Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
41456f6be70be2cc1f0e485408a61bd3.jpg

Fradista szemmel - Elkezdődött!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz
"Talán az utolsó esélye ez a Ferencvárosnak, hogy visszaszerezze azt a hírét, azt a szerepét, ami megilleti. Nyomás van rajtunk ebből a szempontból, hiszen ha nem lesz meg az Európa Liga, megbuktam, megbuktunk."

Végre elkezdődött! Hosszú téli álmából a magyar foci is felébredt. Elkezdődött a tavaszi szezon. A téli remények, várakozások most beigazolódhatnak, vagy romba dőlhetnek.

A bajnoki rajt Pápára szólította a csapatot, ahol a parányi stadionban az idelátogató Fradisták hatalmas hangulatot teremtettek, már a találkozó megkezdése előtt.

Mint ismeretes a Liga kupa sorozatban is összesorsolták az elődöntőbe jutásért a két csapatot, így rövid időn belül háromszor kellett összecsapni Szűcs Lajos csapatával. Nem nagyon szeretem ezeket a helyzeteket, amikor sokszor kell egy csapattal találkozni, mert egyrészt nem annyira izgalmas, nem változatos és mindig magában hordozza azt a lehetőséget, hogy valamelyik találkozón nem a papírforma eredmény születik. Mivel a kupa első fordulójában, az Üllői úton nagyon nehezen, döcögős játékkal tudtunk csak győzni, 3:1 arányban, - (Gólszerzők a rend kedvéért: Józsi, Jenner, Böde, illetve Maric) – kicsit aggódtam, hogy most lesz a nyitófordulóban az a bizonyos papírforma borulás.

Hála istennek nem így történt, bár az első negyedórában volt két hatalmas pápai helyzet, amit Jova nagyszerű érzékkel hárított. Utána azonban átvettük a mérkőzés irányítását és viszonylag gyorsan kétgólos előnybe kerültünk. Először Jenner, majd az új szerzemény Aborah talált be Szűcs kapujába. Ekkor tulajdonképpen már eldőlt a mérkőzés. Sajnos mi is visszavettünk a tempóból, bár ez kétgólos vezetésünk birtokában érthető volt. Átengedtük volna a területet a Pápának, de még így sem nagyon támadtak, így főként Jenner jóvoltából, - aki nagyszerűen játszott ezen a találkozón, többször a hazaiak védelme mögé kerültünk. Második félidőben sem változott a játék képe, sőt amikor egy csodálatos, immár megszokottnak mondható Jenner-Böde akció révén a „madocsai Messi” tisztán bólintott a Pápa kapujába már csak a gólarány volt kérdéses.  Rendhagyó módon azért kellett egy kicsit szurkolnunk, hogy ne nagyon lőjünk még gólt, mert a hazai szektorba szólt a jegyünk, és a morcos biztonsági őrök nem nézték jó szemmel, hogy örülünk a Fradi góloknak.

Összegezve a látottakat. Nem adtunk ki mindent, ez érezhető volt. De amikor elkezdtünk játszani és támadni nem nagyon tudták a sárga-feketék megállítani a támadóinkat. Igazán nekem még mindig hiányzik egy fazonszabász a csapatból, de egyelőre az idő Monizt igazolja, - megoldjuk a feladatot irányító nélkül is. A védelem nem igazán lett próbára téve zen a napon, de Gyömbér jobbhátvéd és Sváb balhátvédjátéka nem volt rossz. Besic nagyon tehetséges, de hajlamos a könnyelműsködésre, Fell bíztató, de mint mondtam nem volt igazán nagy próbatétel elé állítva. Böde és Jenner nagyon jó formában vannak, remélem, ez a lendületük és akarásuk kitart a szezon végéig és akkor sok örömben lesz részünk a játékukat látva.

Szerdán lejátszottuk a Liga kupa negyeddöntőjének visszavágóját is, szintén Pápán. Nos bejött amitől tartottam és 4:2-es vereséget szenvedtünk, hosszabbítás után. Még szerencse, hogy továbbjutottunk.  Bízom benne, hogy ez a kis pofon jókor jött a srácoknak, mert már az összes médium azzal foglakozik, hogy milyen jó a Fradi, s ha ezt mi is elhisszük és nem akarunk mindig, hétről-hétre jobb teljesítményt nyújtani könnyen pofára eshetünk.  

Vasárnap jön a derbi! Az Újpest 0:6-os zakója nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen minket. Küzdeni kell, játszani a saját játékunkat és akkor nem lehet baj.

Emberemlékezet óta nem volt ilyen, hogy már két héttel egy találkozó előtt elfogytak volna a jegyek! Hatalmas az érdeklődés, a Green Monsters egész stadionos koreográfiával készül!

 Szóval futballünnep lesz vasárnap a szentélyben!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Sport (729) Kultúra (6) Autómánia (61) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Mozaik (83) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Történelem (17) Flag gondolja (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Politika (1582) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>