Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
1bb87d41d15fe27b500a4bfcde01bb0e.png

Loki továbbjutás, hatalmas izgalmak után

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A végletekig kiélezett küzdelemben, az idegenben szerzett góllal jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójába a magyar bajnok Debreceni VSC. Az ezúttal kék szerelésben pályára lépő piros fehérek következő ellenfele az észt Levadia Tallinn együttese lesz.

Négy éve fordult utoljára elő, hogy a BL– ben sikerült a Magyarországot képviselő együttesnek legalább egy selejtező fordulón túljutnia. Akkor az első ízben bajnokságot nyerő debreceniek kiütéssel, 8-0-val búcsúztatták a horvát Hajduk Split gárdáját. Az utána következő három szezonban semmi sikerélménye nem volt a magyar reprezentánsnak, ezért a hazai drukkerek nagyon vártak már egy kis sikerre és a Debrecen a múlt heti 2-0-s győzelmével lehetőséget teremtett arra, hogy végre örülhessünk.

A szerdai visszavágón, a svédországi Kalmar városában nem mondhatjuk, hogy félelmetes körülmények fogadták volna a DVSC játékosait. Még ez a kis, 4000 nézőt befogadó stadion sem telt meg teljes egészében, így hát nem mondhatjuk, hogy a 30000 lelkes városka lakóit oly nagyon tűzbe - lázta hozta volna a számunkra bizony nevezetes visszavágó.
Még jobban lelombozhatta a hazai szurkolókat a mérkőzés 13. percének eseménye, amikor a Debrecen legújabb felfedezettje, az első meccsen is gólt szerző Varga József remek gólt szerzett és ekkor összesítésben már három találat volt a Kalmar mezválasztása miatt ezúttal kékben játszó hajdúságiak előnye. Arról, hogy ne dőlhessünk olyan nagyon hátra Rasmus Elm gondoskodott és a Liverpool által is csábított játékmester a 20. minutumban egalizált. Ezután a debreceniek kapkodni kezdtek, nyoma sem volt a kezdeti magabiztos játéknak és ezt ki is használta a Kalmar ugyanis alig tíz perccel később Mendes góljával 2-1-re módosult az eredmény.
A szünetet követően úgy tünt rendezte sorait a magyar csapat, szó sem volt arról, hogy nagy nyomás alatt tartották volna a mieinket a svéd „kalmárok”, azonban a 71. percben – egyébként jogosan - 11-est ítélt javukra az orosz játékvezető és Elm élt is a lehetőséggel.
Ettől kezdve jöhetett a gyilkos hajrá – az egy szem idegenbeli gól jelentette még a Loki továbbjutását – és bizony a svéd bajnokcsapat sokszor nagyon nagy nyomás alatt tartotta a magyar védelmet. Csapatunk azonban állta a sarat és kihúzta újabb kapott gól nélkül a mérkőzés hajráját, még úgy is, hogy az utolsó percekben Máté kiállítása miatt emberhátrányban kellett küzdeni. Szó szerint kiharcolta tehát a továbbjutást a DVSC csapata nagyon nagy örömet szerezve ezzel a magyar labdarúgás még megmaradt barátainak és ez még akkor is így van, ha bizony a legtöbben lemondtunk volna ekkora izgalmakról.
 
 
 
Ahogy mondani szokás; minden jó, ha jó a vége az idegenben szerzett gól aranyat ért és a Debrecen készülhet a következő selejtező fordulóra. Az újabb rivális az észt Levadia Tallinn lesz majd, amely a lengyel Wisla Krakkó együttesét búcsúztatta 2-1-es összesítéssel és az első meccsre már a jövő héten sor kerül majd Észtország fővárosában. Közben a hétvégén kezdődik a hazai bajnokság ahol a nemzetközi porondon érdekelt csapat nyílván pihenteti majd néhány kulcsemberét bár a múlt szombati Szuper Kupa döntőn bebizonyosodott, hogy a DVSC „fakó” is jelentős játékerőt képvisel. A tallinniakat pedig a lehető legjobban fel kell térképeznie a Herczeg András vezette szakmai stábnak, nehogy kellemetlen meglepetés érje a mieinket odakint.
Tegnap megjelent írásunkban arról is próbáltunk értekezni, hogy milyen nagy lehetőség előtt is áll a debreceni gárda és az „álmok mezejére” vezető út első állomásán – ha nehezen is – de sikerült túljutni. A két sárga lapos Varga József és a kiállított Máté Péter nélkül nyílván nem lesz majd könnyű az észtországi derbi, de mindenképpen olyan eredményt kell odakint elérni, hogy az Oláh Gábor utcai stadionban ki lehessen vívni az újabb továbblépést! Már ha komolyan be szeretne lépni végre egy magyar futballcsapat az álmoknak azon a bizonyos kapuján… 
 
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
 
]]>KALMAR–DVSC-TEVA 3–1 (2–1)]]>

Nézőszám: 3866
Játékvezető: Sztanyiszlav Szuhina (orosz)
Asszisztensek: Oleg Cselovalnyikov és Viktor Kulagin (oroszok)

Kezdőcsapatok
KALMAR FFDVSC-TEVA
1 Wasta1 ]]>Polekszics]]>
26 Nouri22 ]]>Bernáth]]>
5 Carlsson18 ]]>Máté P.]]>
3 Lantz17 ]]>Mészáros]]>
9 Larsson4 ]]>Leandro]]>
18 R. Elm77 ]]>Czvitkovics]]>
8 Rydström33 ]]>Varga J.]]>
25 Eriksson30 ]]>Kiss Z.]]>
12 Sobralense55 ]]>Szakály P.]]>
13 D. Elm14 ]]>Rudolf]]>
17 Mendes41 ]]>Oláh]]>
Vezetőedző: Nanne BergstrandKlubmenedzser: ]]>Herczeg András]]>

Gólszerzők: R. Elm (20., 71. - a másodikat 11-esből), Mendes (31.), ill. Varga J. (13.)
Csere: Carlsson h. L. Johansson (57.), D. Elm h. R. Santos (57.), Sobralense h. Smylie (69.), ill. Oláh h. Szilágyi (64.), Szakály h. Dombi (73.), Rudolf h. Komlósi (87.)
Sárga lap: Rydström (46.), R. Elm (90.), ill. Kiss Z. (45.), Varga J. (59.), Máté (70.), Dombi (79.)
Kiállítva: Máté (86. - második sárga lap után)

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Belföld (10) Tv fotel (65) Történelem (17) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Kultúra (6) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>