Ma 2020 február 27. Ákos, Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
Pataky Attila az élére állt a Székely Nemzeti Tanács ügyének

Pataky Attila az élére állt a Székely Nemzeti Tanács ügyének

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Köszönjük Attis!

Erdélynek és Székelyföldnek is kiemelkedő szerepe van abban, hogy meg tudjuk őrizni a magyarságunkat – fogalmazott Pataky Attila, amikor csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezés támogatóihoz.

A szívem hazahúz – fogalmazott a Szóljon hírportál kérdésére Pataky Attila, hiszen az őseinknek, elődeinknek, akiket én őrzőknek hívok, nagyon sokkal tartozunk, mert nélkülük mi sem lennénk.

„Erdélynek és Székelyföldnek is kiemelkedő szerepe van abban, hogy meg tudjuk őrizni a magyarságunkat. Ezért is érzem fontosnak, hogy kiálljunk most mi is az erdélyiekéért és a székelyekért, de ugyanúgy a felvidéki, kárpátaljai vagy délvidéki magyarokért is. Fontos, hogy meg tudjuk őrizni egymást!” – fogalmazott az énekes, aki azt is hangsúlyozta, hogy elfoglaltságuk miatt – mert az ő életében is 24 órából áll egy nap – a nagyobb léptékű kezdeményezések mellé állnak. „Hiszem és remélem, hogy az EDDA-tábor segít és az ügy mellé áll. Az EDDA-tábor hatalmas. A sajtón keresztül kérem az eddásokat, hogy írják alá és támogassák a kezdeményezést. Csak együtt tudjuk megoldani, hiszen egy nemzet test és egy lélek vagyunk” – zárta mondandóját Pataky Attila.

Hasonlóképpen vélekedett Varga Miklós is, amikor úgy fogalmazott, hogy „minden, a Földön élő magyar embernek kötelessége, hogy segítsen a magyar testvérein. Ezen belül is külön figyelemmel kell gondoljunk azon nemzettársainkra, akik önhibájukon kívül az ország határain kívül rekedtek, nem is kérdés, hogy támogatni kell Őket, és minden olyan ügyet, amely Őket segíti.”

„Azért is érzem fontosnak kiállni a székelyek autonómiája mellett, mert nagyon szeretem Erdélyt, és azon belül is a Székelyföldet. És ez kötelességem is, hiszen tiszteletbeli székely vagyok” – mondta az énekes, aki szerint „ez az összefogás, az egymásért való kiállás nekünk is érdekünk. A magyarországi magyarokat is erősíti, ha összefogunk. Ez egyszerű matematika. A 15 millió pont 5 millióval több mint a 10 millió.” Varga Miklós nem tud elképzelni annál nagyobb ügyet, mint hogy Székelyföld autonómiát kapjon, hiszen a világon mindenhol természetes dolog, hogy teljes jogú autonómiát élvezzenek azok a népek, amelyek kulturálisan, nyelvükben eltérnek az államalkotó többségtől. „A székelyek, Székelyföld autonómiája olyan ügy kellene legyen, amely mellé nem csak a jó érzésű zenészeknek, de minden magyar embernek oda kell állnia” – fogalmazott az énekes.

A teljes cikket ]]>IDE]]> kattintva olvashatják.

Miről szól a kezdeményezés?

A Székely Nemzeti Tanács által elindított európai polgári kezdeményezés célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló uniós kohéziós források elosztásánál a nemzeti regionális jellegzetességek szempontjaira is legyenek tekintettel. Annak érdekében, hogy az Európai Unió napirendre tűzze a kérdést, az aláírásgyűjtés 2019. május 7-i meghirdetésétől számított egy év alatt legkevesebb egymillió támogató aláírást kell összegyűjteni legalább hét európai uniós országból. Korábban – a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kezdeményezésére – hasonló módon jutott sikerre a Minority Safepack elnevezésű kisebbségvédelmi kezdeményezés, amelyről így az Európai Parlamentnek tárgyalnia kell. Bár az ügyek megoldására nem jelent teljes garanciát, hogy azok napirendre kerülnek az uniós intézményekben, ettől függetlenül nem szabad lemondani annak lehetőségéről, hogy a polgári kezdeményezéseken keresztül többletjogokat szerezzünk a magyar nemzetiségeknek, továbbá segítsük őket a felzárkózásban, az életszínvonaluk javításában, valamint kultúrájuk megőrzésében – buzdított aláírásra Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is a kezdeményezésről szóló tavaly nyári sajtótájékoztatóján.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Irodalmi kávéház (480) Jobbegyenes (1695) Kultúra (4) Flag gondolja (33) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4340) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1446) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Tereb (139) Tv fotel (65) Történelem (13) Gazdaság (640) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (42) Heti lámpás (232) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>