Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
84bffaac51fe3c22eb6d7b350da3e370.png

Fradista szemmel – Tiki-taka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A legutóbbi Fradista szemmelt úgy fejeztem be, hogy még idén négy döntőt kell játszanunk. Nos, amikor ezeket a sorokat írom már kettőt ebből a négy fontos találkozóból lejátszottunk, és meg is nyertünk, ráadásul nem is akármilyen játékkal.

Nem értem az MLSZ-t.

Nyáron a bitang melegben délután kettőkor rendezik a mérkőzéseinket, most pedig amikor már finoman szólva is beköszöntött a tél, este nyolckor kell játszanunk.

Hideg, nyírkos, zegernye időben vonultak ki a csapatok a Groupama Aréna kissé valóban megviselt, elhasználódott gyepére.

Az a Kecskemét volt az ellenfél, aki az utóbbi fordulókban nagyszerűen teljesített. A lila-fehérek egész őszi teljesítménye megsüvegelendő, hiszen egyre másra érkeznek a hírek, hogy anyagi problémák vannak, kizárják őket az igazolásokból, mert nem fizettek ki egy volt játékosukat, ennek ellenére nagyszerű eredményeket produkáltak Bekő Balázsék.

Úgy kezdtük a találkozót, ahogy azt kell is egy dobogóra pályázó csapat hazai találkozóján. Gyakorlatilag lélegzetvételnyi időt sem hagytunk a vendégeknek. Sorra vezettük a szebbnél szebb akcióinkat, remek passzokkal, szép megoldásokkal fűszerezve, de a gól csak nem akart megszületni.

Volt két-három olyan sokpasszos támadásszövésünk, amely a Barca méltán híres tiki-takáját idézte. Végletekig kijátszottuk a támadásokat, de mindig eggyel több volt a húzás, eggyel több volt a passz.

Most is beigazolódott a foci örök törvénye. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Az egyébként teljesen veszélytelen és meglehetősen szórványos kecskeméti kontrák egyike mégis utat talált a kapunkba. Igaz csak egy büntetőből, de mégis vezetést szereztek a vendégek.

Igazi hideg zuhanyként éltük meg a találatot. Jókor jött a szünet.

Rendeztük a sorainkat, frissítettük a csapat középső részét, beállt a fürge Nagy Dominik és a játékügyes Kukuruzovics. Lendítettek mindketten a csapat játékán, gyorsabban játszottuk át így a középpályát.

A nagy nyomásnak meg is lett az eredménye. Az egyre jobb formába lendülő Benjamin Lauth egyenlített, majd az egész találkozón nagy kedvvel játszó Roland Lamah meg is szerezte számunkra a vezetést. Ezután egy kicsit visszaálltunk, próbáltuk kicsalogatni a vendégeket.

Ennek eredményeképpen egy mintaszerű kontratámadás végén Lauth már 3:1-re módosította az eredményt. Az egész csapatot dicséret illeti, de ki szeretném emelni Böde Dani játékát.  Dani egész ősszel formán kívül játszik, ezt be kell vallanunk. Ennek ellenére hajt, küzd, szerzett 6 gólt, ő adta a legtöbb gólpasszt (ezen a mérkőzésen is kettőt!), ha ilyen alázattal fog tavasszal is küzdeni, a formajavulás sem fog elmaradni.

Jegyzőkönyvek:

NB I, 16. forduló
FTC-KTE 3-1 (0-1)
Nézőszám: 3627
FTC: Dibusz - Dilaver, Gyömbér (Kukuruzovic, 46.), Pavlovic, Nalepa - Gera, Busai (Nagy Dominik, 46.) - Somalia, Lauth, Lamah (Bönig, 69.) - Böde
KTE: Tujvel - Lovric, Dejan, Gyagya (Laczkó, 67.), Eninful - Fótyik, Kitl (Laczkló, 63.), Vukasovic, Botka (Varga R., 46.) - Bebeto, Balázs
Sárga: Nalepa (42.). Dejan (56.), Fótyik (77.), Laczkó (84.)
G.: Lauth (54., 68.), Lamah (64.), ill. Vukasovic (42.)

Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Újpest 4-1 (4-0)
FTC: Jova - Csilus, Batik, Mateos (Valencsik, 63.), Bönig (Nagy Dominik, 46.) - Cukic (Haris, 74.), Gyömbér (Kukuruzovic, 66.) - Busai (Popov, 76.), Holman, Bosnjak - Ugrai
Újpest: Dmitrovic - Nego, Stanisavljevic, Litauszki, Forró - Simon K. (Ojo, 46.), Vasiljevic, M'Boma, Nagy G. (Kosovic, 67.) - Bardhi, Tcveiba (Heris, 46.)
Sárga: Batik (50.), Cukic (51.), Ojo (51.), Gyömbér (65.), Balogh (66.), Haris (80.)
G.: Busai (13., 21., 29.), Holman (35.), ill. Stanisavljevic (83.)

Begyűjtöttük a rendkívül fontos három bajnoki pontot.

Nem volt időnk sokáig ünnepelni, hiszen kedden már az Újpest ellen léptünk pályára a Liga Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az összeállításokat böngészve az volt az első gondolatom, hogy feladjuk a találkozót. Ezúton kérek elnézést a csapattól, nagyon rosszul ítéltem meg a helyzetet.

A kupa-derbin pályára lépő, az ősz folyamán kevesebb lehetőséget kapó srácok, így Csilus, Bosnjak, Holman és Batik rendkívül jó teljesítményt nyújtottak. Igazi fieszta volt a találkozó, hiszen már az első félidőben Busa mesterhármasával és Holman tanári góljával négy gólos vezetéshez jutottunk.

Parádéztak a fiúk! Le a kalappal minden pályára lépő Fradista előtt!

Nagyon szép estét szereztek a szurkolóknak! Ilyen és ehhez hasonló mérkőzések kellenek ahhoz, hogy újra megteljenek a lelátók!

A négy döntőből még kettő hátra van, nem szabad elkényelmesedni!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Heti lámpás (310) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Történelem (17) Tereb (146) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Kultúra (6) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>