Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
Bogár László: Búcsú a fegyverektől?

Bogár László: Búcsú a fegyverektől?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Láthatólag egyre bonyolultabb globális hatalmi játszma kezd kibontakozni.

„Búcsú a fegyverektől, avagy véget érhet-e valaha a Birodalom proxy háborúja Ukrajnában? Az amerikainak látszó globális birodalom ]]>médiája]]> egyre többször említ olyan »értesüléseket«, amelyek szerint küszöbön állnak a tárgyalások, és a háborúnak rövidesen vége. Láthatólag egyre bonyolultabb globális hatalmi játszma kezd kibontakozni. Ennek két fő oka az, hogy a birodalom fő stratégiai céljait csak nagyon korlátozottan volt képes elérni a világháború első, lassan két éve során, és most már nincs is esély ezek teljesítésére.

Az amerikai elnökválasztási színjáték körüli örvénylések is azt igazolják, hogy a »birodalomkiválasztó főhatalom« egy sokkal komplexebb játszmába kezdett, mint amit az amerikai birodalom egyáltalán követni tudna. Érdemes tehát eltöprengeni azon, hogy milyen globális hatalomdinamikai mozgások határozzák meg az előttünk álló idők folyamatait.

Az elmúlt évek során fokozatosan derült ki számunkra, hogy ez a lemeztektonika sokkal komplexebb, mint ahogy addig gondoltuk. Nincs ebben semmi meglepő, hisz a világot ténylegesen irányító erők evidens törekvése az, hogy szellemi értelemben egyszerűen megragadhatatlan és elbeszélhetetlen maradjon hatalomgyakorlásuk valóságos dinamikája, hisz e hatalomgyakorlás zavartalansága csak így biztosítható. (Van azért annak valami diszkrét bája, hogy az állandóan a liberális demokrácia nagyszerűségére hivatkozó komplexum hatalomgyakorlásának zavartalanságát a demokráciát tökéletesen kizáró mechanizmusok segítségével véli elérhetőnek.) S mivel e zavartalanság eléréséhez a globális média (hamis) valósággyárai most már olyan felfoghatatlanul komplex technológiai fegyverarzenállal rendelkeznek, ami ezt tökéletesen lehetővé is teszi, így bár tudásunk folyamatosan növekszik, mégsem igazán képes lépést tartani e valóságipari művek hamis értelmező-hatalmi manipulációinak torzító hatásával.”

Bogár László

]]>az eredeti, teljes írást itt olvashatja el]]>

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7549) Kultúra (7) Gazdaság (705) Életmód (1) Jobbegyenes (2789) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Történelem (18) Sport (729) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Tereb (146) Mozaik (83) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tv fotel (65) Egészség (50) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>