Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
51d12f4fdf39180113450f3d62bc4f81.jpg

Ma indul a harc a benntmaradásért a hoki VB-n

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Magyar hokisok talán még a Szlovákia elleni teljesítményüket is felülmúlták Fehéroroszország ellen , de óriási küzdelemben alulmaradtak így a kiesés elleni körmérkőzésen kellene meghosszabbítani „A” csoportos tagságunkat. Ez sem lesz könnyű játszma. 

Az egy szoros és egy sima vereséggel álló jégkorong válogatott nem túl jó előjelekkel készült harmadik – egyben utolsó – csoportmérkőzésére a svájci világbajnokságon. Benk András vasárnapi sérülése ugyanis súlyosabb volt a vártnál , így már hétfőre virradóra meg is műtötték a fiatal Magyar csatárt akinek a helyére ráadásul – a szabályok értelmében – nem is lehetett benevezni mást a keddi meccsre így a negyedik sor foghíjas volt vagyis valakinek többet kellett a jégen lennie a szokásosnál. Nem is kezdődött jól számunkra a találkozó emberhátrányból már az elején gólt kaptunk , utána viszont fokozatosan magához tért a csapat és egyre másra dolgozta ki a helyzeteket ,sajnos azonban ezek sorra kimaradtak , de mivel Szuper Levente most is kitűnően védett így az eredmény sokáig nem változott.

A II. harmadban aztán Ladányi Balázs egészen káprázatos átadásából Peterdi Imre – aki már addig is szerezhetett volna egy két gólt – kiegyenlített és így megint karnyújtásnyira volt a bravúr. Ladányi – aki egyébként Franciaországban a Briancon csapatában légióskodik – olyan fantasztikus játékkal örvendeztette meg a megint szépszámú és lelkes Magyar publikumot , hogy egyre több hozzáértő szerint , ha életkoraként nem a valóságos 33 év szerepelne a nevezési lapján hanem néhány évvel kevesebb , valószínűleg rögtön vinné Őt egy NHL – es klub! Sajnos azonban hiába volt az újabb remek játék , a sok helyzet , mivel ezek most már kimaradtak és a norvég – svájci bírókettős sem volt velünk hanem inkább ellenünk – egyetlen emberelőnyt sem kaptunk míg a Fehéroroszok négyet is – megint vereség lett a vége.
Öt és fél perccel a vége előtt az ellenfél újfent vezetést szerzett és mivel nekünk csak a rendes játékidős siker jelentette volna a továbbjutást a legjobb 12 közé , kockáztatni ezáltal kapkodni kellett. Ráadásul le is vittük a kapust és ahogy ez már ilyenkor lenni szokott újabb gólt kaptunk így Fehéroroszország 3-1 – re nyert és így eldőlt , hogy péntektől a kiesés ellen kell küzdenünk .
De , hogy ez is tovább bonyolódjon arról a Német válogatott gondoskodott akik az utolsó csoportmérkőzésükön kikaptak Franciaországtól így szintén a kiesőzóna tagjai lettek. Ez még nem is lenne olyan nagy baj – miért ne verhetnénk meg őket – csakhogy mivel a derék Germánok rendezik a jövő évi vb-t így annak biztos résztvevőiként ki nem eshetnek innen , be vannak betonozva az „A” csoportba ezért aztán együttesünknek mindkét másik vetélytársát - először május 1-én Ausztriával majd 3-án Dániával mérkőzünk – meg kellene előznie a jövőre Némethonban szeretne játszani újra a világ legjobbjai ellen.
Nem lesz könnyű , de nem is lehetetlen. A sógorok legtöbbjét jól ismerik Palkovicsék az osztrák ligából ahol a magyar bajnok ALBA Volán már két szezont eltöltött míg a Dánoknak van miért visszavágnunk tudniillik 2002-ben Székesfehérvárott éppen ők győztek le minket és jutottak fel a Divízió 1-ből ide a világbajnoki elitbe.
Ami még szembetűnő;eddig még egyszer sem vezetett a vb-n a magyar csapat és ha egyszer már nem nekünk kellene futnunk az eredmény után akkor…   Egyelőre azonban pihenje ki magát a gárda és abban is biztos lehet a magyar tábor , hogy remek kapitányunk Pat Cortina kitalál majd valamit a hátralévő összecsapásokra. A szurkolókon – a vb eddigi legnagyszerűbb táborán semmi sem fog múlni erre mérget vehetünk!  

Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Flag
2016-01-28 13:27
k

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2793) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Gazdaság (706) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Vetítő (30) Sport (729) Belföld (11) Mondom a magamét (7561) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Életmód (1) Autómánia (61) Nézőpont (1) Tereb (146) Gasztronómia (539) Politika (1582) Mozi világ (440) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>