Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
4cdd1f239407f6e4c53695bad407c606.jpg

Padlóra küldve

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Ferencváros időnként nagy pofonokat kap a sorstól... Most is kapott egy balegyenest a zöld-fehér gárda, ahogy azt már sejteni lehetett Kevin McCabe angolosan távozik a csapattól. Bár ez az angolos távozás eléggé furára sikeredik, McCabe megszüntetné a labdarúgást, de azért a telek kellene neki.

És még csodálkozik, hogy varacskos disznóhoz hasonlítják ezekben a napokban a Fradi drukkerek a korábbi megváltóként aposztrofált úriembert, aki ígért új stadiont, Bajnokok Ligáját, meg hát még ki tudja miket... Viszont tegyük gyorsan hozzá, hogy azért nem kevés pénzt tett a Fradiba, más kérdés, hogy ezt kívülről nehezen lehetett látni, maximum annyit tudtunk, hogy negyedrangú légiósok érkeztek ,és hogy Albert Flórián csak a hátsó lépcsőn juthatott be a szobájába, mivel annak másik bejáratát egész korrekten befalazták....

Öt évvel ezelőtt, amikor a csapatot az NB2-be száműzték ( Mészöly Kálmán csütörtökön majdhogynem sírva beszélt a Zuhanyhíradó című műsorban, hogy Fradi nélkül nincs NB1, pedig ha emlékeim nem csalnak, volt egy kis köze az ügyhöz anno...) a rivális csapatok szurkolói hetekig röhögőgörcsben fuldokolva vették tudomásul a hírt. Valljuk be őszintén, ezen semmi meglepő nincs, a fradisták ugyanúgy fogadták volna, ha mondjuk az Újpestet rakják ki az első osztályból.

Viszont pár hónap elteltével a röhögések csitultak, helyette üresség érkezett a lila-fehér, piros-fehér szívekbe. Üresség, mert rájöttek, hogy a mi kis magyar focinknak túl nagy kincse a Ferencváros. Na meg persze a jegybevétel, a vidéki stadionok rendszerint megnövekedett létszámmal fogadják a budapesti együttest. A harmadik másodosztályú év után már az egész ország azt akarta, hogy a Fradi jusson fel, amúgy is igencsak kellemetlen lehetett ezekben az években fradistának lenni...

Most pedig, amikor elsőosztályú a zöld-fehér alakulat, mi több a dobogóért harcol az amúgy még mindig silány magyar bajnokságban, hazai szinten az egyik legjobb edzővel rendelkeznek, akkor megint baj van. Nem kicsi, nagy baj.

 

A szurkolóknak igazság szerint egyetlen lehetőségük van, ami a pityergésnél értelmesebb. Ki kell menniük a hazai meccsekre, a jegybevétellel segíteni kell a klubot, az oroszlánbarlanggá változó stadionnal a csapatot. De csak sportszerűen, a vak is láthatja, hogy manapság divat belerúgni a Fradiba, és hát a hazai labdarúgás vezetői szeretik a divatot...

Pénteken pedig azoknak is ki kell menniük, akik úgy gondolják, hogy Fradi nélkül nincs magyar foci. Olyan, mint a sör hab nélkül.

Én kint leszek. Egy habos sörrel a kezemben.

Marti István, fourfourtwo

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Mondom a magamét (7561) Mozaik (83) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (706) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Sport (729) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Mozi világ (440) Belföld (11) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2793) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>