Ma 2021 január 15. Lóránt, Loránd napja van. Holnap Gusztáv napja lesz.
Vona Gábor nagyott rúgott Gyurcsányba

Vona Gábor nagyott rúgott Gyurcsányba

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ha már felébredt végre, akkor szép jó reggelt kívánunk!

Már a Jobbik volt elnöke, a politikai színtéren – legalábbis – tetszhalott Vona Gábor sem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy Gyurcsány „maga alá gyűri az ellenzéket”. Igaz: ezt a folyamatot a Jobbiknál éppen Vona készítette elő cukiságkampányával, most mégis keményen beleszállt a mindenkit „összedékázó”, „egybites üzenetekkel” operáló DK-vezérbe.

Páros lábbal rúgott bele a DK ellenzéki összefogást sürgető kongresszusa után Vona Gábor az ellenzék új vezérébe, Gyurcsány Ferencbe. Sőt: Vona arról is lerántotta a leplet vasárnapi Facebook-bejegyzésében, hogy az egész összefogósdi úgy marhaság, ahogy van, mert

az önkormányzati választások DK által elhallgatott tanulsága ugyanis az, hogy ahol közös lista volt, azokban a megyékben a Fidesz 6-7 százalékkal jobb eredményt ért el.”

Nem gondoltam volna az elmúlt években, hogy valaha egyetértek majd Vonával, de úgy tűnik, a partvonalról jobban átlátja a pályán kialakuló játékrendet, mint amikor még ő is az összellenzéki csapatban játszott. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy

a balliberális pártok irányába még az ő elnöksége idején nyitott a valaha jobb sorsra érdemes nemzeti radikális Jobbik

– amelyből azóta Jakab Péter végképp Ballikot varázsolt.

Vona ugyanakkor most mégis a józanság hangján szól. Figyelmezteti saját híveit, ha még vannak, hogy

ez nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy a DK maga alá gyűrje a teljes ellenzéket.”

Sőt: az a Vona, aki bár a Simicska-finanszírozás időszaka idején hajlamos volt elfelejteni, hogy pártjukat éppen a kommunista utódpártok, a gazdaságot 2010 előtt szétziláló balliberális vezetés ellen hozták létre, most pontosan látja, milyen hátulról-mellbe eszközökkel igyekszik a Böszme megvezetni azokat is, akiknek 2006 óta masszív, de saját felesége színpadra léptetésével mégis elviselhetőre mérsékelhető hányingere van Gyurcsány politikai munkásságától.

Persze majd Dobrev Klára, Kálmán Olga vagy valaki más lesz a kormányfőjelölt, de ennek nincs igazából jelentősége.

A lényeg, hogy a mostani, DK-nak kedvező erőviszonyokat sikerüljön stabilizálni. Ezért kell mielőbb felfalni a szocialistákat, összedékázni a friss Momentumot, és a közös lista gondolata alá kényszeríteni a teljes ellenzéket.”

Kemény szavak ezek egy olyan ex-politikustól, akinek a vezetése alatt mérsékelt irányba

néppártosodva a Jobbik folyamatosan veszített támogatásából.

Olyan ez, mint amikor valakinek hiába mondják, hogy túl sokat iszik, csak akkor hajlandó ezt beismerni, amikor már elmúlt a másnapos fejfájása is.

Mondjuk ez azért elég hosszú macskajaj volt.

De abban kétségtelenül igaza van, hogy „az ellenzék persze nem tud ellenállni. Nem sokan mernek majd az egybites «közös lista-közös győzelem» kommunikációval szembeszállni. Meg persze

ki is akarná kitenni magát a DK «élvekoncoló» FB kommandójának.”

Mit lehetne ehhez még hozzátenni?! Talán csak annyit: ha már felébredt végre, akkor szép jó reggelt kívánunk Vona Gábornak!

M. Kovács Róbert - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Történelem (14) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Nagyvilág (1453) Gazdaság (656) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Politika (1571) Tereb (140) Mondom a magamét (5036) Belföld (5) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1945) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (502) Heti lámpás (249) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Vetítő (37) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>