Ma 2021 január 23. Zelma, Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
Vége Karácsony ámokfutásának

Vége Karácsony ámokfutásának

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)
Hatalmas pofonba szaladhat bele a főpolgármester! Végre, előbb kellett volna!

Gulyás Gergely kedden bejelentette: ha nem Bán Teodóra lesz a Szabad Tér Színház következő igazgatója, hanem a szakmai bizottság ajánlása ellenére Benkő Nóra, akkor nem ad pénzt a kormány a fővárosi színházakra.

A kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé – közölte kedden Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés szakmai bizottsága egyhangú döntéssel támogatta a Szabad Tér Színház eddigi igazgatója, Bán Teodóra pályázatát, Benkő Nóráét viszont elutasította, Karácsony Gergely főpolgármester ennek ellenére utóbbi jelölt megválasztását javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek. Gulyás szerint a történtek előtt megállapodás közeli helyzet alakult ki a kormány és a főváros közötti tárgyalásokon a színházak finanszírozásáról.

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője elmondta: Gy. Németh Erzsébet és a DK szeretné, ha Bán helyett Benkő lenne a színház igazgatója, de ez politikai állóháborúhoz fog vezetni. Szerinte a főváros hibát követne el, ha nem venné figyelembe, hogy a fővárosi színházak nem lesznek képesek fennmaradni állami támogatás nélkül. Ismertette, a budapesti színházak összfinanszírozása tavaly mintegy 7 milliárd forint volt, míg most 2,2 milliárd szerepel a Főváros költségvetésében erre a célra.

Karácsony Gergely nem sokkal a sajtótájékoztató után (vagy közben?) a Facebookon azt közölte: a Szabad Tér Színházat – ami szavai szerint nem klasszikus színház – ]]>a főváros átveszi, és azt tisztán önkormányzati pénzből]]> fogják működtetni, négy kőszínháznál (Katona, Radnóti, Örkény, Trafó) pedig lemondanak az állami támogatásról.

(MTI, ]]>Mandiner]]>)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Életmód (1) Jobbegyenes (1950) Sport (729) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5052) Flag gondolja (33) Politika (1571) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (503) Nagyvilág (1453) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (656) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Tereb (140) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Tv fotel (65) Heti lámpás (249)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>