Ma 2023 március 26. Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
c2c987605719255a2b0685cd5225dd61.jpg

És ezt így most hogy? - HaHaHa IMF!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint túl sokat költ a kormány oktatásra, ezért fog elszaladni a 2013-as hiány. Egészen a legutóbbi napokig viszont mást sem lehetett hallani a független és befolyásmentes hallgatói-oktatói-hálózati szervezetektől, hogy több pénzt az embereknek, több pénzt az oktatásnak.

„És ezt így hogy?” – kérdezhetnénk ]]>tornóczkyanitásan]]>.
Azt írja legfrissebb ]]>jelentésében ]]>az IMF, hogy „a hiány 2013-ban várhatóan eléri a GDP 3,25 százalékát. A magasabb hiányt (részben) az oktatási kiadások magasabb mértéke okozza”. Elkezdek gondolkodni. Eszembe jutnak a tavaly decemberi sorozatos ]]>diáktüntetések]]>, a hirtelen gombamód a földből kinövő, a hallgatókat önjelölt módon képviselni akaró hálózatok. A Humán Platform, a Hallgatói Hálózat, az Oktatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a Szülői Hálózat, a Diáklázadás a Nemtoménmiért – ennyi hálózat az összes le Carré-]]>kémregényben ]]>nincs, nem hogy egy közepes méretű európai országban.


És a követeléseik, hát persze! Azok is eszembe jutnak! Hiszen a vélemények nyílt és kontrollált elnyomására építő orbáni rezsim „lakájmédiája” ]]>beolvasta ]]>őket élő, egyenes adásban. Azokat a tüntetők elmondhatták a Fővám tértől kezdve az Astorián át a Kossuth térig – hiszen a szabadságjogokat lábbal tipró narancsuralmi diktatúra biztosította a gyülekezéshez és vélemény-nyilvánításhoz való szabad jogot. „Harmadszor: állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!” – szólt a dörgedelmes követelési lista egyik hangsúlyos pontja, melyek mellett olyan, előbbihez hasonlatos „konkrét, jól megfogható” követelések is szerepeltek, mint pl.: „követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!” Az volt a baj – persze azon kívül, hogy egyáltalán jobboldali kormány van hatalmon –, hogy túl kevés pénz jut köz- és felsőoktatásra. Hogy az állam csak elvon és forrást kivon. Az persze nem számított, hogy a kormány megkezdte az oktatási intézmények adósságrendezését, a különböző kapcsolódó pályázatoknál az uniós önrész átvállalását, a számos egyetem által korábban teljesen ráfizetésesen megindított PPP-konstrukciók felülvizsgálatát. Nem számított az sem, hogy a 2012. évihez képest ]]>24 milliárd forinttal]]> több  fog jutni felsőoktatási 2013-ban. Az sem, hogy végül csak sikerült (rész)megállapodni a hallgatók legitim érdekképviseletével, a HÖOK-kal és lesz mindenhol államilag finanszírozott férőhely – összesen legalább annyi, mint 2011-ben, azaz minimum 55 ezer. Nem. Csak az volt a fontos, hogy alteros-’68-as, lázadós pozícióból basztassuk a kormányt. Ha ehhez még rendelkezésre állnak ]]>Soros Györgyhaverjainak]]>  kommunikációs tanácsai – annál jobb.
 
 
Erre jön az IMF és azt mondja, hogy túl sokat költünk oktatásra, ejnye. Nyessünk meg, csökkentsünk, mert ez így túl sok! Kezdem úgy érezni, hogy jelen esetben a kormány a viccbeli nyuszika, mert ha van rajta sapka, ha nincs… Ugye ismerős?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (261) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (518) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2574) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mozi világ (440) Tereb (142) Sport (729) Gazdaság (676) Nagyvilág (1306) Gasztronómia (539) Belföld (8) Történelem (15) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6701)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>