Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
09d465165f5e370ac90b11897148861c.jpg

Sorozat mustra VIII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amint ti is láthattátok, vége az uborkaszezonnak, beindult a sorozatok terén is az évad, így most is tudunk nektek újdonságokkal szolgálni. Jöjjön először is pár apró információ arról, hogy mikor térnek vissza kedvenceink, illetve írnék arról is, hogy milyen volt a Melrose place első része, és a nyár egyik kedvenc sorozata, a „10 dolog amit utálok benned” is szóba kerül.

Visszatérő kedvenceink

Szeptember 25.-én visszatérnek a Született feleségek. Gondolom ennek nagyon sokan örülnek, már csak azért is, mert a sorozat nagyon hosszú szünetet tartott. A folytatás azt jelenti, hogy az ötödik évad 12. része kerül a képernyőre ezen a napon, ami még így is jelentős lemaradás, hiszen ebben a hónapban kezdődik a hatodik évad. A visszatérés azt is jelenti, hogy a Tv2 elkezdi ismételni a korábbi részeket. Újra képernyőre kerül a nyolcadik rész, és így tovább, hogy aztán új részek érkezzenek.
 
Szintén ezen a napon, közvetlenül a feleségek után visszatér a Szellemekkel suttogó is. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a negyedik évad negyedik része kerül majd képernyőre.
 
Ami az amerikai visszatéréseket illeti, erről egy képben tudnánk nektek a legjobban összefoglalni a dolgokat:  

]]>ide érdemes kattintatni]]>.

 
Visszatért a Melrose Place
 
Egy évvel ezelőtt, mikor a 90210 feltámadt, már sejteni lehetett, hogy a CW nem fogja annyiban hagyni a dolgot, és a 90-es évek másik nagy klasszikusát, a Melrose Place-t is feltámasztja. Frissíti egy kicsit az egészet, hogy a ma embere is befogadja, de a lényegen próbál nem változtatni. Mármint az egész egy szappanopera volt, és annak is kell maradnia, ha sikeresek szeretnének lenni. Az első rész nem szólt másról, mint a szereplők bemutatásáról, illetve a következő részek drámáinak felvezetéséből. A ház nem változott, ismét tele van fiatalokkal, most már csak az a kérdés, mikor derül ki, hogy ki kivel kamatyolt, és sorolhatnám.
 
 
Az eredetiből nagyon sok részt láttam, nem voltam állandó követője, de amikor a képernyőn volt én meg otthon, akkor biztos, hogy belenéztem. Az utolsó évadok eseményeit nem vágom egyáltalán, így nekem nem jelent semmilyen meglepetést, hogy van egy "feltámadó" szereplő is. Ami még az eredetit illeti, már az első részek után biztos volt, hogy az egész nem fog másról szólni, mint arról, hogy a házban ki kivel volt, kit kitől hódítanak el. A legtöbb lakó, majd az összes lakásban megfordult. Majd ehhez jöttek féltékenységből elkövetett hülyeségek, ami egészen odáig fajult, hogy le is égett a ház egy része. De ha még ez sem lett volna elég, akkor bejött a maffia is, és sorolhatnám. Ebből is látszik, hogy az írók nem voltak restek, a legelképzelhetetlenebb hülyeséget képesek voltak bevinni a történetbe. De lehet ettől volt az egész jó.
 
Mindenesetre a "folytatás" még nem kezdett be azért. Nem volt benne semmi extra igazából. Megismertük a szereplőket: van egy szegény filmesünk, aki halálosan szerelmes barátnőjébe, és 5 év után megkéri a kezét. Van egy biszexuális csajunk, akiről még sok minden nem derül ki, csak annyi, hogy ügynökként dolgozik. De neki biztos nagy szerepe lesz a későbbiekben, remélhetőleg ő lesz majd az új Amanda. Aztán van egy fiatal medikus csajunk, aki kezdetben semmi extrát nem mutat, aztán a végére csak összejön az ő története is. Kurválkodásra adja a fejét, hogy kifizesse a tandíjat, mert sajnos másképp nem tud pénzhez jutni. Nem sorolom tovább az új szereplőket, annyi bizonyos, hogy nagy hasonlóságokat lehet felfedezni a régiekkel, de majd meglátjuk merre vezetik őket. És ha már régiek: Michael és Syd már most tiszteletüket tették. Előbbi fia lévén is kapcsolatban fog maradni a ház lakóival, míg utóbbi lakóként volt jelen. Melléjük még jönni fog Michael felesége, Jake és Jo, illetve ha minden igaz, akkor elképzelhetően Amanda is. Minden adott tehát, hogy a 90-es évek egyik kult sorozata teljesen fényében ragyogja be a napjainkat. Folytatásban spoilerek lehetnek:
 
 
Mint a bevezetésben is írtam, engem nem lepett meg Syd jelenléte, az is igaz mondjuk, hogy több helyen is olvastam, hogy meghalt, sőt erre több bizonyíték is volt. De nem ez lesz az első eset, hogy valakit visszahoztak. És azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy nem sokáig, mert már a "következő" reggel holtan találják a ház medencéjében. Syd rövid szereplése alatt azért kiderült, hogy megfenyegette Ella-t, lefeküdt David-el, na meg az apjával Mancini dokival. A halála körül azért nagy a felhajtás. Senki sem tudja, hogy ki lehetett a gyilkos. Igaz a rész végén mi kapunk egy képet arról, hogy ki lehetett az, de nem hiszem, hogy ennyire egyszerű lesz a megoldás. A többiekről igazából leírtam a dolgokat.
 
A kezdés nálam mérsékelt sikert aratott, sokkal jobb volt, mint a 90210, meg egyébként is rosszabbra számítottam. Jó kis szappanos operának tűnik ez, aminek szerintem lenne létjogosultsága. Az a kérdés, vajon a nézők mennyire gondolják így. Elsőre ez egyáltalán nem volt csalódás. Pontok tekintetében, mert azért próbáljuk helyén kezelni a dolgokat, 6/10.
 
Ami pedig a fogadtatást illeti, egyáltalán nem sikerült jóra. A 90210 vezette fel, amire 2,56M néző volt kíváncsi, a Melrose Place-re viszont csak 2,27M néző. Ezek az adatok, főleg az újoncé nagyon pocsék. Természetesen a CW kozmetikázza a dolgot, és a számára fontos csoportokban próbálja nézni a számokat. Ettől függetlenül viszont, ezek az adatok, csak nagyon kevéssel jobbak, mint egy éve a Privileged adatai. A folytatás reméljük, hogy csak jobb lehet.
 
 
10 dolog amit utálok benned
 
A héten már mutattunk nektek egy nyári sorozatot, a Hung-ot, most jöjjön egy másik, ami szintén az egyik nagy kedvenc lett. Az ABC Family által keltett hullámokon haladunk tovább, és jöjjön az egyik legnagyobb meglepetés, a 10 Things I Hate About You, amely mindegyik részével bekopogott a "feelgood" sorozatok szobájába. Azért mindig nem kellett beengedni, de nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legjobb újonccal van dolgunk.
 
Az ABC Family-ről, amit érdemes tudni, már korábban leírtam nektek, így most nyugodtan foglalkozhatunk a sorozattal. Amelynek az alapja természetesen az a film, ami hasonló címmel került a mozikba még 1999-ben, és Heath Ledger illetve Julia Stiles voltak a főszereplői. A történetre emlékszik még valaki? Ha nem, akkor nagy vonalakban leírnám, hiszen a sorozat is ezt az alaphelyzetet használta fel.
 
 
Van egy apuka (akit mellesleg a filmben és a sorozatban is Larry Miller alakít), aki egyedül neveli két lányát, és rettentően fél attól, hogy bárhova elengedje őket. A lányok, mint ahogy a filmben is, Kat és Bianca nagyon eltérőek. Előbbi a világ megmentésén fáradozik, míg utóbbi arra törekszik, hogy az iskola "legelitebb" csajos társaságába, a pom-pom lányok közé kerüljön. A legtöbb ellentét, és helyzet természetesen a lányok közötti különbségekre épül, legalábbis ami a családi történésekre vonatkozik. Az iskolába ehhez jön még a csajos banda vezére, illetve a fiúk is. Természetesen a sorozatban is megkapjuk Patrick Verona-t, akibe Kat habarodik bele, illetve Bianca mellett is feltűnik Cameron.
 
Mitől jó, vagy miért tartozik a feelgood sorozatok közé? Azért nehéz ez a kérdés, mert az adott részek hangulatát nem lehet, vagy csak nagyon nehezen papírra vetni. Alapvetően semmi extra nem történik, de a kialakult iskolai és családi helyzetek mégis nagyon jó szórakozást nyújtanak. És ami segíti a részek pozitív megítélést, az az, hogy ezek csak 30 percesek (szitkom - komédia), így nem is nagyon van időnk unatkozni, vagy belefeledkezni egy jelenetbe, mert ha nem vigyázunk rögtön véget is ér a rész.
 
 
Emellett pedig, hiába van azon a csatornán amin, össze sem hasonlítható a Secret Life-al. Sokkal könnyedebb, egyszerűbb, nincsenek benne nagy tanítások. Inkább csak erős túlzások, és olykor nagyon túljátszott jelenetek vannak, de ezzel együtt engem megvettek. Az első évad, jelenlegi tudomásom szerint 10 részből áll, amely nemsokára le is megy. Így aki be szeretné próbálni, nyugodtan megteheti a következő hónapokban, mert kevés részt kell beszereznie, illetve a részek történeti szempontból nem nagyon kapcsolódnak egymáshoz, így akármelyiket elő lehet majd később venni.
 
Pontok tekintetében, az utolsó rész megnézése előtt, 7/10. Én biztos visszatérek a második évadra, vagy a folytatásra, mert nagyon könnyed szórakozás volt nyáron. És nagyon jól kitöltötte az üres perceket.
 
A végére egy ajánló/köszönet még. Kevés olyan sorozat van, amit a felirat képes feldobni illetve hozzátenni. Köszönhetően a két fordítónak, ez itt nagyon is megvan, szóval ha nagy angol tudás meg is van, érdemes megkeresni Bruzsy & szucsitg feliratait.
 

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Jobbegyenes (2009) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (505) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5234) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (254) Tereb (140) Sport (729) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Politika (1578) Kultúra (6) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>