Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
34973867d9cca4d4053c4c510e55d04b.jpg

Sorozat mustra XXX. - Private Practice – Vége a harmadiknak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Grace klinikából elköltözött dr. Addison már a harmadik évadot zárta, aminek mi csak örülhetünk, már csak azért is, mert az évad vége nagyon jól sikerült. Olvassátok el a véleményünket, igaz kicsit spoileres, de ha láttátok már az évadot, akkor haladjatok tovább.

Egy fecske nem csinál nyarat - szokták mondani - akárhogy is vesszük, ezen a héten már beindult a finálé dömping. Nem egy sorozat zárul le, akár végleg, és a jövőről akkor ne is beszéljünk. Az ABC szokásos két órás Grey's Anatomy fináléja miatt is, először a Private Practice köszönt el tőlünk. A minőség nem sokat változott, nem szeretném szidni a sorozatot, de dicsérni sem nagyon tudnám az évadot. Folyamatos minőséget hoz, állandó nézettség mellett, ami a mai "világban" dicséretes. Immáron harmadik éve a Grey's után kerül adásba, és cseppet sem veszített korábbi fényéből. Mondom ezt annak ellenére, hogy a szokásosnál sokkal több dráma jutott erre az évadra, mint eddig megszokhattuk. A napfényes, olykor vicces esetekkel tarkított sorozat most kicsit elővette a drámai oldalát. És szerencsére nem bukott bele.

 
 
Az évad során több szál is futott a háttérben, főleg a főszereplők életét érintőek, a betegek kevesebb szerepet kaptak. Amivel nem is nagyon lenne bajom, hiszen sosem azért néztem a sorozatot, hogy valami érdekfeszítő esetet mutassanak be. Egyébként pont ennek lett áldozata több karakter is. Kifutottak, szürkék lettek, változtatni kellett, és szerencsére ezt jó irányba tették meg az írók/készítők. Igazából egy karakter maradt a végére, akinek a hiánya a legkevésbé fájna, és tőle, még ha nagyon drámaian, de búcsút is vettünk. Ezt azért árulom el így jó előre, mert aki követte a sorozatot és a harmadik évadot illetve a köztes infókat, nagyon jól tudta, hogy a végén valami nagy fog történni. Hogy mi volt ez? A kép alatt spoileresen megtudjátok.
 
 
Az évad mint mondtam arról szólt főleg, hogy a szereplők mennyire találják meg helyüket az életben. Ki hol de főleg ki mellett fogja leélni az életét, vagy legalább pár részt. Így fordulhatott az elő, hogy a nagyon komoly helyzettel induló harmadik évadnak csak sikerült választ adnia pár kérdésre. Violet tragikus szülése után sok minden történt a csapatban. Pete és Naomi egy másik rendelőbe került. Ráadásul Naomi szerelmes lett a főnökébe, majd egy munkatársába. Pete végig kitartott amellett, hogy Violet-be szerelmes, de közbe összekeveredett Addison-nal. Aki Sam-be lett szerelmes, de barátnője miatt, aki egyébként is megszakította vele a kapcsolatot, nem ment bele semmibe. Ehhez a bandához csatlakozott Cooper is, aki csak nagyon hosszas szenvedés után jött rá, hogy még mindig Charlotte élete nagy szerelme.
 
Itt pedig kanyarodjunk is át a fináléra, ami a tragikus esetek mellett, több kérdésre is választ adott, mint írtam korábban. A fő problémát Sam és Naomi lánya okozta. Aki éppen szülni készült és Dell vitte a kórházba. Ám közben baleset érte őket, ami miatt mindketten megsérültek. Maya nagyon komoly helyzetbe került, vagy a gyerekét vagy az életét veszítette volna el. De a nagyon komoly orvos-csapatunknak köszönhetően, ami kiegészült időközben Mc Dreamy húgával, sikerült megoldani a problémákat. Időközben pedig, Dell lett egyik pillanatról a másikra beteg. A beleset során belső vérzése lett, amit nem vettek észre elsőre, egy nagyon komoly műtét állt előtte, amit sajnos nem sikerült túlélnie. A karakter egyébként nagyon sokat fejlődött a három év alatt. Főszereplő volt az első pillanatoktól kezdve, így halála sokakat megrázhatott. Ugyanakkor érthető lépés volt ez, hiszen nem tudtak már mit kezdeni vele. Nehéz volt a többiek mellett bármilyen sztorit is írni neki. Utolsó jelenete, lányával sokáig emlékezetes marad.
 
 
A kórházban nem csak a fizikai, hanem a lelki problémák is megoldásra kerültek. Pete és Violet ismét közel kerültek egymáshoz, Addison támogatásával. Maya túlélte a műtétet, Cooper megkérte Charlotte kezét. A végére pedig a szerelmeseket is sikerült összehozni, így Addison és Sam is boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak, amíg nem kezdődik el a negyedik évad.
 
Pontok tekintetében, a fináléra én mindenképpen egy magasabbat adnék, 7/10. Feszült, drámai volt végig. Lehetett izgulni kicsit, ami jót tett ennek a 42 percnek. Az évad már kevésbé erős, 6/10. De mint mondtam, ha nem is mindig jót vagy a legjobbat, de legalább állandó színvonalat hoz hétről hétre.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gazdaság (662) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5586) Sport (729) Egészség (50) Életmód (1) Politika (1578) Autómánia (61) Vetítő (30) Tereb (138) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Belföld (6) Jobbegyenes (2116) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Történelem (14) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Nagyvilág (1458)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>