Ma 2020 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Orbán védelmében leckéztette meg a LIBE-bizottság elnökét Nadine Morano

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Köszönjük! Nagyon bátor tett volt!

Nem egyeztetett a bizottság tagjaival, úgy adott ki felhívást a LIBE-bizottság elnöke, derül ki mindez abból a levélből, melyet Nadine Morano EP-képviselő írt a testület vezetőjének. A képviselő a LIBE által kiadott közleményre reagál, melyben az elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény vizsgálatára hívja fel a bizottságot. Morano levelében, melyben elhatárolódik az elnök véleményétől, leszögezi: „Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal”.

„Kíváncsi lennék, hogy milyen demokratikus alapelv szerint veszi a bátorságot, hogy a LIBE-bizottság nevében tesz kijelentést, mikor egyik tagjával sem konzultált a magyarországi helyzettel kapcsolatban” – írja Nadine Morano európai parlamenti képviselő, a LIBE-bizottság tagja a testület elnökének címzett levelében, ]]>számol be minderről a V4NA]]>.

A képviselő arra reagált, hogy a bizottság honlapján március 24-én megjelent egy sajtóközlemény, melyben a testület nevében kifejezik aggodalmunkat a magyar parlamentben a veszélyhelyzet kiterjesztéséről és a büntető törvénykönyv ebből következő módosításáról történő szavazást illetően. Ebben az elnök leírja, hogy felhívják a bizottságot, hogy értékelje, hogy a javasolt törvény megfelel-e az EU-s szerződéseknek, szem előtt tartva a tagállamok felelősségét a közös értékek tiszteletben tartása és védelme mellett.

Az Ön elnökségi posztja nem jogosítja fel arra, hogy leckéket adjon demokráciából bármelyik tagállamnak, miközben Ön nincs tisztában az alapokkal

– fogalmaz Nadine Morano a bizottság elnökének írt levelében.

Hozzáteszi: „Teljes mértékben elhatárolódom az Ön észrevételeitől, ugyanakkor arra kérem, hogy helyesbítse a sajtóközleményben leírtakat, kihangsúlyozva, hogy csakis a LIBE-bizottság elnökeként fejezte ki a véleményét, de nem a bizottság nevében. Ily módon konkrétan hozzájárul a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás és a vélemények sokszínűségének tiszteletben tartásához, vagyis az európai értékekhez.”

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Belföld (5) Sport (729) Gazdaság (651) Nagyvilág (1450) Mondom a magamét (4569) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Tv fotel (65) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (240) Autómánia (61) Politika (1571) Mozi világ (440) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (486) Jobbegyenes (1771) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>