Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
d5ff4d76a3041656c320b35c1160dbb7.jpg

Fradista szemmel - Az igazság napja

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz 6.0
A futball számára fontos, hogy a csapatok gólra játsszanak, és ne féljenek. Enélkül a labdarúgás, a játékosok nem tudnak fejlődni. Az első percek alapján látható, hogy hátul nem irányítjuk egymást megfelelően. Kovács klasszisát mutatja, ahogy lefordult, Torghelle pedig elfutott, és így azonnal gólt szerzett a Vidi. Ezután volt három tiszta ziccerünk - Aborah, Böde és Leonardo révén -, ám ezek mind kimaradtak. A Ligakupa-döntőn remekül használtuk ki a lehetőségeinket, ma ez nem sikerült. Az ilyen meccseken fontos, hogy fegyelmezettek legyünk, ma ebbe sem voltunk jók. A találkozó előtt azt mondtuk, a mai az igazság napja. A vereség után azt kell mondanom, talán még nem tartunk ott, hogy az EL-helyekért harcoljunk, ezért nagyon csalódott vagyok. Bár volt néhány rossz bírói ítélet, nem bújhatunk e mögé, csakis a saját hibáinkra kell figyelnünk.

A címben szereplő kifejezést Ricardo Moniz használta a Videoton elleni vasárnapi vereségünket követően. Valljuk be igaza volt a holland trénernek. Már csak az a bizonyos matematikai esély maradt meg a nemzetközi kupaszereplést érő helyek elérésére.

A Videoton portugál edzője tanult a szerdai Liga Kupa kudarcból és bunkerfocira állította a csapatát. Nem ritkán 8-9 emberrel is védekezett a székesfehérvári csapat. Ez pedig, mint azt már korábban is megtapasztaltuk nyerő taktikának bizonyult a Fradi ellen. Moniz hiába próbálta a találkozót megelőzően, vélhetően taktikai megfontolásból – dicsérni a Vidi támadó szellemű játékfelfogását, José Gomes feladta a támadó focit, így Mi és a Foci veszített vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban. Egy csapat akart csupán focizni, ez pedig a Ferencváros volt. A gyors vendégtámadók csupán a kontrák megjátszására voltak kárhoztatva és a kreatív középpályások is védekező feladatokat láttak el. Sajnos egy figyelmetlenség miatt már az első percben vezetéshez jutott a Videoton, így könnyű volt számára mindössze a védekezéssel foglalkozni a hátra lévő mintegy 92 percben. Csalódott vagyok, mert nem volt jobb nálunk az ellenfelünk. Korábban a Honvéd és a DVTK sem bizonyult jobbnak. Ez azonban a tabellán nem látszik, hiszen immár nagyon-nagyon távol kerültünk a céljainktól. Elsősorban magunkban kell a hibát, a kudarc okát keresnünk.

-          - Nem használjuk ki a helyzeteinket, hiába alakítunk ki számtalan lehetőséget, ha a jobbnál jobb lehetőségeket is elszórakozzuk.

-         -  Kell egy csatár Böde Dani mellé, mert őt 2-3 védő lefogja, és így nem tudunk gólt elérni, kellene valaki, aki tehermentesíti.

-         -  A középpályánk nem elég kreatív, szükség lenne egy fazonszabászra, talán Ionescu lehetne, de vele nem tudni mi van, hiszen az elmúlt héten már játszott az NB2 –es csapatban, most pedig civilben láttam a VIP páholyban.

-         -  Leonardo-probléma: A brazil srác nagyon jó focista, minden mozdulata élményszámba megy, öröm nézni a játékát….ha van kedve focizni! Most egyenlőre többnyire eggyel kevesebben vagyunk miatta, bár az az igazság, hogy nagyon nincs kit beállítani a helyére.

-          - A kispadunk gyenge, sokkal „rövidebb”, mint mondjuk a Vidié, akinek a padon is hasonló képességű játékosai vannak, mint akik a pályán játszanak.

-          - A gyengébb keret is az ok, de nem tudunk többféle játékrendszert játszani, kiismerhető a játékunk, nem tudunk akár a mérkőzés közben váltani.

Annyit azonban megjegyeznék, hogy véleményem szerint azért van ennyire kevés néző a magyar pályákon, mert az egész NB1 bunkerfocit játszik (tisztelet a kivételnek), nem pedig látványos gólra törő játékot.

Amikor a 80-as évek elején Verebessel kétszer is bajnok lett a Győr telt ház előtt játszottak. Ma, amikor ismét a bajnoki cím kapujában vannak, mindössze 3-4 ezren szerénykednek az egyébként nagyon szép győri stadionban. Egyedül mi játsszuk a focit, mi akarunk győzni minden találkozón.

Úgy látszik ez a stílus egyenlőre nem vezet eredményre, csupán a nézőknek teszik, egyre többen vagyunk a Fradi mérkőzésein ez nagyon jól lemérhető a nézőszámunk növekedésén.

(Bár ezzel is megpróbálnak ismeretlen, láthatatlan kezek manipulálni, hiszen fehéren –feketén megjelent az eredményjelző táblán vasárnap, hogy 10280 fizető néző tekintette meg a találkozót, ezzel szemben az MTI tudósításában, mindössze 8 ezer néző szerepelt. Miért?)

Most már nyugodtan focizhatunk, nem mi vagyunk már a dobogó legnagyobb esélyesei, idegeskedjenek ők, mi pedig játszunk továbbra ilyen szépen és látványosan, hiszen ez végül is egy játék és a szurkolókért van elsősorban.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Egészség (50) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Életmód (1) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>