Ma 2020 január 27. Angelika napja van. Holnap Károly, Karola napja lesz.
Eltitkolt levél: az MSZP vezetése Gyurcsány kezére játszik

Eltitkolt levél: az MSZP vezetése Gyurcsány kezére játszik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezt bebukták!

Évek óta adja fel a nyerhető körzeteit és hátrál ki a helyben beágyazott, sikeres politikusai mögül az MSZP, leginkább Gyurcsány Ferencék javára – derül ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott levélből.

Csizmár Gábor, a szocialisták egykori munkaügyi minisztere, országgyűlési képviselője még 2017-ben írt levelet az MSZP akkori vezetésének, Molnár Gyulának és Tóth Bertalannak, melyben komoly kritikával illette a párt elnökét, frakcióvezetőjét. A Magyar Nemzet birtokába jutott levélben Csizmár ]]>leírta]]>: a pártvezetés a 2018-as országgyűlési választáson a DK-nak akarta átadni Budapest 11. választókerületét, Újpest–Angyalföldet, pedig itt 1990 óta csupán kétszer veszített az MSZP, minden más megméretésen pedig győzött.

A teljesítményt vessétek össze bármilyen más körzettel az országban, és ha tudtok ennél jobb(ak)at mutatni, akkor azt kénytelen leszek elfogadni. Azt sejtem, hogy nem nagyon tudtok. A tények és az újpesti szocialista közösség teljesítménye alapján kérem, hogy ne tegyétek alku tárgyává a körzetet. Ha a tények és a teljesítmény nem számít, akkor legalább lelketek legyen

– írta Csizmár, hangsúlyozva, hogy a körzet azé a Kiss Péteré volt, aki 2014-ben, amikor az MSZP már lemondott róla, halálos betegen is kampányolt és győzött. Később úgy fogalmazott:

Képesek lennétek átadni ezt a DK-nak? Gyurcsánynak? Annak, aki dezertált az MSZP-ből? Péter az utolsó erejéig szolgálta a Gyurcsány-kormányokat, majd a Bajnai-kormányt. Ezt érdemli az MSZP-től? Hát már az emlékét sem tisztelitek? Legalább ne gyalázzátok meg.

Csizmár levelében azt javasolta, hogy „Varju Laci induljon a DK színeiben Taksonyban, ahol polgármester volt […] a DK ne akarja magának a szocialisták eddigi teljesítményét, ha már önállóan bedobta a kalapját”. Mint kiderült: az exminiszter levelét a pártvezetés nem vette figyelembe, hiszen a körzetet végül a DK-s Varju László kapta meg, amiért a legsikeresebb helyi szocialista politikus, Horváth Imre ki is lépett a pártból.

Egyébként a közelmúltban a választás rendje elleni bűntett gyanújával indult nyomozás, egy hangfelvétel szerint ugyanis Varju költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel annak idején Horváthnak azért, hogy ne induljon függetlenként a körzetben.

Azokat a véleményeket tehát, amelyek szerint az MSZP évek óta a nyerhető körzeteit adja fel és kihátrál a helyben beágyazott, sikeres politikusai mögül, jellemzően Gyurcsány Ferencék javára, Csizmár Gábor levele is alátámasztja.

Nagy Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (478) Flag gondolja (33) Sport (729) Történelem (13) Belföld (5) Nagyvilág (1443) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (42) Gazdaság (635) Politika (1571) Jobbegyenes (1672) Autómánia (61) Heti lámpás (228) Tereb (139) Tv fotel (65) Kultúra (4) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Mondom a magamét (4263) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>