Ma 2021 augusztus 03. Hermina napja van. Holnap Domonkos, Dominika napja lesz.
Gigantikus Szoci-blöff

Gigantikus Szoci-blöff

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Forr a levegő Botka körül!

Óriási bejelentésre készül ma délután a szocialisták bukott politikusa, Botka László és csapata, Szeged első embere ugyanis a kampány legfőbb csúcsígéretként látványelemekkel megspékelve dobja be a szegedi rakpart átépítést. A mutatós rajz ugyanakkor óriási lufi, blamázs, a rakpart átépítése ugyanis a Modern Városok Programjának kormányzat által nem jóváhagyott projektje, nem véletlenül. A tervek elnagyoltak, a projektötlet kidolgozatlan, ebben a formában pedig nem támogatható. Bár a Modern Városok Program kormányzati felelőse személyesen járt Szegeden, segítséget ajánlott Botka László polgármesternek, aki azonban állítólag nem kereste a kapcsolatot és nem fogadta el a segítséget. Míg más városvezetők folyamatosan lobbiznak a projektjeikért, Botka egyeztetésre sem hajlandó. Ez pedig azt jelenti, hogy a hangzatos fejlesztés csak Botka-blöff, amiért tenni már nem hajlandó, így arra forrás sincs. 

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, egyben a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse közleményt adott ki, amelyben azt írja, Patyomkin-faluval, nem létező fejlesztésekkel kampányol a szegedi polgármester. Bartók úgy tudja, hogy ma délután a rakpart fejlesztést tervrajzok kíséretében jelenti be Botka, annak ellenére, hogy a múlt héten Szegeden járt Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormányzati felelőse és elmondta, hogy a projekt támogatását ebben a formában elutasította a kormány.

Az államtitkár elmondta, Szeged és a kormányzat között semmiféle kapcsolat nincsen a Modern Városok Programmal kapcsolatban, pedig ő maga személyesen is megadta elérhetőségeit a polgármesternek – emlékeztet a Fidesz  szegedi elnöke.

Gyopáros Alpár állítólag azt is mondta, nem érti, miért nem tesz semmit saját fejlesztési tervei megvalósulásáért a szegedi városvezetés, miért nem megy a projektje után, miért nem egyeztet a kormánnyal, szerinte Botkáék még csak nem is keresték a kormány illetékeseit ez ügyben, ellentétben azokkal a polgármesterekkel, akik szívügyüknek tekintik a településük valódi fejlesztését, és hetente lobbiznak.

Egy év elteltével egyetlen telefonhívás vagy SMS sem érkezett a szegedi városházáról a Modern Városok Program ügyében – jelenti ki közleményében a program szegedi kommunikációs felelőse. 

A közlemény egyébként sorra veszi, hogy Botka gyakorlatilag folyamatosan más tollával ékeskedik ahelyett, hogy dolgozna a városért, amit vezet. Az új szegedi uszoda uniós forrásból épül, a kajak-kenu világversenyeknek is otthont adó Maty-ér pedig kormányzati támogatással újult meg. A hamarosan épülő 8300 fős új csarnok és az egyetemi, illetve SZVSE atlétika pálya sem a polgármester érdeme. Ezek is mind a kormányzat által előfinanszírozott EU-s beruházások – hangsúlyozza Bartók Csaba.

Kiemelte, hogy a rakpart-projekthez konstruktív párbeszéd és tetterő kellene a látványtervek mutogatása és a szegediek egyértelmű félrevezetése helyett. Bármit is mond majd Botka, egyetlen oka van annak, hogy az átalakítás egyelőre nem támogatott, hogy a tervek kidolgozatlanok, ezen pedig úgy tűnik, mintha Botka László és csapata nem is akarna változtatni.

Füssy Angéla - ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (138) Történelem (14) Politika (1578) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5469) Gazdaság (659) Belföld (6) Jobbegyenes (2085) Nagyvilág (1456) Mozaik (83) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>