, a Fidesz elnöke.

"Nehéz fejlődő kelet-közép-európai gazdaságról beszélni, ha az ember magyar. A térség országai nem igazán szeretik, ha Magyarországgal együtt emlegetik őket" – mondta Orbán a régiót érintő válságtünetekre válaszolva. Kijelentette: a közép-európai országok sokat szenvednek, és nagy könnyebbség lenne, ha a Nyugat több esélyt adna a nemzeti pénzintézeteknek arra, hogy bevezessék az eurót, mert, mint mondta, e nélkül nem tudnak felépülni a válságból.
Váli Júlia (Varsó), magyarhirlap.hu

Hozzászólások

remete
2016-01-28 13:27
Ez figyelemreméltó cikk, gratulálok: Bődey Sándor

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2807) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Gazdaság (711) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7622) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (317) Nézőpont (1) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Életmód (1) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>