Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
09d465165f5e370ac90b11897148861c.jpg

Sorozat mustra IX.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sorozatok minden mennyiségben, mondhatnánk egészen nyugodtan, hiszen sok sorozatot tér vissza következő hetekben, remélhetőleg semmiről sem maradunk le. Illetve olvashattok egy hosszabb véleményt egy újonc sorozatról, amelyet a héten mutattak be.

Visszatérő kedvenceink és az újoncok 

Már korábban is megemlítettük, hogy mely sorozatok mikor térnek vissza, most ezt szeretnénk bővíteni egy kicsit.
 
Dr. House újra rendel, folytatódni fog a Tv2-n az ötödik évad, a 12. résszel. Szeptember 23.-án este már nézhetjük is.
 
Született feleségek: A dokihoz hasonlóan a feleségek is újra közöttünk lesznek, itt is az ötödik évad 12. része kerül a képernyőre szeptember 25.-én.
 
Szellemekkel suttogó: Közvetlenül a feleségek után kerül a képernyőre a negyedik évad, negyedik része talán. Nem is értem, hogy miért kezdték el az új évadot, ha ilyen korán pihenőre mentek. Na mindegy, a lényeg, hogy újra beszélhetünk a szellemekkel.
 
 
 
Harper sziget: House felvezetésével, tehát még aznap este, a késő esti órákban (22:20 körül) kerül képernyőre egy teljesen új sorozat, mely összesen 13 részes. Befejezett történetről van szó, a végére minden kérdésre választ kapunk. Ha tudnátok miről van szó, akkor röviden: egy nagyon fiatal párt ismerhetünk meg a sorozat első részében, akik Harper szigetén szeretnének összeházasodni, és emiatt a szigetre hívják családtagjaikat, barátaikat. Ám a szigetnek nagyon sötét múltja van, hiszen több embert is megöltek, és miután a násznép a szigetre kerül, a rejtélyes eltűnések, gyilkosságok újra kezdetét veszik.
 
Az utolsó órában: A Viasaton kerül bemutatásra szeptember 30,-án, 21 órás kezdettel egy új nyomozós sorozat, amely az előző évadban mutatkozott be. A második évados berendelést nem kapta meg, így egy évadról, és lezárt történetről beszélhetünk. Egyébként is, mivel nyomozós sorozat, minden részre jut majd egy eset, és az évadot átívelő szálak is meglesznek. A felállás ma más a megszokott, rendőr csaj, illetve külső konzulens, aki segít a nyomozásban. Egy kicsit elvontabb, nem a megszokott CSI esetek láthatóak majd. Egy esélyt érdemes adni a nálunk újonc sorozatnak.
 
Erica világa: Nem vagyok tisztában azzal, hogy kinek van lehetősége a Hallmark csatornát követni, de aki teheti szeptember 27.-én, szintén 21 órától nézzen bele ebbe a kanadai sorozatba. Amely középpontjában egy harmincas éveiben járó nővel ismerkedhetünk meg, aki saját bevallása szerint nagyon elszúrta az életét. Hiába van diplomája, és tett meg mindent a sikerek érdekében, éppen kirúgják az állásából, mert túlképzettnek tartják, és barátja is akkor szakít vele. Egy véletlen baleset következtében kórházba kerül, ahol megismerkedik egy idősebb dokival, Tom-al, aki segít neki helyrehozni élete tévedéseit. És itt jön a lényeg, Erica-nak lehetősége lesz visszamenni az időben, hogy újra átélje korábbi cselekedeteit, és ha teheti változtathat rajta.
 
Az RTL sorozatairól még nem nagyon tudunk beszámolni, addig is nézzük ezeket.
 
The Beautiful Life: TBL – Pilot (1x01)
 
Van egy csatorna az éterben, amely már be is mutatta az összes újoncát. A régiek közül még nem tért vissza mindegyik, talán a Smallville van még hátra, és igen a CW-ről beszélünk most, de ezalatt a rövid idő alatt is elkönyvelhetnek egy esetleg kettő bukást. Megközelítés kérdése az egész. A címben szereplő sorozat is sajnos erre a sorsra jutott. Persze még nagyon az elején vagyunk, nem szabad temetni semmit, de a modellek életével foglalkozó sorozat sajnos elsőre nem sokak tetszését nyerte el.
 
Ashton Kutcher nevét érdemes ide írni, az ő keze is benne van ebben, arra próbáltak utazni, hogy a felvezető műsor, a Topmodell, hasonló témája miatt, majd maradni fognak az emberek, mármint a sorozatra, de ez nem így történt. Pedig, és ezt lehet még sokáig bánni fogom, de valami miatt megfogott a sorozat. Tudom, korábban már próbáltam megfejteni, hogy mi visz rá arra, hogy nagyon fiataloknak, és főleg inkább csajoknak készülő sorozatokat nézzek, de ez is megvett annyira, hogy a második részre mindenképpen visszatérjek. A rész nézése közben meg folyamatosan fogtam a fejem, na jó, nem, de nagyon sűrűn téptem volna a hajam, még akkor is ha voltak jó jelenetek. Aztán mikor vége lett meg azt vettem észre, hogy bakker, jöjjön a folytatás. Nem tudom, hogy ennyire jó gyomrom lenne e, vagy ennyire nem érdekelne a minőség, de volt ebben valami, ami miatt érdemes volt megnézni.
 
 
Annyi hibája van egyébként, hihetetlen. Egyrészt a megvalósításban csak azt emelném ki, amit a Vampire Diaries kapcsán is mondtam. Vannak nagyon jó dalok benne, de állandóan megy valami, ami már idegesítő. A szereplők meg mind egytől egyig „szépek”, hiszen modellekről van szó, de színészkedni nem tudnak. Jaj anyám, hát nagyon nem tudnak. De van valami az egészben, amivel megveszik az embert, aztán lehet a második részre majd elfogy ez a kis bája a dolognak, de addig legalább remélem kitart.
 
A történetről is kellene ejteni pár szót. Van egy éppen feltörekvő modellünk, aki élete első nagy fellépése előtt van. Persze született tehetség, meg szarik az egészre, és mégis megkap mindent mondhatni. Aztán van egy vidékről érkezett farmboy-unk, akit csak úgy kiszúrnak egy étterembe, hogy bizony ő is isten adta tehetség. Szóval gyorsan be is hívják egy gyors castingra. Mi van még? Ja, igen, drog, bukott modell, meleg főnök, rendőrség, és sex, igaz kis mennyiségben. A többit képzeljük oda.
 
A bukott modell nem más, mint Misha Barton, meg igazából nem is annyira bukott, de attól még elviselhetetlen csajt alakít, és tényleg az is, na nem a szerepe miatt, hanem a megjelenése miatt. Pedig Barton kisasszony sokáig kedvencem volt, mármint a Narancsvidéket is miatta kezdtem el nézni, aztán rájöttem, hogy nélküle csak jobb a dolog. A főszereplőt alakító Sara Paxton meg tényleg jó csaj, csak hát itt színészkednie is kellene, ami nem megy neki. De igazából nem nagyon kell aggódnia, mert nem csak neki nem megy ez.
 
 
Meg úgy az egészre a legjobb a szó a fura. Mármint tele van az egész szép emberekkel, akik egyik percről a másikra olyan képtelen helyzetekbe kerülnek, hogy az már nekünk kínos. És ami a legrosszabb az egészben, hogy olykor a párbeszédek borzasztóak, én nem is értem, hogy tudták ezt összerakni. De mindenezek ellenére, hangoztatom, van ennek valami bája, ami miatt nézni kell.
 
Írok valami jót is azért, a történetbe van potenciál. A sikeres modell családja is egész érdekesnek tűnik. Börtönbe került apuka, érdekes testvér és sorolhatnám. Hasonlóan a farmboy családja is egészen érdekesen áll a srác jövőjéhez. Na meg itt a bukott Misha Barton, aki szintén egy elég érdekes vonalat kaphat, csak hát valahogy el kellene játszani a dolgot, de azért vagyunk, hogy szurkoljunk neki. És egy jelenetet is kiemelnék, ami szintén tetszett. Ment a fashion show, jöttek mentek a modellek, aztán a végére maradt Sarah Paxton piros ruhában. Na az a két perc nekem nagyon bejött és ehhez legalább nagyon jó zenét is tudtak választani.
 
Pontok tekintetében, mert sajnos azt is kell adni rá. Most vagy azt mondom, hogy annyira szar volt, hogy már jó, és adok rá egy magasabb pontot, vagy helyén kezelem a dolgot és azt mondom, hogy 3/10 vagy 4/10. Mindenesetre ebben az a jó, hogy a folytatásban kiderül, hogy érdemes e még maradni. És az is lehet, hogy a nézettség fog megsegíteni abban, hogy elfelejtsük ezt a sorozatot.
 
A végére azért ide írom az adatokat is, 1,4M néző volt rá kíváncsi (18-49: 0,6), ami azért is szomorú, mert ezek a számok alapból nagyon alacsonyak, és ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a felvezető műsor nézőinek több mint 50%-át elveszítette, akkor a folytatásra komoly gondok lehetnek. Ez több dolgot is felvet. Egyrészt a CW nagyon nincs eleresztve sorozatokkal. Egy éve a Privileged is szar nézettséget hozott, de végig ment az első berendelt csomag. Lehet itt is ez lesz.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Autómánia (61) Heti lámpás (320) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Politika (1582) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Gasztronómia (539) Tereb (146) Gazdaság (711) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mondom a magamét (7668) Belföld (11) Mozaik (83) Jobbegyenes (2819) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>