Ma 2021 január 23. Zelma, Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
Magyar fejvadászok segítettek elfogni a rettegett lengyel női maffiavezért

Magyar fejvadászok segítettek elfogni a rettegett lengyel női maffiavezért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Krímibe illő körülmények között került rendőrkézre.

Zolyómban egy lengyel kábítószerkereskedő banda 32 éves női vezetője – közölték lengyel média források. A 2018 óta körözés alatt álló Magdalena K. letartóztatásáról a police.hu is beszámolt.

]]>A TVN24 információ]]> szerint a nő feltételezhetően februárban még Magyarországon bujkált, mert, ahogy a nyomozók megállapították, bérelt kocsival szöktették ki a magyar határon, mielőtt 28-án lebukott Szlovákiában.

Magdalena K. ellen 2018-ban adtak ki elfogatási parancsot. A hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ő vezette azt a lengyel bűnszervezetet, amely 120 kilogramm kokaint és 5,5 tonna marihuánát csempészett Lengyelországba.

A banda korábbi vezetőjét, akit szoros szálak fűztek a 32 éves nőhöz 2017 decemberében letartóztatták a terrorelhárítók krakkói lakásán. Ugyanezen razzia során a férfi egyik testvérét agyonlőtték.

Magdalena K. ezután szervezete újra a bűnszervezetet a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból. A futballhuligánok a meccsek szervezése mellett folytatták a nemzeteken átívelő kábítószer-kereskedelmet.

A ]]>Daily Mail]]> információi szerint a banda elsősorban Spanyolországból szerezte a drogot. A bűnszervezet rovásán még zsarolás és a rivális bandák elleni támadások szerepelnek.

A nőt 2018 novemberében egy autó csomagtartójában szöktették ki Lengyelországból azután, hogy a bűnözői csoport több tagját gyilkosság és emberrablás miatt letartóztatták a hatóságok. Azóta körözés alatt állt.

A police.hu közleménye szerint a lengyel szervek február 27-én csütörtök este értesítették a magyar hatóságokat, hogy vélhetően Magyarországra érkezik egy bandatag.

Ennek alapján a magyar fejvadászok a társszervek közreműködésével beazonosították Magdalena K. budapesti tartózkodási helyét, de a rendkívül jól konspiráló maffiafőnök a rendőri művelet elől megszökve – ismét egy autó csomagterében elrejtőzve – átjutott Szlovákiába írta  a police.hu.

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül a lengyel, a magyar és a szlovák rendőrök közel 20 órás nemzetközi műveletben folyamatosan kapcsolatban voltak egymással, amelynek eredményeként a szlovák hatóságok péntek délutáni órákban menekülés közben a felvidéki Zólyomon elfogták a nőt.

A szlovák rendőrök által készített felvételen látható, hogy a szőkeként ismert Magdalena K. haját addigra barnára festette.

MTI - ]]>www.hirado.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Irodalmi kávéház (503) Vetítő (37) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gazdaság (656) Szépségápolás (15) Politika (1571) Jobbegyenes (1950) Egészség (50) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (249) Mondom a magamét (5052) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Nagyvilág (1453) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>