Ma 2023 június 06. Norbert, Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.
5e49ac476fcdf76f561de6ba99d29de0.jpg

Lerakták az új Opel-üzem alapkövét Szentgotthárdon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jövő év végétől állít elő motorokat a szentgotthárdi új Opel-üzem. A beruházás révén nyolcszáz új munkahely jön létre, és három új fejlesztésű, csúcskategóriás motorcsalád készül majd Szentgotthárdon.

 Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a gyárépület ünnepélyes alapkőletételén közölte: ha sikert akarunk, vissza kell állítani a tisztességesen végzett munka becsületét.

„Szentgotthárd az új, csaknem félmilliárd euró értékű beruházással az Opel európai motorgyártásának központi bázisa lehet. Manapság, amikor az ipari termelés egy része kitelepül a kontinensről, jó befektetési lehetőséget ajánlva megállíthatjuk ezt a folyamatot Közép-Euró­pában, új munkahelyeket teremtve – közölte tegnap Orbán Viktor miniszterelnök az új, harmincezer négyzetméteres Flex motorgyár ünnepélyes alapkőletételén. „Gyártókapacitás csak olyan országban létesül, ahol a befektetők tudják, hogy a termelés létfontosságú. Ha pedig sikert akarunk, vissza kell állítani a tisztességesen végzett munka becsületét. Szentgotthárdon és környékén a beruházás révén közvetve kétezer-ötszáz munkahely jön létre, amit a mai időkben meg kell becsülni” – mondta a miniszterelnök.
 


Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az országot sikerült visszarántani a pénzügyi összeomlás, a szakadék széléről, s már a jövő tervezésével is lehet foglalkozni. Az Opellel hosszú távú szövetségre lehet számítani, ezért nyújtott a kormány a beruházáshoz pénzügyi támogatást.

Az Opel négyszázötvenmillió eurót (121,5 milliárd forint) költ új motorgyártó üzemének felépítésére, amihez az állam 5, 5 milliárd forint támogatással járul hozzá. A jövő év végétől az üzem kapacitása a teljes felfutás után évente ötszázezer motor lesz.

A beruházással nyolcszáz új munkahely jön létre, és az itt alkalmazandó csúcstechnika révén eddig egyedülálló módon lesz képes a piachoz alkalmazkodni a cég. Mint azt Niczk Reilly, a General Motors európai elnöke a rendezvényen elmondta, ez lesz a nagyvállalat legtermékenyebb motorgyára, amely világviszonylatban is élenjárónak számít. A beruházás elmélyíti a kapcsolatot a magyar beszállítókkal, egyben erősíti szerepüket a helyi gazdaságban és a munkaerőpiacon.A leendő üzemcsarnokban három, teljesen új termékcsalád készül majd, amelyek kis fogyasztásukkal és károsanyag-kibocsátásukkal megfelelnek a szigorú Euro 6-os környezetvédelmi szabványnak. Mivel a termékek ugyanazon a futószalagon készülnek majd, az Opel gyorsan követheti a piaci változásokat. Solt Tamás, a szentgotthárdi gyár igazgatója lapunknak elmondta: a tervek szerint 2012 végén kezdik gyártani a középkategóriás dízel-, decemberben a középkategóriás benzines, 2013 végétől pedig a kiskategóriás benzines motorokat.

Putsay Gábor, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Irodalmi kávéház (521) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Egészség (50) Kultúra (6) Életmód (1) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Belföld (9) Sport (729) Jobbegyenes (2624) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Mondom a magamét (6854) Nagyvilág (1306) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (264) Gazdaság (681)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>